Θεόφιλος: «Θέλω να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια και να του πω ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από εμένα και τους συνεργάτες μου»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 08:49

Θεόφιλος: «Θέλω να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια και να του πω ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από εμένα και τους συνεργάτες μου»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου και υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό "Δημοτική Συμπολιτεία'',  Θεόφιλος Μιχαλάτος , εν όψει των Δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο κ Μιχαλάτος στάθηκε αρχικά σ αυτούς που προσπαθούν να οξύνουν το κλίμα εν όψει των εκλογών σημειώνοντας:«Κάποιοι προσπαθούν να οξύνουν το κλίμα και να ξεφύγουμε από έναν πολιτισμένο διάλογο πάνω σε θέσεις και προγράμματα. Κάποια δημοσιεύματα της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» από αυτούς που έχουν αναλάβει επαγγελματικά την επικοινωνιακή πολιτική της παράταξης του κ Παρίση , προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία και να δημιουργήσουν προβλήματα με βαριές εκφράσεις τύπου «συμφερόντων» « καθεστώτων Σικελίας» κλπ, που δεν ισχύουν και δεν υπάρχει κάποιος να ισχυριστεί το αντίθετο. Προσπαθούν να μοιράσουν την κοινωνία σε κακούς και καλούς , όμως δεν πιστεύει ο κόσμος σ' αυτά.

Όσον αφορά τα όσα κοινοποίησε η «Ισχυρή Κεφαλονιά» για το πάρκινγκ στο λιμάνι του Αργοστολίου, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι χώρος εθνικής σημασίας, ο οποίος πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και ελέγχεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Υπουργείο Οικονομικών. Καταφέραμε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ , να πάρουμε έγκριση μέχρι 31- 8ου να χρησιμοποιηθεί ένας χώρος για πάρκινγκ, έγινε πράξη και είναι μία παρακαταθήκη για την επόμενη δημοτική αρχή για να δώσει μία λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης. Γιατί δεν το έκανε αυτό ο κ Παρίσης 10 χρόνια; Έγινε αυτό σε μία προεκλογική περίοδο και γι αυτό θεωρώ ότι είναι σημείο τριβής. Τα ίδια ειπώθηκαν και όταν μπήκε η πινακίδα « I LOVE KEFALONIA» και δεν υπάρχει ώρα της ημέρας που να μην δεις κάποιους να φωτογραφίζονται στο σημείο. Δεν μας ενοχλεί η κριτική, γιατί θεωρώ ότι κριτική δεν θα υπήρχε μόνο όταν δεν κάναμε τίποτα.

Για την κριτική που ασκεί η «Ισχυρή Κεφαλονιά», φαίνεται να μην φταίει ο κ. Παρίσης γιατί ενεργούν άλλοι γι αυτόν, όμως αν δεν μπορεί να ελέγξει ως υπογράφων και επικεφαλής την παράταξη του, αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον κόσμο, για το με ποιους συνεργάτες και ποια στελέχη θέλει να διεκδικήσει τον Δήμο Αργοστολίου και ποιοι θα στελεχώσουν τον Δήμο.

Το τι προσπαθεί να κάνει ο καθένας φαίνεται, φαίνονται και τα ψηφοδέλτια και η δυναμική τους και σε 30 μέρες θα έχουμε αποτέλεσμα.

Εμείς έχουμε αποφασίσει να μιλήσουμε με τον κόσμο να επικοινωνήσουμε το έργο μας και τα όσα σχεδιάζουμε για το μέλλον και να μην ακολουθήσουμε τις άλλες παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου.

Θα ζητήσουμε από τον κόσμο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, γιατί θεωρούμε ότι με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει γνωρίζοντας τα προβλήματα , θα είμαστε περισσότερο αποδοτικοί την επόμενη δημοτική περίοδο και δεν θα συμμετέχουμε σε στείρες αντιπαραθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με τα προβλήματα του κόσμου».

