"Εξόχως σοβαρό πρόβλημα η έξοδος των οχημάτων στο λιμάνι του Πόρου" τονίζει ο Σωτήρης Κουρής στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 10:04

"Εξόχως σοβαρό πρόβλημα η έξοδος των οχημάτων στο λιμάνι του Πόρου" τονίζει ο Σωτήρης Κουρής στον COSMOS 96,5

Στην συνάντηση του με την Λιμενάρχη Κεφαλληνίας κ Ανθούλα Νταβάκου κατά την οποία συζητήθηκαν δυο σοβαρά θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, μιλώντας στον COSMOS 96,5.

Στην προτεραιότητα κατά την διάρκεια της άφιξης των Ε/Γ πλοίων στον λιμένα του Πόρου στα ελαφρά οχήματα έναντι των βαρέων οχημάτων τα οποία όταν προηγούνται δημιουργούν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις στον οδικό άξονα Πόρος - Αργοστόλι: « Είναι εξόχως σοβαρό διότι αυτή τη στιγμή ο οδικός άξονας Αργοστολίου- Πόρου έχει μεγάλο φόρτο ιδιαίτερα όταν βγαίνουν τα οχήματα από τον Πόρο και κατευθύνονται προς το Αργοστόλι. Εάν προηγούνται τα μεγάλα οχήματα δημιουργείται μία μεγάλη ουρά πίσω από αυτά, ενώ όταν μένουν τα μεγάλα οχήματαστο λιμάνι του Πόρου έστω και για ένα 10λεπτο, είναι πολύ καλύτερη η κίνηση και δεν δημιουργούνται θέματα επικινδυνότητας στον οδικό άξονα. Αυτό το θέμα θέλει συνεργασίες και κυρίως με την κ. Λιμενάρχη και σε δεύτερο βαθμό με την Αστυνομία για να μπορούμε να αστυνομεύουμε τον δρόμο και να μην έχουμε μεγάλες ταχύτητες, προσπεράσεις κλπ. Μέχρι να ξεκινήσει το έργο για την καλυτέρευση του οδικού αυτού άξονα, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μέτρα κι εγώ πήρα αυτή την πρωτοβουλία και πιστεύω ότι ανταποκρίθηκαν τόσο η κ. Λιμενάρχης, όσο και ο Διοικητής της Αστυνομίας».

Στην αστυνόμευση κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς και την δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού στο λιμένα Αργοστολίου κατά την άφιξη των Κρουαζιερόπλοιων: «Δημιουργείται μια πάρα πολύ άσχημη εικόνα με το να βγαίνει ο τουρίστας από το κρουαζιερόπλοιο και ενώ έχει προγραμματίσει πως θα κινηθεί , να υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αυθαίρετα κάνουν άγρα πελατών. Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να υπάρχει τάξη η οποία τάξη ,δίνει και το κατάλληλο αποτέλεσμα. Έχουν γίνει παράπονα τόσο από τους αυτοκινητιστές (ταξί), όσο και από τους λεωφορειούχους και τα πρακτορεία ότι γίνεται άγρα πελατών. Το είδαμε αυτό το θέμα με την κ. Λιμενάρχη και σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να υπάρχει η στάση των ταξί, και των λεωφορείων και δεν μπορεί να υπάρχουν βανάκια δεξιά και αριστερά και να τραβούν τον τουρίστα. Είναι υποχρέωση μου να διασφαλίσω την ομαλή διαχείριση των κρουαζιεροπλοίων και την συνέχιση αυτής της μεγάλης προσπάθειας που είχαμε κάνει τότε με την δημιουργία της προβλήτας με τον Νομάρχη Λευκαδίτη και με όλους του επαγγελματίες στην συνέχεια που ασχολούνται με την κρουαζιέρα και απολαμβάνουν αυτά τα προνόμια με νόμιμες διαδικασίες και να φύγουν όλοι αυτοί οι παράνομοι που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην διαχείριση του τουρισμού. Είναι υποχρέωση μου να επέμβω και θα επεμβαίνω και είμαι πρόθυμος να ζητήσω την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος κατά την τουριστική περίοδο τουλάχιστον ».

Επιπρόσθετα, ο κ . Κουρής αναφέρθηκε στην πρόοδο των εργασιών για το δρόμο Αργοστόλι - Πόρος για τα οποία ανάφερε :

Ο μελετητής του έργου το οποίο έχει αναλάβει το Υπουργείο, μας έδωσε μία καταγραφή του τι έχει γίνει μέχρι τώρα, ήδη έχουν τελειώσει τα περιβαλλοντικά, είναι στην διαδικασία της χρηματοδότησης για να μπορεί να μπεί μετά στο κτηματολόγιο για τις απαλλοτριώσεις για να μπορεί να προχωρήσει το έργο. Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι αυτό να έχει γίνει. Άλλωστε και ο κ Καππάτος εδώ και λίγο καιρό που επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό το πρώτο θέμα που του έθεσε ήταν η χρηματοδότηση του οδικού αυτού άξονα. Είναι ένα μεγάλο έργο για την Κεφαλονιά  και θα δώσει την δυνατότητα καλύτερης και ασφαλέστερης κυκλοφορίας όσον αφορά την διαχείριση της κίνησης από Αργοστόλι προς τον Πόρο και  αντίστροφα».

Επίσης, αναφέρθηκε στον καθαρισμό των κεντρικών καναλιών του δρόμου της Κρανιάς και στον σχεδιασμό μελέτης για την δημιουργία κυκλικού κόμβου στην είσοδο της πόλης ( Κλειστό Γυμναστήριο) ώστε η ροή των αυτοκινήτων να είναι συνεχής και να αποφεύγονται τα δυστυχήματα

« Η νέα διαχείριση των δρόμων ιδιαίτερα των επαρχιακών γίνεται με την δημιουργία κατάλληλων κόμβων στις διασταυρώσεις , ούτως ώστε να μην χρειάζονται φανάρια ,να μην σταματάει η κυκλοφορία και να γίνεται ομαλά η ροή. Το Αργοστόλι στην είσοδο του αυτή την στιγμή ιδιαίτερα από τον κάτω δρόμο όταν υπάρχει μεγάλος φόρτος από τον επάνω δρόμο , έχει πρόβλημα επικινδυνότητας και όχι μόνο. Για το σημείο αυτό θα αναθέσουμε την μελέτη ενός κυκλικού κόμβου , ο οποίος θα δίνει τη  δυνατότητα της συνεχούς ροής των αυτοκινήτων , αλλά και στην συνέχεια και στην είσοδο της ΒΙΠΕ. Επίσης σχεδιάζουμε και θα το πραγματοποιήσουμε, την κατασκευή κόμβου στον Μύλο του Πετρία που ήδη τον σχεδιάζουν οι υπηρεσίες μας για να προκηρύξουμε την μελέτη και συναπτά να κάνουμε σωστά την γέφυρα της Αγίας Βαρβάρας και την διαπλάτυνση στο σημείο του ΚΤΕΟ. Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ ότι θα έχουμε τον μελετητή και μέχρι το καλοκαίρι να δημοπρατήσουμε το έργο. Χρειάζονται γρήγορες κινήσεις» . 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250