Αλήθειες & Ψέματα - Η απάντηση του Θεόφιλου σε σχετικό δημοσίευμα της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 23:17

Αλήθειες & Ψέματα - Η απάντηση του Θεόφιλου σε σχετικό δημοσίευμα της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”

Αλήθειες & Ψέματα

Η απάντηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου σε σχετικό δημοσίευμα της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”

Είναι ντροπή σε μια μικρή κοινωνία σαν την δική μας εδώ στο Δήμο Αργοστολίου, ο Αλέξανδρος Παρίσης να υπογράφει δελτία τύπου και ανακοινώσεις που του γράφουν άλλοι χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει σε τι αναφέρονται τα κείμενα που υπογράφει.

Είναι ντροπή ένας άνθρωπος να εκτίθεται ανεπανόρθωτα υπογράφοντας ψεύτικα κείμενα που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους δημότες του Αργοστολίου.

Η μόνη δικαιολογία για τα ανακριβή κείμενα  που υπογράφει είναι ότι εκχώρησε τη σύνταξη αυτών σε αμειβόμενο, εξ Αθηνών ορμώμενο, κονδυλοφόρο, ο οποίος χρησιμοποιεί τις εκλογές για το βιοπορισμό του. Ο συγκεκριμένος δε επαγγελματίας συντάκτης, ευρισκόμενος  όλη του την ζωή στην Αθήνα, δεν γνωρίζει  τα τεκταινόμενα στην τοπική μας κοινωνία.

Ο εν λόγω  κονδυλοφόρος, έγραψε λοιπόν  ένα κείμενο - λιβελογράφημα στο οποίο αναφέρει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Θεόφιλου Μιχαλάτου το 2019 και τι πραγματικά υλοποίησε από αυτές, κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δίπλα σε κάθε δέσμευση, που κατά την άποψη του πληρωμένου κονδυλοφόρου δεν πραγματοποιήθηκε, τοποθετείται ένα “OXI”, δίνοντας στον πολίτη την ψευδή εντύπωση ότι πράγματι δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση.

apantisi1

ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ:

AΡΓΟΣΤΟΛΙ

Το ψέμα Παρίση:

-Αναθεώρηση και εκσυγχρονισμός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ) και της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε) για να λυθούν τα προβλήματα των χρήσεων γης ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από αίτηση του Δήμου μας, με την αρ. ΦΧΑΠ/121492/1903 (ΦΕΚ 6046/Β/20-12-2021) Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αργοστολίου για την αναθεώρηση της ΖΟΕ και τον επανακαθορισμό των χρήσεων γης. Επί του παρόντος, το αρμόδιο Υπουργείο διεξάγει το διαγωνισμό επιλογής Μελετητικού Γραφείου.

Το ψέμα Παρίση:
-Ολοκλήρωση της πολεοδόμησης της Λάσσης. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι δημοπρατήσαμε την Πράξη Εφαρμογής της Λάσσης και έχουμε οριστικό ανάδοχο.


Το ψέμα Παρίση:

-Επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος με την εκπόνηση Κυκλοφοριακής μελέτης, ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Αργοστολίου εκπόνησε την νέα κυκλοφοριακή μελέτης της πόλης του Αργοστολίου η οποία  εγκρίθηκε με  το ΦΕΚ 1223/Β/2023. Ένα μέρος έχει ήδη εφαρμοστεί (μονοδρομήσεις, κ.α.) ενώ έχουν γίνει ενέργειες και για την εφαρμογή των υπόλοιπων προβλέψεων (Δημοτική Αστυνομία, ελεγχόμενη στάθμευση )

Το ψέμα Παρίση:

-Εξεύρεση μικρότερων χώρων στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου της πόλης (Ασπρόχωμα) ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά προστέθηκαν 100 νέες θέσεις στάθμευσης στο χώρο Λιμεναρχείου κατά την περίοδο της τουριστικής αιχμής

Το ψέμα Παρίση:
-Βελτίωση συνολικά του οδικού δικτύου της πόλης και των πεζοδρομίων ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι ασφαλτοστρώθηκε ένα μεγάλο μέρος του πρωτεύοντος οδικού δικτύου της πόλης του Αργοστολίου ( οδοί Δεβοσέτου, Μομφεράτου, Χαροκόπου, Ερυθρού Σταυρού, Ηλία Ζερβού, τμήμα Λ. Βεργωτή κ.α.) ενώ το επόμενο διάστημα μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Π.Ι.Ν. ασφαλτοστρώνονται 25 ακόμη δρόμοι.

