Διλινάτα - Τάσος Τζωρτζάτος για την επανεκλογή του: ''Μεγαλύτερη πλέον η ευθύνη - Θα φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων''

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 22:29

Διλινάτα - Τάσος Τζωρτζάτος για την επανεκλογή του: ''Μεγαλύτερη πλέον η ευθύνη - Θα φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων''

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος ,για την επανεκλογή του στο αξίωμα κατά την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου, επιχειρώντας μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Θέλω να συγχαρώ όλους του συνυποψήφιους της παράταξης μου, που είναι άνθρωποι που ζούν και δραστηριοποιούνται στο χωριό .

Το λυπηρό είναι ότι το νέο Νομοσχέδιο Αυτοδιοίκησης, ενώ σε υποχρεώνει να έχεις υποψήφιους από 3 έως 8 άτομα , καταλήγει να ορίζει αντί 5ενταμελές ,3μελές τοπικό συμβούλιο. Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι δίκαιο, αφήνει έξω αξιόλογα άτομα όπως ο Νίκος Φωής και πλέον θα είμαστε 2 από την παράταξη μας, του Θεόφιλου Μιχαλάτου και ένας από την παράταξη Παρίση.

Ευελπιστούμε όλοι και μας έχει χαροποιήσει αυτό, ότι μπαίνει στο τοπικό Συμβούλιο ένα νέο παιδί από την παράταξη Παρίση και θεωρώ ότι θα εκλείψουν και όλες αυτές οι αντιδικίες του παρελθόντος».

«Σε μια μικρή κοινωνία δεν φτάνει να έχεις πλειοψηφία, τα τοπικά συμβούλια είναι γνωμοδοτικά και αν δεν σε βοηθά η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, δεν μπορείς να παράξεις έργο.

Εγώ ήμουν τυχερός σ αυτή την 4ετία που διανύσαμε , γιατί ήμασταν μία συμπαγής ομάδα με τον Νίκο Φωή και τον Νίκο Κουνάδη με πλήρη συνεννόηση και εμπιστοσύνη και φυσικά με μία Δημοτική Αρχή, η οποία μας στήριξε, απέδωσε τα χρήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντάξαμε το γήπεδο στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και την αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» που θα ξεκινήσει άμεσα. Συμπεριλήφθηκαν τα Διλινάτα στις μελέτες οδοποιίας και στην ανακατασκευή των δημοτικών κτηρίων και θεωρώ ότι το εκλογικό αποτέλεσμα όχι μόνο του συνδυασμού αλλά και όπως αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του Αντιδημάρχου έργων Διονύση Μινέτου , που βγήκε δεύτερος σε σταυρούς στα Διλινάτα, απέδειξε ότι ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει και το έδειξε σ εμάς, στον τ κ. Μινέτο και στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Σπύρου Σαμούρη».

«Ουσιαστικά αντιπολίτευση όχι μόνο στα 4 χρόνια αλλά και τώρα στην προεκλογική περίοδο έγινε στα Διλινάτα. Ήταν μία κακή προεκλογική περίοδος, γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή των μπλέ και πράσινων καφενείων, της απαξίωσης των πάντων και πραγματικά δεν περίμενα ότι θα πάρω 170 ψήφους . Τον τελευταίο μήνα ειδικά η παράταξη του κ Παρίση απαξίωσε ό,τι έγινε σε μία 4ετία».

Ο κ Τζωρτζάτος αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων για την επόμενη 5ενταετία:

