Ημερίδα Διαβούλευσης: 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών για τις Λεκάνες Απορροής Ποταμών Ιονίων Νήσων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 11:44

Ημερίδα Διαβούλευσης: 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών για τις Λεκάνες Απορροής Ποταμών Ιονίων Νήσων

Ημερίδα Διαβούλευσης

2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) για τις Λεκάνες Απορροής Ποταμών των Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα, 2 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ.

Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Ιονίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην ημερίδα διαβούλευσης της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) των Υδατικών Διαμερισμάτων Βόρειας Πελοποννήσου (EL02), Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (EL04) και Ηπείρου (EL05) για τις Λεκάνες Απορρής Ποταμών των Ιονίων Νήσων. H ημερίδα πραγματοποιείται την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ., στο Κτίριο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αλυκές στην Κέρκυρα, με δυνατότητα συμμετοχής και διαδικτυακά και έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και του ευρύτερου κοινού επί του Προσχεδίου, καθώς και την καταγραφή σχετικών απόψεων και σχολίων. 

Πρόσκληση Ημερίδας ΣΔΛΑΠ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Η διαβούλευση για τη 2η Αναθεώρηση των ΣΔΛΑΠ αποτελεί στάδιο της διαδικασίας έγκρισής τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας Πλαίσιο 2000/60/ΕΚ για τα ύδατα.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το Προσχέδιο της 2ης Αναθεώρησης ΣΔΛΑΠ των Υδατικών Διαμερισμάτων Βόρειας Πελοποννήσου (EL02), Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (EL04) και Ηπείρου (EL05), με έμφαση:

o   Στην ανάλυση των πιέσεων και των επιπτώσεών τους στα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα.

o   Στην ταξινόμηση επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων.

o   Στην οικονομική ανάλυση των χρήσεων ύδατος.

o   Στο αναθεωρημένο πρόγραμμα των βασικών και συμπληρωματικών μέτρων.

Η ημερίδα διοργανώνεται από τις Κοινοπραξίες: ΕNVECO AE, ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙΕΜΒΗΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΛΕΡΟΣ, ανάδοχο της 2ης Αναθεώρησης του ΣΔΛΑΠ για το ΥΔ Ηπείρου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, και Ζ-Α & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΜΕ, ΥΔΡΟΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ ΑΕ, NERCO – N. ΧΛΥΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ, ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΟΝΗΣ, ανάδοχο της 2ης Αναθεώρησης του ΣΔΛΑΠ για το ΥΔ Πελοποννήσου.

Τα ερωτήματα, οι απόψεις και οι θέσεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ληφθούν υπόψιν για τη διαμόρφωση του οριστικού Σχεδίου Διαχείρισης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και θα είναι επίσης ανοιχτή στο κοινό μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το Facebook και το YouTube.

Σχόλια μπορούν να υποβληθούν και απευθείας στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης του έργου  «2η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) των 14 Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας». Συνδεθείτε ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Ομάδα Σύμπραξις – (+30) 210 7248644  | | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πρόγραμμα Ημερίδας 2ηΑναθεώρηση ΣΔΛΑΠ EL02 EL04 EL05 page 0001




00 inkefalonia general ad 300X250