H Ελπίδα Κατσαϊτη απαντά στον Λούκα Νιφοράτο για την μεταφορά της εικόνας της Παναγίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 19:46

H Ελπίδα Κατσαϊτη απαντά στον Λούκα Νιφοράτο για την μεταφορά της εικόνας της Παναγίας

Διάβασα την ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, μέσω του Προέδρου της κ. Λούκα Νιφοράτου, στην οποίαν γράφει το εξής : « Εγώ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αργοστολίου παρ΄ολες τις προσπάθειες που κατέβαλα και μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Φωκά οι οποίες απέβησαν άκαρπες πιστεύαμε τουλάχιστον ότι περί ώρα 19.30 όπου ο άνεμος είχε πλέον κοπάσει θα γινόταν το δρομολόγιο όμως παρ'ολες τις κλήσεις μας τα τηλέφωνα δεν απαντούσαν.» εννοώντας βέβαια το φέρυ μπώτ. Θα παρακαλούσα τον κ. Νιφοράτο να ενημερώσει τον κόσμο, για την επίσκεψή του στο φέρυ μπώτ στο δρομολόγιο των 16.30 από Αργοστόλι, για την συνομιλία του με τον καπετάνιο, εκείνη την ώρα, για το ότι το φέρυ φεύγοντας από Αργοστόλι πέρασε από το κόκκινο φανάρι της μαρίνας για να ελέγξει τον χώρο και τις καιρικές συνθήκες και για την συνομιλία του από τηλεφώνου με τον καπετάνιο του φέρυ μπώτ ( και γιό μου ), ο οποίος μετά το πέρασμα αυτό, δηλαδή από τις 16.40 του απάντησε ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ, ότι δεν είναι εφικτή για λόγους ασφαλείας η προσέγγιση.  

ΑΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.
Νομίζω ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθει ο κόσμος, τι προτάθηκε στον καπετάνιο, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ και όχι αυτά που μεταφέρθηκαν εκ των υστέρων, στα οποία ενεπλάκη στην συνέχεια και το δικό μου όνομα, όχι βέβαια από τον κ. Νιφοράτο αλλά από άλλο πρόσωπο που «πάσχιζε» μαζί του.

Η εταιρεία των φέρυ-μπώτ, ουδέποτε αρνήθηκε να εξυπηρετήσει εκδηλώσεις που γίνονται σε αυτόν τον τόπο και το κάνει πάντα αφιλοκερδώς. Και πέρυσι το έκανε,με μπουνάτσα και με το μικρότερο σκάφος που έκανε το αντίστοιχο δρομολόγιο. Και φέτος δεν υπήρχε καμμιά αντίρρηση για την μεταφορά της εικόνας και για αυτό έγινε η συνάντηση του κ. Νιφοράτου με τον καπετάνιο στις 16.30, γιατί φαινόταν ότι, με τις συνθήκες που επικρατούσαν και το σκάφος που έκανε το δρομολόγιο, υπήρχε πλέον πρόβλημα για την ασφαλή προσέγγιση και την παραλαβή της πομπής.

Οσο για όσα ακούστηκαν , από συγκεκριμένο άτομο, για το ότι εγώ παρεμπόδισα, το φέρυ μπώτ να πάει να παραλάβει την εικόνα, γιατί «παίζονται πολιτικά παιγνίδια» υπονοώντας προφανώς ότι ίσως ήθελα να «σαμποτάρω» τον κ. Νιφοράτο, με τον οποίον δεν έχω ούτε προσωπικές ούτε πολιτικές διαφορές, έχω να δηλώσω ότι : α) είναι εξαιρετικά κακοήθης, συκοφάντης και ψεύτης, όποιος το είπε β) είμαι χριστιανή, πιστεύω και δοξάζω την Παναγία και την παρακαλώ σαν μητέρα να προστατεύει δύο παιδιά που έχω μέσα στην θάλασσα και γ) δεν έχω ανάγκη να παίξω πολιτικά παιγνίδια, χρησιμοποιώντας, πρώτον την δουλειά μου, αφού είμαι μέτοχος σε αυτήν την εταιρεία και δεύτερον την δουλειά και το μέλλον του παιδιού μου, το οποίο έχει σπαταλήσει μέρες από την ζωή του, για να πάρει τα διπλώματα που έχει και να σταθεί με αξιοπρέπεια στην κοινωνία.

Το επάγγελμά μου ήταν Τραπεζικός και αυτό υπηρετώντας μεγάλωσα την οικογένειά μου, την πολιτική, υπηρετώ περιστασιακά με προσωπικό κόστος και κόπο και είμαι περήφανη γιατί δεν με έχει «πορώσει» τόσο, ώστε στην χάρη της να θυσιάσω τις αξίες μου!!!!!!!

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ




00 inkefalonia general ad 300X250