Πρόγραμμα Ημέρας Μνήμης Εθνικών Ευεργετών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 10:29

Πρόγραμμα Ημέρας Μνήμης Εθνικών Ευεργετών

Σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2007 καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών (ΦΕΚ 1 Α/2-1-2007) με το οποίο έχει καθορισθεί το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, ο τρόπος οργάνωσης κλπ. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας μνήμης των Εθνικών Ευεργετών φέτος επιλέχθηκε να τιμηθεί ο ευεργέτης Μαρίνος Κοργιαλένιας ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εθνικούς ευεργέτες της Ελλάδας. Η προσφορά του Μεγάλου Ευεργέτη στην Κεφαλονιά αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αφορά ενδεικτικά: στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα Κεφαλληνίας (Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο), στο Κοργιαλένειον Άθλον, καθώς και στα σχολεία του Αργοστολίου που φέρουν το όνομά του (Κοργιαλένειο 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο "Μαρίνος Κοργιαλένιας" και 2ο Γυμνάσιο) στο Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Νοσοκομείο, στην Κοργιαλένειο - Αναργύρειο Σχολή Σπετσών κ.α.

Σας ενημερώνουμε ότι ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Νομού, στο Αργοστόλι, στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή, και θα περιλαμβάνει τα εξής:

1. Ώρα 10:30 π.μ. :Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον κο Γεράσιμο Μπάλλα, Πολιτικό Επιστήμονα, μέλος του Κοργιαλλενείου Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Ώρα 11.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στον τάφο του ευεργέτη του Μ. Κοργιαλένια στο νεκροταφείο του Δράπανου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κος Μ. Κλαουδάτος, υπάλληλος της Π.Ε. Κεφαλληνίας, στον οποίο δηλώνονται οι καταθέσεις στεφάνων. Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα 2671360530-1 μέχρι και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250