Στην συνέχεια ο κ Μιχαλάτος αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Δημοτική Συμπολιτεία» που απαρτίζεται από 283 υποψήφιες/ους και στο γεγονός ότι οι περισσότεροι εν ενεργεία πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Αργοστολίου συνεχίζουν την αυτοδιοικητική τους διαδρομή μαζί του αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη τους στην διαχείριση του Δήμου: «Τα άτομα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο μας είναι άτομα που έχουν έρθει από μόνα τους να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, στο να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τον Δήμο που ονειρευόμαστε την επόμενη περίοδο. Με απόφαση του Πρωτοδικείου 10 Σεπτεμβρίου τα ψηφοδέλτια θα έχουν ανακηρυχθεί επίσημα και ξεκινά και επίσημα και η προεκλογική περίοδος , οπότε θα κάνουμε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και τα όσα πρέπει να κάνουμε για τον προεκλογικό μας αγώνα. Ο προεκλογικός μας αγώνας θα περιλαμβάνει τον απολογισμό του έργου μας και τους στόχους μας για την επόμενη 5ετία, λειτουργία εκλογικών κέντρων σε Αργοστόλι και Αθήνα και περιοδείες για να κερδίσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας».

Για την 4ετία της πρώτης θητείας του ως Δήμαρχος σημείωσε: «Θέλω να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια και να του πω ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από εμένα και τους συνεργάτες μου, χτίσαμε τον Δήμο από την αρχή μετά από το σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς, αντιμετωπίσαμε την πανδημία για δύο χρόνια και στηρίξαμε την τοπική κοινωνία και τα άτομα που είχαν ανάγκη με το Βοήθεια στο Σπίτι ,το Γηροκομείο μας τα σχολεία μας και όλες τις ανάγκες που υπήρχαν. Αντιμετωπίσαμε το φαινόμενο του «Ιανού» και αποκαταστήσαμε τις συνέπειες του και παράλληλα φτιάξαμε μελέτες που δεν υπήρχε καμία ,βρήκαμε χρηματοδοτικά εργαλεία ,εντάξαμε και δημοπρατήσαμε έργα ,παρά τις δυσκολίες του Ελληνικού δημοσίου. Τα έργα που εκτελούνται είναι πάνω από 50 εκατομμύρια.

Στις Λαϊκές Κατοικίες στο Αργοστόλι, πλέον δεν υπάρχει αμιαντοσωλήνας και στην Λειβαθώ ξεκίνησε η αντικατάστασης τους από την Πεσσάδα , ένα όνειρο που το είχα ξεκινήσει το 2006-2010 , ολοκληρώνεται πλέον και όλα τα χωριά στην Λειβαθώ και όπου υπάρχει αμίαντος τελειώνει. Είναι σημαντικότατο το να μην υπάρχει πλέον δίκτυο με αμίαντο και μόνο μ αυτό θεωρώ ότι αποδώσαμε στον κόσμο το πιο σημαντικό έργο. Η πιο μεγάλη αναβάθμιση για τις Λαϊκές κατοικίες, είναι η αντικατάσταση του αμίαντου στο δίκτυο ύδρευσης και έρχονται τώρα και οι αναπλάσεις που θα εξισώσουν την περιοχή με το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου».

Ο κ. Μιχαλάτος έκανε αναφορά και στην δέσμευση του να μην καταβάλλονται τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού από τις εποχιακές επιχειρήσεις κατά την περίοδο του χειμώνα από την στιγμή που ο Δήμος έχει ισορροπήσει οικονομικά.

Αναφέρθηκε τέλος ,στην αναβάθμιση του Θαλασσόμυλου και στην μετατροπή του σε πολιτιστικό θύλακα του Αργοστολίου για πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου- Φεστιβάλ Κινηματογράφου, εκθέσεις , συναυλίες κλπ, και στην ανακαίνιση του κολυμβητηρίου Αργοστολίου που 9 και 10 Σεπτεμβρίουεν είδη εγκαινίων θα φιλοξενήσει το 1ο φεστιβάλ υγρού στίβου.

Κλείνοντας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές να κρατήσουν ένα κόσμιο κλίμα και να διεξαχθούν οι εκλογές σε ένα κλίμα γιορτής που θα επικρατήσει ο καλύτερος και όχι ο διχασμός και οι έριδες.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-5-9-2023?si=a8415f20f54d406a8d704e0715f1a66a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250