«Εμείς από την πλευρά μας ως τωρινή και επόμενη Κοινοτική Αρχή το είπαμε και το λέμε ξανά, ότι με την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής (Μιχαλάτου), έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό, όπως η αποσκλήρυνση του νερού , ένα σημαντικό έργο το οποίο έχουμε εντάξει και είμαστε στην διαδικασία ανάθεσης, έχουμε τα χρήματα για τις κτιριακές υποδομές στο γήπεδο Διλινάτων και ο αντιδήμαρχος προχωρά στην νομιμοποίηση του υφιστάμενου κτηρίου για να γίνουν τα αποδυτήρια. Έχουμε επίσης υπ όψιν μας κάποια πράγματα σε συνεργασία με ανθρώπους πέρα του Δήμου που μπορούν να μας βοηθήσουν με προγράμματα , ώστε να κάνουμε μία μεγάλη ανάπλαση στους κοινόχρηστους χώρους. Ευελπιστούμε επίσης η νέα Περιφερειακή Αρχή που θα προκύψει στις 18 Οκτωβρίου ότι θα χρηματοδοτήσει τον πρωτογενή τομέα , όπως είναι η αγροτική οδοποιία, ο εξηλεκτρισμός στανών, ομβροδεξαμενές κλπ. Υπάρχουν και τα μικρά έργα οδοποιίας και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έργα του 2022. Ήδη ο Δήμος συντάσσει και άλλη μελέτη με χρήματα των ΑΠΕ και των ΚΑΠ , τα οποία επί 9 χρόνια της Δημοτικής Αρχής Παρίση δεν τα πήρε κανένα χωριό και το προεκλογικό μας πρόγραμμα θα καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε. Το μεγάλο στοίχημα είναι να συνδράμει η Περιφέρεια ούτως ώστε να φτιάξουμε την επαρχιακή οδό 6 χιλιομέτρων που μας συνδέει με τα Ομαλά της τάξεως 1μισυ εκατομμυρίου ευρώ 9εξέφρασε το παράπονο του για την σημερινή Περιφερειακή Αρχή για το πώς αντιμετώπισε αυτό τον δρόμο) και να φτιαχτεί και η είσοδος του χωριού, που έχουν γίνει μεν κάποια έργα από την Περιφέρεια όμως χρειάζονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις».

Κλείνοντας ο κ Τζωρτζάτος, έκανε αναφορά στην οριοθέτηση των συνόρων των Κοινοτήτων: «Είναι μία διαδικασία που εμπλέκονται τα Ειρηνοδικεία και όρισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ειρηνοδίκη, κάναμε δύο συσκέψεις το περσινό Ιανουάριο, όμως δυστυχώς ακόμα δεν έχει βγεί πρακτικό από την Ειρηνοδίκη. Είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα τελευταία 40 χρόνια , από την στιγμή που υφίστανται τα διοικητικά όρια, όμως εκεί που και νομικά δεν μπορούν να ευσταθούν λόγω ανεμογεννητριών και οικονομικών συμφερόντων, είναι να τοποθετηθεί το τοπωνύμιο επάνω στους χάρτες γεωχωρικών δεδομένων . Θα πρέπει κατά την δική μου άποψη να οριστούν τοπογράφοι-μηχανικοί, το κόστος είναι μεγάλο και υπεύθυνη βάση νομοθεσίας, είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παρ όλο που έχει την ευθύνη στους Δήμους και τοις Κοινότητες και τα όρια τους και το παράξενο εδώ είναι ότι μία αρμοδιότητα που έχει αφήσει στους προέδρους είναι τα όρια των Κοινοτήτων (έκανε αναφορά στις ενέργειες που έκανε με το Υπουργείο Ενέργειας για τα όρια των Κοινοτήτων και συμφώνησαν με την Κοινότητα Μακριωτίκων για τα τέλη ανεμογεννητριών). Δεν είναι εύκολο, για το θέμα των ανεμογεννητριών κινηθήκαμε όλοι με δικά μας έξοδα, δεν έχουν χρήματα οι Κοινότητες και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί το επίσημο κράτος μέσω της Αποκεντρωμένης για να λύσει τα προβλήματα με την χωρική οριοθέτηση των Κοινοτήτων.

Από το αρμόδιο Υπουργείο βγήκε 9 Αυγούστου ο οριστικός πίνακας για τις ανεμογεννήτριες και είναι πλήρως ξεκαθαρισμένα τα των Διλινάτων και Μακριωτίκων και τα χρήματα θα αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές στους λογαριασμούς που θα έρθουν, αλλά τα άλλα αιολικά πάρκα που έχουν μπεί σε ενστάσεις μπλοκάρονται και μάλιστα ζητά το Υπουργείο πλέον και ίσως εκεί υπάρχει ένας μοχλός πίεσης, την απόφαση της επιτροπής που έχει αναλάβει την οριοθέτηση των Κοινοτήτων».

Τέλος ο κ Τζωρτζάτος σημείωσε ότι η πρόσφατη επανεκλογή τους δίνει μεγαλύτερη ευθύνη και είναι πεπεισμένος ότι θα φανούν αντάξιοι των περιστάσεων με την στήριξη της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου.

Παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-174564942?si=bf7a02e3b7d04929bd5c458754ff874f&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250