Επιστολή Σωτήρη Κουρή προς τον Αδωνι Γεωργιάδη για την παραμονή ψυχολόγου στο νησί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 08:08

Επιστολή Σωτήρη Κουρή προς τον Αδωνι Γεωργιάδη για την παραμονή ψυχολόγου στο νησί

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Γεωργιάδη Α. έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής. Η επιστολή αποτελεί επιστολή – συμπαράστασης για το αίτημά περί παραμονής της ψυχολόγου που υπηρετεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο της Κεφαλονιάς. Ακολουθεί η επιστολή: «Αξιότιμε κ. Υπουργέ,  

Με αφορμή επιστολή του Δήμου Κεφαλονιάς και σχετική ενημέρωση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμεριζόμαστε και στηρίζουμε απολύτως το αίτημά τους περί της παραμονής της ψυχολόγου που υπηρετεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του νησιού μας και θεωρούμε βεβιασμένη και ανεδαφική την απόφαση περί μετακίνησής της.

Το δεδομένο ζήτημα, προστίθεται στην σωρεία άλλων θεμάτων περί της κατάστασης της υγειονομικής περίθαλψης στα νησιά μας,-τα οποία και σας έχουμε μνημονεύσει πολλαπλά -ταλανίζοντας και γονατίζοντας τον τοπικό πληθυσμό και οδηγώντας τον σε απελπισία, με αποτέλεσμα την σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και την υποβόσκουσα έκρηξη των κατοίκων.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα επισημαίνεται, ότι η μετακίνηση της ψυχολόγου θα επιφέρει σοβαρές οικονομικές και διαδικαστικές δυσχέρειες, μεταξύ των οποίων η ακύρωση πολλαπλών επισκέψεων περιστατικών εκτός νησιού, η αναβολή της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στα ταμεία αλλά και περιπτώσεων ποινικής διαμεσολάβησης που εντέλλονται από την εισαγγελία πρωτοδικών και κυρίως την διακοπή της θεραπείας παιδιών που χρίζουν βοηθείας, με αποκορύφωμα την πλήρη παύση της λειτουργίας του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, ως πιστοποιημένου αξιολογικού και διαγνωστικού φορέα.

Η κατάσταση στην περιοχή μας παραμένει έκρυθμη, καθώς είναι αυτονόητο ότι η υγεία συνιστά ουσιαστικό μέλημα και μείζονα προτεραιότητά μας, τόσο ως προς τους ήδη πάσχοντες, όσο και για αυτούς που δύναται να χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη μεταξύ των οποίων τα παιδιά μας αλλά και οι επισκέπτες των νησιών μας.

Ο φόβος και η αβεβαιότητα επιβαρύνουν το ήδη σαθρό οικοδόμημα του βιοπορισμού μας και αμαυρώνουν την εικόνα ασφάλειας και πολιτισμού που οφείλουμε να παρουσιάζουμε προς τα έξω, εάν επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.
Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να αντιμετωπίσετε το θέμα αυτό με σοβαρότητα, ευθύνη και ευσυνειδησία, παρεμβαίνοντας για την παραμονή της ψυχολόγου στο νησί μας, στηρίζοντας τον τόπο μας, τους νέους και τα παιδιά μας και αποτρέποντας ακραίες αντιδράσεις και αδιέξοδα.»

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250