Υποψήφια με τον συνδυασμό ''Δημοτική Συμπολιτεία - Θεόφιλος Μιχαλάτος'', η Ελένη Καλαφάτη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 12:08

Υποψήφια με τον συνδυασμό ''Δημοτική Συμπολιτεία - Θεόφιλος Μιχαλάτος'', η Ελένη Καλαφάτη

Γεννήθηκα το 1991 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, αποφοίτησα από το Β’ Γενικό Λύκειο Αργοστολίου και το 2009  εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης απ’ όπου και αποφοίτησα το έτος 2014.  

Από το έτος 2014 ως το έτος 2018 εγκαταστάθηκα στην Αθήνα, όπου και πραγματοποίησα την άσκησή μου στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.), αλλά και στην θυγατρική εταιρεία του ομίλου «Δ.Ε.Η. Α.Ε.» με την επωνυμία «Δ.Ε.Η. ΑΝΑΝΕΩΣΗΜΕΣ Α.Ε.». Παράλληλα απασχολήθηκα ως δικηγόρος σε δικηγορικά γραφεία της πρωτεύουσας, είμαι κάτοχος του διεπιστημονικού μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στον τομέα της ενέργειας και υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Διλινάδων Αθηνών. Από την άνοιξη του έτους 2018 επέστρεψα στον τόπο όπου μεγάλωσα και έκτοτε εργάζομαι  ως δικηγόρος, προσπαθώντας συνεχώς να εξελίσσομαι πάνω στο αντικείμενο μου.

Για δύο έτη δίδαξα ναυτικό δίκαιο στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ιονίων Νήσων ''Βεργώτειος'' και από το έτος 2021 είμαι ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης και της Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ.. Συνέβαλα ως ερευνήτρια στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τομείς κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελλάδας και συνεργάστηκα με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (Πρώην Ι.Γ.Μ.Ε.)» για την εκπόνηση σχεδίου ισότητας των φύλων. Υπήρξα ομιλήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και έλαβα μέρος στις εξετάσεις για τον πανελλήνιο διαγωνισμό συμβολαιογράφων έτους 2022, πετυχαίνοντας προσφάτως τον διορισμό μου στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου και ειδικότερη έδρα τα Χιονάτα Κεφαλονιάς.

Όλα αυτά τα έτη προσπαθώ να είμαι ενεργό μέλος του τόπου μου συμμετέχοντας σε κοινωνικά δρώμενα αυτού. Αυτή είναι η διαδρομή μου ως τώρα και μέσα από την πρώτη μου συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ζητώ την εμπιστοσύνη σας, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να σας φανώ χρήσιμη και να προσφέρω στον Δήμο μας.




00 inkefalonia general ad 300X250