Λαϊκή Συσπείρωση: Επερώτηση σχετικά με την Πολιτική Προστασία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 17:16

Λαϊκή Συσπείρωση: Επερώτηση σχετικά με την Πολιτική Προστασία

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:

 Κλείνουμε σχεδόν ένα μήνα από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Β. Κέρκυρα και τις καταστροφές που προξένησε σε κατοικίες, επιχειρήσεις και στον φυσικό και ζωικό πλούτο. Η εμπειρία από προηγούμενες φυσικές καταστροφές σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών είναι απογοητευτική.

Ακόμα και η πρόσφατη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ουσιαστικά ήταν ένα ακόμα ευχολόγιο, μια ακόμα αποποίηση ευθυνών και μια ικανοποίηση ότι όλα πήγαν μια χαρά αφού δεν είχαμε νεκρούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τις καταστροφές του ΙΑΝΟΥ οι πληγές παραμένουν ανοιχτές στην Κεφαλονιά Ιθάκη και ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας μετά από μια πυρκαγιά είτε καρκινοβατούν είτε δεν υπάρχουν καθόλου είτε στην Κέρκυρα είτε στην Κεφαλονιά –Ιθάκη.

Η εργολαβία π.χ. για την αποκατάσταση των ζημιών στην ΚΕΡΚΥΡΑ, από τον ΜΠΑΛΛΟ, σε Πέραμα- Τσάκι Μπενιτσών και Βιρό έχει σταματήσει.

Είναι ολοφάνερο -και στον πιο αδαή ακόμη-πωςτο πολύπαθο αυτό έργο έχει πλήρως σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ένα έργο που αφορούσε αποκαταστάσεις δρόμων που υπέστησαν επικίνδυνες κατολισθήσεις από τον Μπάλλο. Ένα έργο που ξεκίνησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Π.Σ.

Το έργο ξεκίνησε με την αποκατάσταση των ζημιών της Εθνικής Λευκίμμης στη περιοχή του Περάματος και όπως μας διαβεβαίωνε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης αμέσως μετά θα ακολουθούσε η αποκατάσταση των ζημιών της Εθνικής Λευκίμμης στο Τσάκι Μπενιτσών και τέλος θα ακολουθούσε η αποκατάσταση των ζημιών στον άξονα Βρυώνη-Βιρού.

Το έργο στο Πέραμα τελείωσε με μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις εδώ και 2 μήνες περίπου αλλά έναρξη του έργου στο Τσάκι ή στο Βιρό δεν βλέπουμε.

Επερωτάται η κα Περιφερειάρχης, που σε πρόσφατες δηλώσεις της περηφανεύεται για το μεγάλο έργο της Περιφερειακής Αρχής και στο οδικό δίκτυο:

  1. Σε ποια φάση βρίσκονται η καταγραφή ζημιών και τα οικονομικά μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά στην ΚΕΡΚΥΡΑ;
  2. Πότε θα πάρουν οι Αλιείς και οι κτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης τιςαποζημιώσεις για τις καταστροφές που προξένησε ο ¨ΙΑΝΟΣ¨;

3..Γιατίδιακόπηκε η εργολαβία του μοναδικού οδικού έργου που εκτελείτο στη ΠΕ Κέρκυρας;

  1. Τι προτίθεται να κάνει για την άμεση επανέναρξη των έργων και την όσο το δυνατό ταχύτερη περαίωση τους;

5.Μέχρι την περαίωση των έργων, ποιά μέτρα θα πάρετε για τηνασφάλεια και την προστασία της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών;

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.




00 inkefalonia general ad 300X250