Η παράταξη του Αλέξανδρου Παντελειού στο θέμα της απομάκρυνσης σταθερών κατασκευών στο σημείο της αναπλασης στην παραλία Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 15:03

Η παράταξη του Αλέξανδρου Παντελειού στο θέμα της απομάκρυνσης σταθερών κατασκευών στο σημείο της αναπλασης στην παραλία Αργοστολίου

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Αργοστολίου (27/3/24), συζητήθηκε το θέμα του έργου της ανάπλασης της παραλίας, το οποίο περιλαμβάνει και τον χώρο γύρο από την κεντρική αγορά.

Αφορμή ήταν η εισήγηση για την απομάκρυνση σταθερών κατασκευών επιχειρηματία σε κοινόχρηστο χώρο, κατόπιν σχετικής απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Νησί για όλους", Αλέξανδρος Παντελειός, πραγματοποίησε την ακόλουθη τοποθέτηση:

"Στην συνεδρίαση λογοδοσίας, την οποία διακόψατε και δεν συνεχίσατε ποτέ, είχαμε καταθέσει ερώτηση για το θέμα του έργου της Αγοράς, τις συμβάσεις των επιχειρηματιών και άλλα θέματα τα οποία δεν απαντήθηκαν.

Σε όλες τις μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αυτό που έχουμε ζητήσει είναι η ανοιχτή διαβούλευση και ενημέρωση των πολιτών. Αυτό έχετε αποτύχει να το κάνετε και τα αποτελέσματα φαίνονται σε κάθε βήμα των έργων.

Έχετε δημιουργήσει ένα αίσθημα αδικίας προς τον πολίτη, γιατί έχετε δείξει ανοχή στην αυθαιρεσία σε άλλες περιπτώσεις, σε όλη την πόλη του Αργοστολίου. Αυθαιρεσίες οι οποίες γίνονταν μπροστά στα μάτια σας, τις βλέπατε και από το παράθυρο του γραφείου σας, στο δημαρχείο.

Λέμε ΝΑΙ στο έργο, γιατί δεν μπορεί μια κατασκευή σε έναν κοινόχρηστο χώρο να αποτελεί τεκμήριο κατοχής του.

Λέμε όμως ΟΧΙ στα αδιέξοδα προς τους πολίτες, όχι στα αδιέξοδα προς του Δημοτικούς Συμβούλους. Γιατί, ενώ είχατε όλο το χρόνο από την έγκριση της μελέτης, δεν προβλέψατε την απαίτηση απομάκρυνσης, να ενημερώσετε τον κόσμο και να έχουμε και εμείς το χρόνο να λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις; Γιατί τελευταία στιγμή να αποφασίζουμε με την απειλή της συνέχισης ή όχι του έργου;

Τέθηκαν ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν: Μπορεί να τελειώσει το έργο χωρίς την απομάκρυνση της κατασκευής; Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ο επιχειρηματίας ώστε να ενταχθεί η κατασκευή στην αισθητική του χώρου; Σε αυτά δεν πήραμε απάντηση."

Η παράταξή μας ψήφισε υπέρ της εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά με τις επιφυλάξεις που αναφέρθηκαν στην ανωτέρω τοποθέτηση του Α. Παντελειού.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250