Σμαράγδα Σαρδελή: «Τα μικρά νησιά θα συνεχίσουν να έχουν την δική τους φωνή» (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 10:49

Σμαράγδα Σαρδελή: «Τα μικρά νησιά θα συνεχίσουν να έχουν την δική τους φωνή» (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε η νεοεκλεγείσα Έπαρχος Ιθάκης με την παράταξη του επερχόμενου Περιφερειάρχη  Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή Σμαράγδα Σαρδελή.

Η κ Σαρδελή αναφέρθηκε αρχικά στις κακές φήμες που κυκλοφόρησαν  στην Ιθάκη περί κατάργησης του Επαρχείου  Ιθάκης  και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει  τέτοιο θέμα: « Δεν υπάρχει πλέον ο όρος Επαρχείο από το 2010  που συστήθηκαν οι αιρετές Περιφέρειες. Καταφέραμε να διατηρηθεί ο  Έπαρχος στα πρώην Επαρχεία στις νησιωτικές περιοχές για να συνεχίσουν να έχουν την δική τους φωνή ιδιαίτερα τα μικρά νησιά. Στην νομοθετική ρύθμιση που έγινε στις 6 Οκτωβρίου , το μόνο που αναφέρεται είναι ο τρόπος εκλογής του Έπαρχου και ότι του δίνει αρμοδιότητες ο Περιφερειάρχης. Αυτή νομοθετική ρύθμιση κατοχυρώνει και δεν αφαιρεί».

Στοιχειοθέτησε το όραμα της για την Ιθάκη την επόμενη 5ετία και  του συνδυασμού εν γένει με επικεφαλής κ Τρεπεκλή για το σύνολο των Ιόνιων Νησιών  σημειώνοντας την καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων και  απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί γραφειοκρατίας ιδιαίτερα για έργα πολιτικής προστασίας. « Η κυβέρνηση ήταν αρωγός όχι απλά οικονομικά , ήταν πάνω από τα προβλήματα  με την παρουσία Υπουργών και στελεχών της που πραγματικά αγκάλιασαν τα νησιά μας και ειδικά την Ιθάκη και δεν ήταν ικανοί να διαχειριστούν τα ποσά που τους δίνανε. Αυτά είναι λάθη που φαίνονται και πληρώνονται, γι αυτό και ο κόσμος έκανε και αυτή την αλλαγή».

Το οδικό δίκτυο, τα κίνητρα για την ενεργοποίηση των επιχειρήσεων και τον χειμώνα, την επισκεψιμότητα της Ιθάκης και τον χειμώνα ,τις ανασκαφές , το θέμα της υγείας, την σωστή και οργανωμένη προβολή των νησιών εν γένει , τα κίνητρα για την παραμονή των νέων στον τόπο τους έχει ως προτεραιότητες στην θητεία της ως Έπαρχος Ιθάκης η κ Σαρδελή όπως ανέφερε.

Η κ Σαρδελή δήλωσε επίσης βέβαιη ότι θα δικαιωθεί ο αγώνας o οποίος επιβάλλεται να δοθεί από την Περιφερειακή Αρχή Τρεπεκλή, γιατί διαθέτει δυναμικότητα, γνώσεις  και όρεξη για να κινηθεί.

Κλείνοντας επικρότησε την στάση του κ Σωτήρη Κουρή στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο που δεν ψήφισε τις τροποποιήσεις στις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με τους Δήμους από την στιγμή που δεν υπήρξε ενημέρωση και ήρθαν προς συζήτηση λίγο πριν η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή παραδώσει.

Τέλος έκανε αναφορά στην  σύνδεση των νησιών μας και στις λιμενικές υποδομές που πρέπει να μπούν σε προτεραιότητα. 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης. 




00 inkefalonia general ad 300X250