Γιάννης Διγαλέτος: Για τον Κοινόχρηστο χώρο πρασίνου του οικισμού "Τζανετάτων" Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 08:43

Γιάννης Διγαλέτος: Για τον Κοινόχρηστο χώρο πρασίνου του οικισμού "Τζανετάτων" Σάμης

ΔΕΥΤΕΡΑ  11  ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ  ;;;

Κατά την 29η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη μου δόθηκε ο λόγος, με πολλή δυσκολία,… για μία και μόνη ερώτηση.

Η ερώτηση αφορούσε το σημερινό καθεστώς ιδιοκτησίας…  του ακινήτου τετραγώνου του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Τζανετάτων  που είχε τίτλο, κοινόχρηστου χώρου πρασίνου της κοινότητας Γριζάτων.

Ενώ… γνώση του θέματος είχαν αρκετοί εκ των δημοτικών συμβούλων, αρμόδιος να απαντήσει ήταν ο δήμαρχος.

Στην απάντηση που έδωσε κρατάω την ουσία…. που είναι η ευθεία παραδοχή ότι,… γνώριζε από το 1997 ότι ο χώρος ήταν κοινόχρηστος και άρα κοινό κτήμα των κατοίκων της Κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα.

Αποδέχτηκε έτσι αυτόματα τις ευθύνες για την περίοδο της ένοχης σιωπής και αδράνειας ,… η οποία επέφερε πάγωμα της ανάπλασης και αξιοποίησης του χώρου καθυστερώντας έτσι την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ευθύνες που απορρέουν από το ρόλο που διαδραμάτισε τα τελευταία τέσσερα χρόνια , σαν δήμαρχος του νέου δήμου Σάμης.

Μένω με την ελπίδα ότι το θέμα αυτό θα είναι από τα πρώτα , λόγω της σημασίας του για την τοπική κοινωνία και για το δήμο ευρύτερα, που θα απασχολήσει  το νέο δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που, όπως τονίστηκε, θα επιδιώξουν με τις τοπικές κοινωνίες.

Εύχομαι καλή υγεία και επιτυχία στους νεοορκισθέντες  κ. δήμαρχο και κυρίες και κύριους δημοτικούς συμβούλους και ευελπιστώ στην αγαστή συνεργασία με τους δημότες και τις δημότισσες του δήμου  Σάμης προς κοινό όφελος.

ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ                                           17/12/2023

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΖΑΝΕΤΑΤΩΝ1




00 inkefalonia general ad 300X250