Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας – Δήμου Αργοστολίου για έργα οδοποιίας ύψους 4 εκ. ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 14:34

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας – Δήμου Αργοστολίου για έργα οδοποιίας ύψους 4 εκ. ευρώ

Το πρωί του Σαββάτου, στο κτίριο της Περιφερειακής Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο Αργοστόλι, υπεγράφη προγραμματική σύμβαση, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Αργοστολίου.

Η σύμβαση, αφορά κυρίως, έργα οδοποιίας για την αποκατάσταση και τη βελτίωση υποδομών που επλήγησαν από το μεσογειακό κυκλώνα Ιανό τον Σεπτέμβριο του 2020.

Συν τοις άλλοις, τα έργα που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο, αφορούν όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες  του Δήμου Αργοστολίου.

Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και για τη σημασία της προγραμματικής σύμβασης μίλησαν, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος  και ο  Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, οι οποίοι έδωσαν το παρών.

Μάλιστα, αναφέρθηκαν και στις προγραμματικές συμβάσεις που θα προχωρήσουν και στους άλλους δύο δήμους, Ληξουρίου και Σάμης ύψους 3 και 6 εκατομμυρίων αντίστοιχα.

Σε ο,τι αφορά την προγραμματική σύμβαση σημαντική είναι η διάνοιξη του δρόμου από το Φαραώ μέχρι το “Μέτελα”, ο οποίος θα συμβάλει τα μέγιστα στην πυροπροστασία της πρωτεύουσας του νησιού, καθώς θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο άλσος, πάνω από την πόλη.

df1 3

df1 1df1 2df1 4




00 inkefalonia general ad 300X250