Πολυχρόνης Δενδρινός στον COSMOS 96,5: "Το βασικότερο πρόβλημα και στο Φισκάρδο και στην ευρύτερη περιοχή είναι το νερό"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 10:27

Πολυχρόνης Δενδρινός στον COSMOS 96,5: "Το βασικότερο πρόβλημα και στο Φισκάρδο και στην ευρύτερη περιοχή είναι το νερό"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φισκάρδου Πολυχρόνης Δενδρινός,  ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν το Φισκάρδο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ Δενδρινός  αποτύπωσε αρχικά την εικόνα του Φισκάρδου κατά την χειμερινή περίοδο , μια εικόνα ενός τουριστικού προορισμού  που τον χειμώνα επικρατεί απόλυτη ησυχία με αυξανόμενη τάση κάθε χρόνο αυτού του φαινόμενου. Στην Κοινότητα Φισκάρδου τον χειμώνα κατοικούν περίπου 100 άνθρωποι.

Αναλύοντας το πρόβλημα ενέταξε σ αυτό την μετοίκηση κατοίκων της περιοχής Αλβανικής καταγωγής που συνεισέφεραν και στο εργατικό δυναμικό- στην ανοικοδόμηση- και στην δυσκολία εξεύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση.

Όσον αφορά την ανοικοδόμηση της περιοχής πληροφόρησε ότι κατασκευάζονται πολλές βίλες για τουριστική εκμετάλλευση, που σημαίνει ότι όσον αφορά αυτό τον τομέα συνεχίζει να αναπτύσσεται και εξήρε την ποιότητα των επιχειρήσεων εν γένει της Ερίσου.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του κ Στέλιου Σπαθή από την παράταξη με την οποία είχε συμμετοχή στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου για τον Δήμο Σάμης την χαρακτήρισε ως γενναία και δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια με νέους ανθρώπους.

Κάνοντας μία αναδρομή στην από συστάσεως του Δήμου Σάμης περίοδο με Δήμαρχο τον κ Μονιά, ανέφερε ότι από τα 2 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος το 1 εκατομμύριο πήγε στην περιοχή της Ερίσου εκ των οποίων οι 800 χιλιάδες δαπανήθηκαν για την αφαλάτωση η οποία έχει δημοπρατηθεί  και κάποια άλλα τινά έργα« Κάναμε μελέτη του δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Φισκάρδου (23 χιλ. άνυδρα χωριά) και της Κοινότητας Αντιπάτων-Τουλιάτων. Με κάποια άλλα προγράμματα έγινε επισκευή στα σχολεία Φισκάρδου, Αντιπάτων  και ο  δρόμος στην Ευρετή. Τώρα  μένει να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Το βασικότερο πρόβλημα και στο Φισκάρδο και στην ευρύτερη περιοχή είναι το νερό. Έχουμε 2 αφαλατώσεις από Δημαρχίας Κουταλά που καλύπτουν οριακά το Φισκάρδο το καλοκαίρι που επιβάλλεται να έχουν καλή συντήρηση για να μην προκύπτουν προβλήματα όπως πέρσι . Η χρηματοδότηση επί Δημαρχίας Μονιά για την 2η αφαλάτωση είναι σε εξέλιξη και επιβάλλεται να υλοποιήσουμε το έργο. Στο τεχνικό πρόγραμμα της Κοινότητας το οποίο περιέχει τα έργα που αφορούν τον Δήμο, την Περιφέρεια, την ΔΕΥΑΚ  και Διαδημοτικής ,εντάξαμε πολλά θέματα γνωρίζοντας ότι δεν θα υλοποιηθούν όλα, αλλά σιγά σιγά κάποια θα δρομολογηθούν.  Με την τοποθέτηση των Προέδρων Λιμενικού Ταμείου ΔΕΥΑΚ κλπ, θα τους ενημερώσουμε ανάλογα. Ως πρόεδρος θα εφαρμόσω μια καινούργια πολιτική , επικοινωνώ με όλους τους κατοίκους της Κοινότητας και τους κάνω γνωστό το τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίσαμε για να καταθέσουν τις απόψεις τους και θα ενημερώνονται και για τα εκάστοτε συμβούλια για να συμμετέχουν σε όσα αφορούν την Κοινότητα και θα προχωρήσουμε και σε ετήσιους απολογισμούς».

Ο κ Δενδρινός έκανε επίσης αναφορά στην ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή του Φισκάρδου και τα όσα είναι σε εξέλιξη που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην περιοχή.

Επεκτάθηκε σε θέματα εν γένει που θα πρέπει να διευθετηθούν όπως το πάρκινγκ του Φισκάρδου , η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων, στην πυκνή κίνηση ημερόπλοιων , φέρυ μποτ , ιστιοπλοϊκών, κότερων , γιότ και στην μικρή χωρητικότητα του λιμανιού του Φισκάρδου, αλλά και στην αναγκαιότητα ενός βιολογικού στην περιοχή, ένα θέμα που χρονίζει λόγω κανονισμών που αφορούν το σημείο κατασκευής του, τις ιδιοκτησίες κλπ, επεκτάσεις φωτισμού, ηλεκτροδότησης , καθαρισμός και σήμανση παραλιών.

Τέλος δήλωσε υπέρμαχος των συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα και όσον αφορά τις κρατήσεις της περιόδου για την καλοκαιρινή σεζόν του 2024 στην περιοχή του Φισκάρδου, δήλωσε ότι είναι ικανοποιητικές, όχι όμως καλύτερες από τις περσινές και σημείωσε ότι το Φισκάρδο είναι πόλος έλξης για την ελίτ.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.        




00 inkefalonia general ad 300X250