Σπ. Σαμούρης: ‘’Στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου δεν χωρούν εκπτώσεις - Προσπαθούμε για το καλύτερο με όσα μέσα διαθέτουμε’’

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 14:25

Σπ. Σαμούρης: ‘’Στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου δεν χωρούν εκπτώσεις - Προσπαθούμε για το καλύτερο με όσα μέσα διαθέτουμε’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης, για τις Χριστουγεννιάτικες διεργασίες στον Δήμο Αργοστολίου, την υποστελέχωση σε εργατικό προσωπικό του τομέα καθαριότητας και για θέματα που αφορούν στον χώρο αρμοδιότητας του.

«Στον στολισμό του Δήμου δεν υπάρχουν εκπτώσεις, με βάση πάντα με το εργατικό προσωπικό που ασχολείται με το αντικείμενο. Το πρόβλημα το μεγάλο αυτή τη στιγμή είναι το προσωπικό και είμαστε και στο τέλος της χρονιάς και δεν υπάρχει προϋπολογισμός για να κάνουμε κάτι άλλο. Οι συμβασιούχοι έχουν φύγει , τα τελευταία 3 χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 10 άτομα από την υπηρεσία μας και μπορεί να έχουμε κάνει άλματα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του πολίτη , όμως η υποστελέχωση είναι ένα θέμα που ταλανίζει την αυτοδιοίκηση και δεν βλέπω τους λόγους που δεν μπορεί να ξεπεραστεί (ανέλυσε με σαφήνεια το καθεστώς που επικρατεί στους Δήμους όσον αφορά τους εργαζόμενους).

Τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό τον καλύπτουμε με 2 ηλεκτρολόγους και 1 βοηθό και παρ όλα αυτά το αποτέλεσμα θα φανεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το βράδυ. Ο στολισμός γίνεται με τα όσα διαθέτουμε, δεν νοικιάζουμε και τον τοποθετούμε με τους 3 δικούς μας υπαλλήλους. Στο σύνολο ο τομέας καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου λειτουργεί με 12 άτομα, όμως εμείς δεν ζητούμε την απαλλαγή των ευθυνών μας λόγω του μειωμένου προσωπικού , δεν κάνουμε εκπτώσεις και κάνουμε τεράστια προσπάθεια με τα «παιδιά» μου για να στολίσουμε, κατά 90% στο Αργοστόλι έχουμε κάνει αυτά που πρέπει να κάνουμε και στην συνέχεια θα δώσουμε Χριστουγεννιάτικο τόνο και στα χωριά. Υπάρχουν κάποιες δράσεις του Δήμου για τις μέρες των εορτών στην κεντρική πλατεία και θα πάνε όλα καλά».

Για την επόμενη 5ενταετή θητεία της Δημοτικής Αρχής που θα είναι επιφορτισμένη με περισσότερες ευθύνες , άφησε να εννοηθεί ότι το κράτος αντιμετωπίζει την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού ως ένα μεγάλο ‘’κουβά’’ μεταφέροντας στους Δήμους συνεχώς ευθύνες , χωρίς τα ανάλογα έσοδα και υπαλλήλους και αν γίνονται όσα γίνονται, οφείλονται στο υψηλό αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων και στην αγάπη για τον τόπο τους των διοικούντων.

Όσον αφορά τον τομέα καθαριότητας που επεκτείνεται για τους Δήμους χωρικά και στα όσα αφορούσαν τις περιφέρειες, απάντησε ότι ήδη με μέριμνα του ο Δήμος Αργοστολίου καθαρίζει επαρχιακούς δρόμους και μερίμνησε και για την απόκτηση μηχανήματος θρυμματισμού ογκωδών αντικειμένων ( εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του) .

Κλείνοντας ο κ Σαμούρης ενημέρωσε ότι πέραν του Χριστουγεννιάτικου στολισμού συνεχίζεται ανελλιπώς η φροντίδα του πρασίνου και η αποψίλωση των χόρτων στους δρόμους και ο Δήμος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα , ενώ έχει μετατραπεί σε ένα εργοτάξιο προχωρώντας τα έργα τα οποία είχε εξαγγείλει και σημείωσε ότι η όποια αντιπολίτευση θα πρέπει να γίνεται για ουσιώδη πράγματα και όχι για αστειότητες.

Ευχήθηκε τέλος σε όλους καλές γιορτές με υγεία.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-7-12-2023?si=26629d22bdeb4b2e94d029476a71d59b&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250