Θεόφιλος: ''Κύριε Παρίση, ΝΤΡΟΠΗ σας!''

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 14:06

Θεόφιλος: ''Κύριε Παρίση, ΝΤΡΟΠΗ σας!''

Φαίνεται ότι το νέο χόμπι του κ. Παρίση είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών του Αργοστολίου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η τελευταία ανακοίνωση της Ισχυρής Κεφαλονιάς, που αναφέρεται στα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης του Αργοστολίου και σε ελλείμματα υποδομών στην περιφέρεια του Δήμου.

Κ. Παρίση, οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της πόλης δεν είναι «αφελείς», ούτε έχουν «μνήμη χρυσόψαρου», όπως εσείς θέλετε να πιστεύετε. Να είστε βέβαιος ότι θυμούνται πως εσείς ως Δήμαρχος το 2011, επιδιδόμενος σε ένα όργιο λαϊκισμού και ανευθυνότητας:

  • καταργήσατε την ελεγχόμενη στάθμευση στην παραλιακή εμπορική ζώνη του Αργοστολίου, λεηλατώντας με βάρβαρο τρόπο τον εγκατεστημένο εξοπλισμό,
  • διαλύσατε εν μία νυχτί την Δημοτική Αστυνομία και βυθίσατε στο κυκλοφοριακό χάος την Αγορά και το σύνολο της πόλης,
  • επιδείξατε μηδενική μέριμνα για την βιώσιμη κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης στα 9 χρόνια της θητείας σας.

Σήμερα, ανερυθρίαστα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής (και ντροπής), ζητάτε και τα ρέστα. «Ποιους προσπαθείτε να δουλέψετε κ. Παρίση; Αυτούς από τους οποίους ζητάτε να σας ψηφίσουν;» Αν είχατε διατηρήσει την Δημοτική Αστυνομία και την Ελεγχόμενη Στάθμευση, το Αργοστόλι θα ήταν μια διαφορετική πόλη σήμερα.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, μέσα από μια ευρεία συμμετοχική προσπάθεια και ανοιχτή διαβούλευση με τους επαγγελματίες, τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους κατοίκους της πόλης, συνέταξε τον νέο κυκλοφοριακό χάρτη του Αργοστολίου.

Η Κυκλοφοριακή Μελέτη Αργοστολίου είναι ένα Ολόκληρο Πρόγραμμα Κυκλοφοριακών Μέτρων για τις ροές των αυτοκινήτων, για την ασφαλή κίνηση των πεζών και των ΑΜΕΑ, για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και την δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας, για τη στάθμευση, για όλα τα ζητήματα της βιώσιμης κινητικότητας.

Με συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων, προσηλωμένοι στο στόχο μας, εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση και σταδιακά εφαρμόζουμε ένα - ένα τα μέτρα αυτά. Ήδη οι πολίτες βλέπουν ότι:

  • Οι παρεμβάσεις στις οδούς Μομφεράτου, Χαροκόπου, Γερ. Φωκά κλπ έχουν επιλύσει τα χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα στο Βόρειο Τομέα της Πόλης.
  • Βελτιωμένες είναι και οι ροές των οχημάτων και οι συνθήκες στάθμευσης στο Νοτιοανατολικό Τομέας της πόλης μετά τις παρεμβάσεις στην οδό Δεβοσέτου και στο τελευταίο τμήμα της Λεωφ. Βεργωτή.
  • Προχωρήσαμε στην επανασύσταση της καταργημένης Δημοτικής Αστυνομίας με αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία επί του παρόντος στελεχώνεται για να υπάρχει η αναγκαία επιτήρηση των κυκλοφοριακών μέτρων.
  • Θεσμοθετήσαμε εκ νέου, μέσω της κυκλοφοριακής μελέτης, την ελεγχόμενη στάθμευση στην παραλιακή ζώνη και μέσα στην άνοιξη του 2024 θα έχει εγκατασταθεί το νέο σύστημα διαχείρισης θέσεων στάθμευσης.
  • Καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε και να δημοπρατήσουμε και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των Ζωνών Ήπιας Κυκλοφορίας της πόλης όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η ανακατασκευή και διαπλάτυνση του παραλιακού πεζοδρομίου, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Σιτεμπόρων και σε πολλές ακόμη οδούς του εμπορικού τομέα της πόλης.
  • Με το πέρας της τουριστικής σεζόν αρχίζει η πλήρης ανάπλαση της Κεντρικής Αγοράς από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, η τοποθέτηση και λειτουργία της Κρήνης του Τουλ και πολλές ακόμη παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αισθητική της Αγοράς και επαναφέρουν στοιχεία της ταυτότητας του προσεισμικού Αργοστολίου.

Εσείς κ. Παρίση, τι κάνατε για την κυκλοφοριακή οργάνωση της Πόλης κατά την πρώτη τετραετία της θητείας σας, πέραν της ολέθριας και βλαπτικής κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και την κατάργηση της Ελεγχόμενης Στάθμευσης;

Για τα υπόλοιπα ζητήματα που θίγετε, σύντομα θα λάβετε τις κατάλληλες απαντήσεις.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος




00 inkefalonia general ad 300X250