ΛΑ.ΣΥ. - Αθανασάτος: "Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Εδώ και τώρα στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σάμης"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 19:36

ΛΑ.ΣΥ. - Αθανασάτος: "Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Εδώ και τώρα στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σάμης"

“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΣΑΜΗ

Ν. Αθανασάτος: “Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Εδώ και τώρα στελέχωση του Κέντρου Υγείας”

Σε νέα μαζική κινητοποίηση απαιτώντας άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σάμης, αλλά και ενίσχυσή του, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αγωνία τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο.

Το “παρών” στο ΚΥ, έδωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάμης με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”και δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Αθανασάτος, που σε δήλωσή του τόνισε:

“Το Κέντρο Υγείας σχεδόν πάντα υπολειτουργούσε, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση επιδεινώθηκε, με ευθύνη των έως και σήμερα Διοικήσεων 6ης ΥΠΕ, Υπουργείου Υγείας αλλά και Κυβερνήσεων, που εφαρμόζουν όλες αυτές τις πολιτκές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα προβλήματα οξύνθηκαν μετά τις συνταξιοδοτήσεις γιατρών που χρόνια υπηρετούσαν στο χώρο, χωρίς πρόβλεψη αντικατάστασης, κάλυψης των κενών. Αντιθέτως, γιατροί του χώρου, μετακινούνται στα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου, μεγαλώνοντας ουσιαστικά τα προβλήματα σε όλες τις δομές της δημόσιας Υγείας στην Κεφαλονιά.

Φτάσαμε στο σημείο γιατρός να εφημερεύσει σερί για έξι μέρες, ερχόμενος στα όριά του. Η η 6η ΥΠΕ, αντί να λύσει το πρόβλημα, λειτούργησε με τη λογική των “εντέλλεσθε” και πρόσφατα, δρώντας και εκδικητικά, μετακίνησε δύο γιατρούς στο ΙΚΑ Αργοστολίου και στο Νοσοκομείο Ληξουρίου αντίστοιχα, προκειμένου, προφανώς, να τους τιμωρήσει για την αντίδρασή τους.

Δίκαια ο λαός της περιοχής μας αντιδρά, με κινητοποιήσεις τις οποίες στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Είναι ταυτόχρονα προκλητική η παρουσία εκπροσώπων και υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κ.α. στις κινητοποιήσεις. Είναι τα κόμματά τους που είναι υπέρ της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, έχουν στηρίξει τέτοια μέτρα οι κυβερνήσεις τους όπως και η σημερινή, υπερασπίζονται τις ΣΔΙΤ, ζητήματα, στα οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το ξεχαρβάλωμα στο δημόσιο τομέα Υγείας, με συνέπειες τραγικές για το λαό και τους υγειονομικούς. Δεν μπορούν λοιπόν τοπικά, να εμφανίζονται όλοι αυτοί, ως υπερασπιστές του δημόσιου τομέα.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, εδώ και τώρα να λύσει το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σάμης. Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό με βάση τις ανάγκες, αλλά και να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα μηχανήματα και ασθενοφόρα. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!”.




00 inkefalonia general ad 300X250