Η Ρόδη Κράτσα στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 14:15

Η Ρόδη Κράτσα στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,,  φιλοξενήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα –Τσαγκαροπούλου.

Η κ Κράτσα αναφέρθηκε εν πρώτοις στην στελέχωση του ψηφοδελτίου της παράταξης της  « Ιόνιο ΔΥΝΑΤΑ -Κάθε Νησί Ψηλά» από άτομα νέα αλλά και με εμπειρία. 

Όσον αφορά την μη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ Σταύρου Τραυλού, ανέφερε ότι  γνώριζε από την αρχή ότι η πρόθεση του ήταν για μία θητεία, γιατί θέλει να αφιερώσει χρόνο στην επαγγελματική του ζωή. Έκανε δε μνεία στην πολύ δύσκολη περίοδο που κλήθηκε να διαχειρισθεί ο κ Τραυλός και στην στήριξη του στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης.

Στην συνέχεια έκανε λόγο για την προεργασία που έγινε κατά την δική της θητεία ώστε να είναι έτοιμα να ξεκινήσουν έργα πνοής στην Κεφαλονιά και για τις χρηματοδοτήσεις της περιφέρειας για τον «Ιανό» για την ανάπτυξη έργων.

Για τις παραιτήσεις  των Αντιπεριφερειαρχών Ανδριώτη, Καποδίστρια, Ιωάννου  η κ Κράτσα δήλωσε:  « Οι ίδιοι έδωσαν κάποιες εξηγήσεις, όμως εγώ έχω την αίσθηση ότι αυτό συνδυάζεται με προσωπικά τους παράπονα, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν σε θέσεις που ήθελαν κλπ, πρακτικές που δεν είναι στην δική μου λογική. Είχαν τη στήριξη την δική μου σε όλα, είχαν την ελευθερία να δρουν και είχαν για πρώτη φορά την δυνατότητα να διαχειριστούν υπογράφοντας πόρους μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ. Αυτά που λέγονται ότι δεν τους δόθηκαν δυνατότητες δεν ευσταθούν, γιατί δυνατότητες τους δόθηκαν παραπάνω από ποτέ». 

Καλούμενη να αξιολογήσει το έργο της Περιφέρειας κατά την θητεία που προηγήθηκε, η κ. Κράτσα  αιτιολόγησε τις όποιες καθυστερήσεις ως συνέπεια των φυσικών καταστροφών και στην καθυστέρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τόνισε δε, ότι παραδίδει η Περιφερειακή Αρχή ένα συγκεκριμένο και  μετρήσιμο έργο και τις βάσεις για το άλμα που πρέπει να κάνει η εποχή μας (οχύρωση της Πυλάρου στις πλημμύρες που την χαρακτήρισε ως πρωτοφανή στην ιστορία της Κεφαλονιάς).

Επίσης η κ Κράτσα αναφέρθηκε:

Στην διαχείριση των απορριμμάτων κάνοντας εκτενή αναφορά στον ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων και άφησε αιχμές για την πολύ άσχημη και επιβλαβή διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεφαλονιά.

Στις χρηματοδοτήσεις  της περιφέρειας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κεφαλονιάς.

Στις προοπτικές μιας νέας θητείας : « Είμαστε εγγύηση ότι θα συνεχίσουν τα έργα και οι βάσεις που μπήκαν στην Κεφαλονιά, γιατί εμείς τα προγραμματίσαμε, εμείς τα σχεδιάσαμε, τα ξεκινήσαμε και με τη στήριξη της κυβέρνησης θα τα ολοκληρώσουμε. Αποτελούμε την εγγύηση για το αύριο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Μπορούμε να ηγηθούμε της υλοποίησης των έργων που μελετήσαμε σε όλη την Περιφέρεια με το ατού της συνεργασίας της Κυβέρνησης ».

Στάθηκε επίσης στις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού της περιφέρειας και στην αλλαγή του προγράμματος της Περιφερειακής Αρχή λόγω των φυσικών καταστροφών που προέκυψαν , στην μέγγενη της γραφειοκρατίας και στην έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 

Τέλος έψεξε τους «κακοπροαίρετους» που δεν συνυπολογίζουν τις καθυστερήσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών –Εφορίας Αρχαιοτήτων κλπ και τους χαρακτήρισε λαϊκιστές και επικίνδυνους να διοικήσουν.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης. 




00 inkefalonia general ad 300X250