ΑΝΑΣΑ: Ο νους μας στη Θεσσαλία. Επανεξέταση των κανόνων πολιτικής προστασίας στα Ιόνια Νησιά τώρα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 11:00

ΑΝΑΣΑ: Ο νους μας στη Θεσσαλία. Επανεξέταση των κανόνων πολιτικής προστασίας στα Ιόνια Νησιά τώρα!

Ο νους μας στη Θεσσαλία…

Όχι άλλη αμεριμνησία!

Επανεξέταση των κανόνων πολιτικής προστασίας στα Ιόνια Νησιά τώρα

Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων (και όλης της Ελλάδας φυσικά) πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς.

Η σκέψη όλων μας στους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας σ’ ολόκληρη την Θεσσαλία που ζει μια πρωτοφανή καταστροφή από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους. Λυπούμαστε βαθύτατα για την τεράστια οικονομική και οικολογική υποβάθμιση και τις μείζονες απώλειες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Η εξέλιξη αυτή, μετά την κατάκαυση του δάσους της Δαδιάς και σχεδόν του συνόλου του νομού Έβρου, θέτει αμείλικτα το ερώτημα της ετοιμότητας του κράτους και της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο τόσο της Πρόληψης , όσο και της Πολιτικής Προστασίας.

Η θωράκιση απέναντι στα βίαια συμβάντα πρέπει να τεθεί ως Πρώτη Προτεραιότητα για τα Ιόνια Νησιά:

  • Με την κατασκευή των προστατευτικών έργων υποδομής και την υλοποίηση όλων των άλλων ενεργειών σε επίπεδο Πρόληψης.
  • Με την επανεξέταση και αναθεώρηση όλων των κανόνων και σχεδίων ΙΟΛΑΟΣ, ΔΑΡΔΑΝΟΣ και ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ που συντάχθηκαν και ισχύουν από το 2020 χωρίς διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και που όπως φαίνεται αποτυγχάνουν οικτρά.
  • Με διαρκή εκπαίδευση φορέων και πολιτών ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική συμμετοχή όλων στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Η ΑΝΑΣΑ δεσμεύεται να εργαστεί σε πρώτο χρόνο στην κατεύθυνση αυτή, όπως έπραξε και στο παρελθόν όταν χρειάστηκε στους σεισμούς της Λευκάδας της Ιθάκης και της Ζακύνθου, στις πλημμύρες της Ζακύνθου και στις πυρκαγιές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

Δυστυχώς σε ανάλογα περιστατικά της τελευταίας περιόδου όπως οι πλημμύρες στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη και οι πυρκαγιές στην Κέρκυρα, το κράτος και η αυτοδιοίκηση δεν επέδειξαν ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα…

Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς, αυτό είναι το δικό μας μέλημα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά




00 inkefalonia general ad 300X250