Το ψέμα Παρίση:
-Ολοκλήρωση του βόρειου και νότιου κλάδου της περιφερειακής οδού ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του Νότιου κλάδου της Περιφερειακής οδού Αργοστολίου και έχει υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου από το νέο ΕΣΠΑ. Είναι δε έτοιμος ο φάκελος δημόσιας σύμβασης για την προκήρυξη των μελετών του βόριου κλάδου.

Το ψέμα Παρίση:
-Μεταφορά του εμπορικού λιμένα στο χώρο της ΔΕΗ ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι τροποποιήσαμε μετά από παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο το Master Plan του λιμένα Αργοστολίου και πετύχαμε την χωροθέτηση του νέου εμπορικού λιμένα στο χώρο της ΔΕΗ με ταυτόχρονη απομάκρυνση των εμπορικών δραστηριοτήτων από τον χώρο του λιμεναρχείου.

Το ψέμα Παρίση:
-Σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό των οικισμών Κομποθεκράτων – Χελμάτων – Σπηλίων – Μηνιών. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι εντάξαμε την εκπόνηση μελέτης αποχέτευσης και σύνδεσης με των βιολογικό καθαρισμό των οικισμών Κομποθεκράτων- Χελμάτων – Σπηλίων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης


Ενίσχυση στις κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές της πρωτεύουσάς και τις υποδομές εκπαίδευσης:

Το ψέμα Παρίση:
-Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι ένα νέο μουσείο μοντέρνας τέχνης, ένα τοπόσημο για την πόλη του Αργοστολίου, το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο των τελευταίων δεκαετιών,  το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται υπό κατασκευή και ανοίγει τις πύλες του στους Αργοστολιώτες και τους επισκέπτες του νησιού το καλοκαίρι του 2024.

Το ψέμα Παρίση:

-Αξιοποίηση συνολικά του κτιριακού αποθέματος των εγκαταλελειμμένων Δημοτικών κτιρίων.ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι επισκευάσαμε, συντηρήσαμε και αξιοποιήσαμε ένα μεγάλο μέρος από το κτηριακό  απόθεμα των εγκαταλελειμμένων δημοτικών κτηρίων: Πρώην δημοτικό σχολείο Ζόλων, Πρώην δημοτικό σχολείο Αγκώνα, Κοινοτικό Γραφείο Αγκώνα, Κοινοτικό Γραφείο Λακήθρας, Κοινοτικό Γραφείο Μεταξάτων, Δημοτικό Κατάστημα Πόρου, Κοινοτικό Γραφείο Μουσάτων κλπ.


Το ψέμα Παρίση:

-Συντήρηση και επέκταση του Κλειστού Γυμναστήριου. ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ

Η αλήθεια είναι ότι συντηρήσαμε το κλειστό γυμναστήριο και έχουμε ήδη προετοιμάσει την επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας στο οικόπεδο του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το ψέμα Παρίση:

-Άνοιγμα της Κοινωνικής Δομής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες στο χώρο του καφενείου της Καμπάνας. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι ξαναζωντανέψαμε τον ιστορικό χώρο της Καμπάνας με την εγκατάσταση του Χαροκόπειου εργαστηρίου.

Το ψέμα Παρίση:
-Εκπονούμε Νέο Κανονισμό Καθαριότητας και αναδιοργανώνουμε της Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι και εκπονήθηκε νέος κανονισμός καθαριότητας (γεγονός που δεν έπεσε στην αντίληψη του κύριου Παρίση διότι απουσίαζε συστηματικά από τα δημοτικά συμβούλια) και αναδιοργανώσαμε τις υπηρεσίες καθαριότητας

Το ψέμα Παρίση:
-Επεκτείνουμε το ΧΥΤΑ για την κάλυψη των αναγκών του νησιού τις επόμενες δεκαετίες.ΟΧΙ

Η αλήθεια είναι ότι εντάξαμε την επέκταση του ΧΥΤΑ με 7,2 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος και παραδώσαμε το έργο στο νέο ΦΟΣΔΑ προκειμένου να το κατασκευάσει.

