Θεόφιλος: ‘’Η πλειοψηφία των δημοτών θα επιλέξει ανάπτυξη, έργα, όρεξη για δουλειά και όχι πισωγυρίσματα! Ενισχυμένο και με νέα πρόσωπα το ψηφοδέλτιό μας''      

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 14:28

Θεόφιλος: ‘’Η πλειοψηφία των δημοτών θα επιλέξει ανάπτυξη, έργα, όρεξη για δουλειά και όχι πισωγυρίσματα! Ενισχυμένο και με νέα πρόσωπα το ψηφοδέλτιό μας''      

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ''Νησί 93,9''

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου "Το Βήμα του Πολίτη", παραχώρησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο εάν θα διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Αργοστολιου:’Θα διεκδικήσω για δεύτερη θητεία τον δήμο Αργοστολίου. Θεωρώ ότι έχουμε εκκρεμότητες που θα πρέπει να ολοκληρώσουμε στο πρόγραμμά μας. Οι προκλήσεις για την επόμενη δημοτική περίοδο είναι μεγάλες και θα πρέπει να δούμε όλα τα έργα τα οποία έχουμε δημοπρατήσει να εκτελούνται. Πλέον έχουμε βάλει στόχους, όπως το δεύτερο ‘’μπαστούνι’’, όπου θα μπορούν να δέσουν δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα και τρία συνολικά στο λιμάνι του Αργοστολίου, το μάστερ πλαν του λιμανιού του Αργοστολίου, την αλλαγή του εμπορικού λιμανιού και άλλους στόχους που θέλουμε να ολοκληρώσουμε. Οπότε θα διεκδικήσουμε δυναμικά την δεύτερη δημοτική μας θητεία’’.

-Για το ψηφοδέλτιο που θα κατεβάσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023

’Εμείς και το 2019 είχαμε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο και στο Δημοτικό, αλλά και σε όλα τα χωριά. Είχαμε υποψηφίους στα τοπικά συμβούλια και ουσιαστικά ήμασταν έτοιμοι από το 2019. Πλέον έχουμε ανανεώσει και το δημοτικό ψηφοδέλτιο, αφού προϋποθέτει και περισσότερα άτομα. Το έχουμε ενισχύσει με νέα πρόσωπα τα οποία σύντομα θα ανακοινώσουμε. Από το 2006 και από τη Λειβαθώ, συνεχίζω να κατεβαίνω ανεξάρτητος, θεωρώντας ότι τα κόμματα δεν έχουν κανένα λόγο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όσοι έχουν να προσφέρουν σκέψεις και προτάσεις στο δήμο μας, μπορούν να το κάνουν από ποιο κόμμα και αν είναι. Είναι καλοδεχούμενοι όλοι, ανεξάρτητα από κάποιο κόμμα προέρχονται. Άρα κατεβαίνουμε ως πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και αυτό φαίνεται διότι τα στελέχη μας είναι από όλους τους κομματικούς χώρους’’.

  -Για τα έργα που εκτελούνται ή που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα

‘’Αρκετά έργα θα τελειώσουν το επόμενο διάστημα, ωστόσο έχουμε την ελπίδα ότι θα είμαστε και η επόμενη δημοτική αρχή για να ολοκληρώσουμε αυτά που δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν σε αυτή την θητεία’’.

-Για το εάν είναι επιτυχημένη η εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης

’Αν εξαιρέσουμε το παραλιακό μέτωπο, δηλαδή την αγορά και αν υπήρχε αρκετή αστυνομική δύναμη για να μην αφήνει να διπλοπαρκάρουν και υπήρχε και ελεγχόμενη στάθμευση, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στην πόλη. Εμείς ξαναφτιάξαμε την δημοτική αστυνομία και θα την ενισχύσουμε, γιατί τώρα έχει μόνο ένα άτομο. Η κυκλοφοριακή μελέτη δουλεύει και θεωρώ ότι έχουν κοπεί τα προβλήματα που υπήρχαν στους δρόμους που μονοδρομήθηκαν, όπως στην Χαροκόπου, στην Μομφεράτου, στην Δεβοσέτου. Υπάρχει συνεχόμενη ροή στους δρόμους και δεν δημιουργούνται προβλήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουμε και ένα κομμάτι του λιμανιού για πάρκινγκ’’.

- Για τους συνυποψήφιούς του που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Αργοστολίου

’Τους σέβομαι και τους εκτιμώ όλους τους συνυποψήφιους μου. Θεωρώ ότι θα δώσουμε όλοι ένα πολιτισμένο αγώνα και θα έχουμε μία προεκλογική περίοδο που θα έχουμε μία ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει την καλύτερη επιλογή.

Έχω όμως μία απορία, πώς ο Αλέξανδρος Παρίσης μετά από 10 χρόνια που ήταν δήμαρχος στον δήμο μας, θέλει να είναι ξανά υποψήφιος, να κάνει, όπως λέει, ένα νέο ξεκίνημα και να κάνει τα πράγματα τα οποία δεν έκανε τα χρόνια που ήταν δήμαρχος’’.

- Γιατί οι δημότες να ψηφίσουν την παράταξή του στις επόμενες εκλογές

‘’Όταν οι πολίτες ακούσουν τι καταφέραμε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, τι προσπάθεια κάναμε, τι καταφέραμε σε χρήματα να φέρουμε στο δήμο μας και τι έχουμε σκοπό να κάνουμε την επόμενη περίοδο, πιστεύω ότι θα επιλέξουν εμάς που ήμασταν εργατικοί, ήμασταν αυτοί που σχεδίασαν, μελέτησαν και κατάφεραν να εκτελέσουν αυτά τα σημαντικά έργα. Η πλειοψηφία των δημοτών θα επιλέξει ανάπτυξη θα επιλέξει έργα, όρεξη για δουλειά και δεν θα επιλέξει πισωγυρίσματα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας δώσει τη δυνατότητα της δεύτερης θητείας, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτά τα οποία σχεδιάσαμε’’.

-Για την συνδρομή της Κυβέρνησης και του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης στους δήμους του νησιού

‘’Ο βουλευτής ήταν δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλους τους δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση έδωσε αρκετά χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε όσους δήμους είχαν μελέτες και είχαν προετοιμάσει τα έργα. Ο Δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες, όλος ο μηχανισμός του δήμου, ‘’έτρεξαν’’ και είχαν πολύ καλά αποτελέσματα. Και θεωρώ ότι ο Δήμος Αργοστολίου, ήταν από τους πρώτους δήμους στην χώρα στην απορροφητικότητα’’.

Κλείνοντας ο κ. Μιχαλάτος έστειλε το μήνυμά του:

’Είχαμε την θέληση να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε, να μελετήσουμε, να εκτελέσουμε, πάρα πολλά έργα που είχε ανάγκη ο Δήμος μας. Θέλουμε τώρα να συνεχίσουμε μαζί με τον κόσμο και δεχόμαστε κάθε πρόταση. Θέλουμε να έχουμε την δυνατότητα να εργαστούμε και με ενότητα να φτιάξουμε τον δήμου που μας ταιριάζει και όλοι θέλουμε’’.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης 

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-550902523?si=36a5e27d58c34344942f07ff28b800b8&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250