Επερώτηση ΑΝΑΣΑ για τον δρόμο Καραβόμυλου, Αγίας Ευφημίας - Το έργο παραμένει ανεκτέλεστο, ποιο είναι το σχέδιό σας;

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 13:31

Επερώτηση ΑΝΑΣΑ για τον δρόμο Καραβόμυλου,  Αγίας Ευφημίας - Το έργο παραμένει ανεκτέλεστο, ποιο είναι το σχέδιό σας;

Ένα καίριο οδικό έργο για την οδική ασφάλεια της Κεφαλονιάς, ο δρόμος Καραβόμυλος – Αγία Ευφημία, που χρηματοδότησε η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ, παραμένει ανεκτέλεστο. Ποιο είναι το δικό σας σχέδιο;

 Προς κ. Περιφερειάρχη.

Το οδικό έργο Καραβόμυλος – Αγ. Ευφημία Κεφαλονιάς ενέταξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την διακυβέρνηση της ΑΝΑΣΑ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 7.200.000 ευρώ, μετά τη σχετική έγκριση του τότε Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.

Το έργο έχει κωδικό 2017ΕΠ02200004 και οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν τη βελτίωση–διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού Καραβόμυλου - Αγίας Ευφημίας, με σύγχρονη κατασκευή πεζόδρομου–ποδηλατοδρόμου προς την πλευρά της θάλασσας. Το έργο εντάσσεται στον οδικό άξονα Πόρου–Σάμης–Φισκάρδου. Η αρχή του έργου είναι στο τέλος του οικισμού του Καραβόμυλου και το πέρας του στην είσοδο του οικισμού της Αγ. Ευφημίας.

Έξι χρόνια μετά, το έργο παραμένει στα αζήτητα με ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ευθύνες της απελθούσας αρχής Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία αδιαφόρησε επιδεικτικά.

Επερωτάται ο περιφερειάρχης:

  • Ποια είναι η κατάσταση του έργου σήμερα;
  • Υφίσταται η χρηματοδότηση;
  • Σε κάθε περίπτωση, ποιες είναι οι προθέσεις σας για το απαραίτητο αυτό έργο που είχε σχεδιαστεί από την ΑΝΑΣΑ ως πρωτοποριακό έργο οδικής ασφάλειας;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Αλέξανδρος Μιχαλάς

Διονύσιος Γιακουμέλος


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250