Το ψέμα Παρίση:
-Διευρύνουμε την ανακύκλωση σε όλα τα ρεύματα στερεών αποβλήτων. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και σύντομα προχωράμε στην κατασκευή του νέου «Πράσινου Σημείου» του Δήμου Αργοστολίου στο οποίο προβλέπεται η ανακύκλωση των περισσότερων ρευμάτων στερεών αποβλήτων.

apantisi2

ΧΩΡΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ –ΘΗΝΙΑ

Το ψέμα Παρίση:
-Προχωρούμε στο Καθορισμό των διοικητικών ορίων των Κοινοτήτων για την ορθή κατανομή των ανταποδοτικών εσόδων ΑΠΕ. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι πως ο κύριος Παρίσης λόγω των συνεχών απουσιών από τα όργανα του Δήμου αγνοεί ότι οι κοινότητες Διλινάτων και Αγκώνα  κέρδισαν 4 συνολικά επιπλέον ανεμογεννήτριες από τον Δήμο Σάμης με βάση τα νέα διοικητικά όρια.

Το ψέμα Παρίση:
-Αποκαθιστούμε το δρόμο της Λαγκάδας με ασφαλή παροχέτευση των όμβριων υδάτων. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος της Λαγκάδας έχει αποκατασταθεί.

Το ψέμα Παρίση:
-Ολοκληρώνουμε το Ναυτικό Μουσείο Φάρσων. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι εξασφαλίσαμε 85 χιλιάδες ευρώ για την εκπόνηση των μελετών του μουσείου Φάρσων.

Το ψέμα Παρίση:
-Αξιοποιούμε το Μπάσιο Κληροδότημα στα Διλινάτα. ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι η άγνοια του κύριου Παρίση είναι μνημειώδης. Αγνοεί ότι στο Μπάσιο Κληροδότημα πριν από λίγους μήνες φιλοξενήθηκαν καλεσμένοι του Δήμου από το εξωτερικό ενώ στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργεί το νέο αγροτικό Ιατρείο Διλινάτων.

Το ψέμα Παρίση:
-Κατασκευάζουμε χλοοτάπητα στο γήπεδο των Διλινάτων. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ

Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε την άδεια που μας άφησε ο κύριος Παρίσης όταν αυτός ήταν Δήμαρχος.

Το ψέμα Παρίση:
-Συντηρούμε την αγροτική οδοποιία. ΟΧΙ

Η αλήθεια είναι ότι συντηρήσαμε όλη την αγροτική οδοποιία της Δημοτικής ενότητας Αργοστολίου ενώ ασφαλτοστρώσαμε 8 χιλιόμετρα στην ίδια Δημοτική ενότητα( Αγροτική οδός Ραζάτων – Τρωιαννάτων, Κομποθεκράτων – Κρανιάς, ΒΙΠΕ – Θερμοκήπια Κρανιάς κλπ).

apantisi3

 ΛΕΙΒΑΘΩ

Το ψέμα Παρίση:
-Αξιοποιούμε το Τουριστικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας. ΟΧΙ

Η αλήθεια είναι ότι αξιοποιήσαμε το τουριστικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας με την παραχώρηση του σε ιδιώτη επενδυτή για 30 Χρόνια.

Το ψέμα Παρίση:
-Αντικαθιστούμε τους σωλήνες ύδρευσης από αμίαντο στην Πεσάδα, στη Λακήθρα, στις Κεραμειές και στα Σπαρτιά. ΟΧΙ –ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΟ

Η αλήθεια είναι ότι αντικαθιστούμε τους καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες στους οικισμούς Πεσάδα, Δοριζάτα, Κουντουράτα, Σπαρτιά, Κοριάνα, Κλείσματα, Κεραμειές, Λακήθρα, Καλλιγάτα, Σβορωνάτα κλπ.

Το ψέμα Παρίση:
-Ολοκληρώνουμε τη μελέτη κατασκευής νέου λιμανιού στην Πεσάδα ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προένταξη της κατασκευής του λιμανιού Πεσάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το ψέμα Παρίση:
-Στηρίζουμε τον θαλάσσιο τουρισμό και τον τουρισμό περιήγησης και περιπέτειας στην ακτογραμμή της Λειβαθούς ΟΧΙ.

Η αλήθεια είναι ότι δημοπρατήσαμε 5 νέες περιπατητικές διαδρομές στην Λειβαθώ και ότι βρισκόμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης των φακέλων νομιμοποίησης των αλιευτικών καταφυγίων στο Τραπεζάκι και στα Λουρδάτα και της προβλήτας των Σπαρτιών.

apantisi4

ΕΛΕΙΟΣ – ΠΡΟΝΝΟΙ

Το ψέμα Παρίση:
-Ολοκληρώνουμε την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στη θέση «Ράγια» του Πόρου. ΟΧΙ

Η αλήθεια είναι ότι το έργο έχει ανάδοχο (κατασκευαστική εταιρεία «ΠΛΑΤΕΙΕΣ Α.Ε.»)

