2η συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου: Η απάντηση Θεόφιλου στην ερώτηση για την λειτουργία της ΥΔΟΜ και τις ‘’Πέργκολες’’ (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 10:23

2η συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου: Η απάντηση Θεόφιλου στην ερώτηση για την λειτουργία της ΥΔΟΜ και τις ‘’Πέργκολες’’ (video)

2η συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου

Μια πολύ καλή και χρησιμότατη συνεδρίαση, η 2η συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου, καθώς όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων απαντήθηκαν επαρκώς από τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Κατά την διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης, έγινε ερώτηση για την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης Αργοστολίου (ΥΔΟΜ) κατέθεσε η Δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Μίνα Γαβριελάτου.

Ο Δήμαχος Αργοστολίου, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες που έχει κάνει ήδη για την ΥΔΟΜ.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

‘’Θα καλέσω τις παρατάξεις για να δούμε το θέμα της ΥΔΟΜ και έχω θα έχω συνάντηση και με το ΤΕΕ και την πρόεδρό του κ. Κοκκολιάδη- Γαρμπή, για να λύσουμε το θέμα της λειτουργίας της Πολεοδομίας.

Υπάρχουν νόμοι και προγράμματα που οδήγησαν τους πολίτες σε πληθώρα αιτήσεων, με αποτέλεσμα η υπηρεσία με το υπάρχον προσωπικό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει.

Τα ''δύο στρέμματα'' δημιούργησαν μεγάλο όγκο δουλειάς, το ΕΣΠΑ επίσης κτλ..

Ο ΑΣΕΠ έχει δημιουργήσει πρόβλημα με τις προσλήψεις και έχουν ‘’κολλήσει’’ σε όλη την Ελλάδα. Προχώρησε μόνο η διαδικασία για το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία και έμειναν πίσω όλα τα υπόλοιπα. Προσπάθησα να μπορέσουν να βοηθήσουν οι άλλοι δήμοι Ληξουρίου και Σάμης, αλλά δεν το έκαναν.

Η Ιθάκη έχει ήδη στείλει βοήθεια, ενώ και η Σάμη αναμένεται να κάνει το ίδιο.

Μόλις κόπηκε η εξυπηρέτηση υποθέσεων των άλλων δήμων από την ΥΔΟΜ Αργοστολίου, η υπηρεσία Πολεοδομίας ηρέμησε.

Το επόμενο διάστημα θα έρθει τοπογράφος στο Ληξούρι που θα το ενισχύσει την ΥΔΟΜ Αργοστολίου. Θα έρθουν πέντε συνολικά υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ. Η πολεοδομία Αργοστολίου έχει ησυχάσει με το που κόπηκε η ενασχόληση της και με τους άλλους δήμους. Περιμένουμε να πάρουμε άτομα από τους άλλους δήμους για να ενισχυθεί η ΥΔΟΜ.

Παράλληλα, αναμένουμε, να φύγουν τα αυθαίρετα από τον Δήμο, γεγονός που θα ελαφρύνει περαιτέρω την υπηρεσία.

Πιέζουμε τον ΑΣΕΠ ώστε να πάρουμε πέντε υπαλλήλους για την ΥΔΟΜ’’.

Αναφορικά με τις πέργκολες, ο κ. Μιχαλάτος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί λύση και η πρόθεση είναι να παραταθεί η άδεια όσων έχουν λήξει μέχρι 31/12 του τρέχοντος έτους μέχρις ότου ο δήμος δημιουργήσει κάποιες προδιαγραφές με τις οποίες θα πρέπει να συμμορφωθούν όλοι. Το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί και αυτό στη συνάντηση με το ΤΕΕ.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων,καθώς και πολίτες. 

Γιώργος Χαλαβαζής

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε στο 1.58'.00'' στο παρακάτω video

{https://www.youtube.com/watch?v=iH8ssw8Ke5s}

DSC 0114

DSC 0111DSC 0116DSC 0119DSC 0121DSC 0123DSC 0125DSC 0128

DSC 0107

DSC 0131DSC 0132DSC 0138DSC 0139DSC 0144




00 inkefalonia general ad 300X250