Είπαν «όχι» στο ξεπούλημα στο Τραπεζάκι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 12:11

Είπαν «όχι» στο ξεπούλημα στο Τραπεζάκι

Μετά την πίεση των κατοίκων των Μουσάτων και των γύρω χωριών της Λειβαθούς, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να συζητήσει σε εκτός ημερησίας θέμα το φλέγον ζήτημα της ιδιωτικοποίησης στο Τραπεζάκι. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Φυσικά η δημοτική αρχή που φάνηκε πως για μία ακόμα φορά πως δεν είχε κάποια πρόταση, θα μπορούσε να είχε εγκαλέσει εδώ και πολύ καιρό ανάλογο συμβούλιο, ώστε να έχει συζητηθεί το θέμα και να προλάβει καταστάσεις, κάτι το οποίο ποτέ δεν έγινε. Αντ' αυτού και χάρη στη δυναμική παρουσία των κατοίκων και το φορέων της περιοχής, το θέμα συζητήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουσάτων Νίκο Γεωργόπουλο να διαβάζει ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής.   Το ψήφισμα έλεγε τα εξής: 1 Το τραπεζάκι, περιοχή natura 2000 και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, να μην πωληθεί ή παραχωρηθεί σε ιδιώτη από το ΤΑΙΠΕΔ 2 Να παραχωρηθεί στο Δήμο Κεφαλονιάς, ο οποίος θα μεριμνήσει, αφου διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του, για την αξιοποίηση και ανάδειξη του με ελαφράς μορφής αναστρέψιμες εγκαταστάσεις σε χρήση του κοινωνικού συνόλου και των πολυάριθμων επισκεπτών της περιοχής. 3 Ο Δήμος Κεφαλονιάς, δια του Δημοτικού του Συμβουλίου να αποφασίσει για τα ανωτέρω, επικαιροποιώντας ειλημμένη απόφαση των κατοικων της περιοχης.

Σε αυτό το σημείο και ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος έκανε ενημέρωση για την κατάσταση, αναφέρθηκε στην δημοτική αρχή τονίζοντας πως: «Ο δήμος θα έπρεπε να είναι μπροστάρης και όχι να παρακολουθεί τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν. Θα έπρεπε να έχει φέρει εδώ και καιρό αυτό το σημαντικό θέμα να συζητηθεί».

DSC 0261

Ο Νίκος Γεωργόπουλος

Στην αίθουσα, υπήρχε αρκετός κόσμος από την περιοχή που παρακολουθούσε την συζήτηση στην οποία μίλησαν και φορείς όπως Γιαννάτος, Μεσολωράς (Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς), Γεωργόπουλος (ΕΛΜΕΚΙ), Γαβρίλης (Εργατικό Κέντρο), ενώ το παρών έδωσε και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μαντζουράτος, ο οποίος είχε αρκετές στιγμές έντασης με τον Βασίλη Ρουχωτά.

«Επιθέσεις αγάπης βγαλμένες από Αρλεκιν»

Φυσικά για μία ακόμα συζήτηση δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και «επιθέσεις αγάπης βγαλμένες από Αρλεκιν» όπως δήλωσε με την χαρακτηριστική του ευφράδεια που τον χαρακτηρίζει ο Διονύσης Αραβαντινός, για τις λεκτικές επιθέσεις από την δημοτική αρχή προς τον Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Τελικά μετά από σχεδόν τρεις ώρες συζήτησης το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα πέρασε το ψήφισμα του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μουσάτων, το οποίο μπήκε σε συνδυασμό με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που και αυτή στο ίδιο μήκος κύματος αναφερόταν στην μη ιδιωτικοποίηση της περιοχής στο Τραπεζάκι.

Ακούστε το ψήφισμα που κατέθεσε ο Νίκος Γεωργόπουλος


DSC 0268

Ακούστε την ενημέρωση από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο


Ακούστε την θέση της δημοτικής αρχής από τον Σάββα Σαββαόγλου

Ακούστε την τοποθέτηση των φορέων

Ακούστε την τοποθέτηση του Νίκου Σκλάβου

Ακούστε την τοποθέτηση του Δημήτρη Φιοραβάντε

Ακούστε την τοποθέτηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Ακούστε την τοποθέτηση του Νίκου Γκισγκίνη

Ακούστε την τοποθέτηση του Διονύση Αραβαντινού

Ακούστε την τοποθέτηση του Ανδρέα Ζαπάντη

DSC 0235

Παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες




00 inkefalonia general ad 300X250