Το ψέμα Παρίση:
-Ολοκληρώνουμε την πολεοδομική μελέτη επέκτασης σχεδίου της πόλης του Πόρου. ΟΧΙ

Η αλήθεια είναι ότι μετά από αίτηση του Δήμου μας, με την αρ. ΦΧΑΠ/121492/1903 (ΦΕΚ 6046/Β/20-12-2021) Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αργοστολίου για την αναθεώρηση του Πολεοδομικού Σχεδίου του Πόρου. Επί του παρόντος, το αρμόδιο Υπουργείο διεξάγει το διαγωνισμό επιλογής Μελετητικού Γραφείου.

Το ψέμα Παρίση:
-Ολοκληρώνουμε και ασφαλτοστρώνουμε την περιφερειακή οδό Σκάλας. ΟΧΙ

Η αλήθεια είναι ότι έγινε ασφαλτόστρωση σε συγκεκριμένα τμήματα της Περιφερειακής οδού της Σκάλας.

Το ψέμα Παρίση:
-Εκπονούμε και εφαρμόζουμε ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου καθώς και την προστασία της παραλίας της Σκάλας. ΟΧΙ

Η αλήθεια είναι ότι εκπονήθηκε η μελέτη της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Σκάλας και μέσα στο 2023 δημοπρατείται το έργο της κατασκευής της ανάπλασης.

Το ψέμα Παρίση:
-Προχωρούμε στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του οικισμού του Κατελειού. ΟΧΙ

Η αλήθεια είναι ότι εκπονήθηκε η μελέτη της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Κατελειού και μέσα στο 2023 δημοπρατείται το έργο της κατασκευής της ανάπλασης καθώς επίσης και το έργο της κατασκευής του νέου αποχετευτικού δικτύου του Κατελειού.

ΟΜΑΛΑ

Το ψέμα Παρίση:
-Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου του Φαγιά και στη μελέτη του οδικού άξονα Φαγιάς – Παλιά Βαλσαμάτα – Αγραπιδιές. ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ

Η αλήθεια είναι ότι και ο δρόμος του Φαγιά ασφαλτοστρώθηκε και ότι έχουμε μελετήσει τον οδικό άξονα Φαγιά- Παλιά Βαλσαμάτα – Αγραπιδιές για βελτίωση και ασφαλτόστρωση.

Το ψέμα Παρίση:
-Στην επισκευή και αξιοποίηση του γηπέδου των Ομαλών . ΟΧΙ

Η αλήθεια είναι ότι εντάξαμε την χρηματοδότηση του έργου στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ σε συνεργασία με την ΠΙΝ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοπράτηση.

Αφού καταθέσαμε παραπάνω την αλήθεια και αποδείξαμε την φαιδρότητα, το ψέμα και την απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, καλούμε τον Αλέξανδρο Παρίση

  1. Να μην ξαναβάλει την υπογραφή του σε κείμενα που τον προσβάλουν και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
  2. Να αντικαταστήσει άμεσα τον έμμισθο κονδυλοφόρο που γράφει και διακινεί τα προαναφερόμενα παραπλανητικά κείμενα. Σε μια κοινωνία που όλοι γνωριζόμαστε η παραπληροφόρηση δεν έχει θέση.

Όλοι μαζί στις 8 του Οκτώβρη θα πάρουν από τους πολίτες μια σκληρή απάντηση δίνοντας στην Δημοτική Συμπολιτεία και στον Θεόφιλο Μιχαλάτο  εκλογικά ποσοστά πρωτόγνωρα και πρωτοφανή για τα ιστορικά δεδομένα του Δήμου μας.

Αποτελέσματα που η παράταξη μας ζει καθημερινά στην “ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΗΣ” η οποία περιοδεύει σε κάθε γωνιά του Δήμου μας σε πόλεις και χωριά.

Θα νικήσουμε γιατί η δική μας νίκη είναι ανάγκη για τον τόπο.

Θα νικήσουμε γιατί διαχειριζόμαστε τον Δήμο μας με καθαρά χέρια.

Θα νικήσουμε γιατί με την δικιά μας διοίκηση η τοπική κοινωνία έζησε και θα συνεχίσει να ζει με κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Αυτή είναι η αποστολή μας.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας.

Αυτό θα πράξουμε!!!

  

Από το Γραφείο Τύπου

apantisi5




00 inkefalonia general ad 300X250