Οι πρώτοι υποψήφιοι της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' που παρουσίασε η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 08:50

Οι πρώτοι υποψήφιοι της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' που παρουσίασε η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ

Τους πρώτους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Ιονίων Νήσων στη περιφερειακή ενότητα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τους υποψήφιους δήμαρχους στους Δήμους Ληξουρίου, Σάμης, Ιθάκης καθώς και τους πρώτους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του δήμου Αργοστολίου, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση άνοιξε η Αγγελική Γαρμπή, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, που, αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους, ανακοίνωσε τους δημάρχους Ληξουρίου, Δημήτρη Μαντζουράτο, Αργοστολίου, Γιάννη Κουρούκλη, Σάμης, Νίκο Αθανασάτο και Ιθάκης, Αλέξανδρο Ταφλαμπά, και   κάλεσε στο βήμα την υποψήφια περιφερειάρχη με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρα Μπαλού, για την κεντρική ομιλία. Η Αλεξάνδρα Μπαλού στην ομιλία της αναφέρθηκε αρχικά στις εξελίξεις των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί το μυαλό όλων να μην βρίσκεται στα δεινά που υφίστανται τα λαϊκά στρώματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κάλεσε, έστω και τώρα, να ληφθούν παντού, όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, που με ευθύνη όλων των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), αλλά και περιφερειακών και τοπικών αρχών, βρίσκεται απροστάτευτος απ’ την συνολική πολιτική κόστους – οφέλους που συνολικά υλοποιούν εις βάρος των αναγκών του.

Στη συνέχεια της ομιλίας της σημείωσε πως η κατάσταση που επικρατεί στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη στην Υγεία, τη σχολική στέγη, στις αθλητικές υποδομές, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο οδικό δίκτυο, στην αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση, έχουν την υπογραφή της πολιτικής της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, αλλά και της προηγούμενης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΑΣΑ. Πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων», δήλωσε.

Τόνισε, πως η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους εκπροσώπους της στην Περιφέρεια και τους Δήμους, θα αποτελέσει τη μοναδική, μαχητική εναλλακτική για τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για την 100% μαχητική, εργατική αντιπολίτευση, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων σε Περιφέρεια και Δήμους, στην πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού σε πολλές των περιπτώσεων.

Στάθηκε τέλος και τους υποψηφίους, υπογραμμίζοντας ότι είναι γνωστοί για τη δράση τους στο πλευρό και μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό σε όλα τα νησιά, αποτελούν μέρος των καθημερινών αγώνων του για τα δίκια του.

Ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς, στο οποίο συμμετέχουν οι εξής υποψήφιοι:

1 . Βασιλάτος Βασίλειος

Είναι 33 ετών, κτηνοτρόφος, μέλος του ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης . Έχει τελειώσει την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

2. Γαρμπή Ευσταθία

Είναι μεταλλειολόγος μηχανικός και εργάζεται ως συμβασιούχος στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στη ΔΕΗ. Είναι στο ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών αθλημάτων Evolution και μέλος του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας. Είναι 27 ετών.

3. Γκισγκίνης Νικόλαος

Είναι 57 ετών. Αποφοίτησε από την Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση.

4. Διαμαντάτος Γιώργος

Είναι 64 ετών, συνταξιούχος πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού. Κατά τη διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας του στο εμπορικό ναυτικό ήταν στέλεχος της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης.

5. Μεσσολωράς Ανδρέας

Είναι 41 ετών, έχει τελειώσει ΤΕΙ λογιστικής και διατηρεί λογιστικό γραφείο. Είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της Ένωσης Φοροτεχνικών Κεφαλονιάς Ιθάκης.

6. Ποταμιάνου Σοφία

Η Σοφία Ποταμιάνου γεννήθηκε το 1958. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστήμιου Πάτρας και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του ίδιου Τμήματος. Τα τελευταία 4 χρόνια είναι πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης ενώ, νωρίτερα, διετέλεσε και γενικός γραμματέας του ίδιου ΔΣ. Υπήρξε αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του Παραρτήματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

7. Καμπίτσης Σπύρος

34 ετών, οικονομολόγος, εργαζόμενος σε σουπερ μάρκετ στο Αργοστόλι. Κατοικεί στις Κεραμειές.

Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μέλος της Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

8. Μπαλατής Ανδρέας

Είναι 22 ετών, τελειόφοιτος στο τμήμα Φυσιοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρων. Μελος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικοθεραπείας.

9. Κωνσταντοπούλου Αγγελική

Είναι 30 ετών, απόφοιτος ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων, εργαζόμενη σε ξενοδοχείο, είναι Πρόεδρος στο Σωματείο Τουρισμού – Επισιτισμού και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, είναι παντρεμένη με ένα παιδί.

10. Μόσχος Βασίλης

Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας το διάστημα 1998-2002. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής σύγχρονης ιστορίας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε για χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση και συμμετείχε στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Είναι μέλος στο Τμήμα Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

11. Τσιμά Μαργαρίτα

Είναι 55 ετών. Τελείωσε Λογιστική στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στην Σάμη Κεφαλονιάς. Είναι μέλος στον Εμπορικό Σύλλογο Σάμης και στον Πολιτιστικό Σύλλογο ¨Αιγιαλός¨ Σάμης.

Και ολοκληρώθηκε η παρουσίαση με τους υποψήφιους της περιφερειακής ενότητας Ιθάκης που αποτελείται από τους:

1. Γρίβα Αγγελική (Αγγέλικα)

Είναι 76 ετών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Ιθάκης και Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΚΑΠΗ Ιθάκης, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης

2. Γρίβας Πέτρος

Είναι 55 ετών Δημοτικός Υπάλληλος στην υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ιθάκης

3. Περίχαρος Βασίλειος

Είναι 37 ετών, απόφοιτος ΤΕΙ Καλαμάτας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ασχολείται με το κλάδο της εστίασης στην Ιθάκη και είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ιθάκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γκισγκίνης για έναν σύντομο χαιρετισμό.

Ακλούθησαν χαιρετισμοί από τους υποψήφιους Δημάρχους Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Γιάννης Κουρούκλης, υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Αργοστολίου, που έκανε και την παρουσίαση του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου του δήμου Αργοστολίου, που αποτελείται από τους:  

1. Αλεξανδρόπουλος Παναγιώτης

 

Συνταξιούχος του ΟΤΕ, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ιδιωτικού Τομέα «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και πρώην Πρόεδρος του ΕΚΚΙ,

2. Ανδρεόλα Ελένη

 

Οδοντοτεχνίτης, Πρόεδρος του Κεφαλληνιακού Όμιλου Αντισφαίρισης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Αργοστολίου .

3. Αννίνου Μερόπη

Αρχιτέκτων – μηχανικός και ασκεί το επάγγελμα της στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

 

4. Αραβαντινός Αντώνης

Κατοικεί στις Κεραμειές και παλαιότερα ήταν εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στις Κεραμειές.

 

5. Βαγγελάτος Γεράσιμος

 

Συνταξιούχος αυτοκινητιστής ζει μόνιμα στο Αργοστόλι.

6. Βαλεντής Ανδρέας

Απόφοιτος της ΕΠΑΣ Υδραυλικός, εργαζόμενος σε ξυλουργείο.

7. Βαλεντής Γεράσιμος

 

Εργάτης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΚΙ, απόφοιτος του Ιστορικού –Αρχαιολογικού Τμήματος.

8. Γκέγκα Πρεσβεία (Βίβιαν)

 

Εκπαιδευτικός Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

9. Βουτσινάς Αλέξανδρος

 

Εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός στην ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

10. Γαβρίλης Γιώργος

 

Ιδιωτικός υπάλληλος και είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΚΙ.

11. Γαρμπή Αγγελική

 

Είναι φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κεφ/νας και Ιθάκης.

12. Γαλιατάτος Γεράσιμος

 

Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα και Γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων Ιδιωτικού Τομέα «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

13. Γεωργοπούλου Ελένη

 

Εκπαιδευτικός Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης, μέλος της ΕΛΜΕΚΙ .

14. Γκισγκίνης Γεώργιος

 

Συμβασιούχος του Ε.Ο.ΔΔ.Υ. και απόφοιτος του Ιστορικού –Αρχιαλογικού Τμήματος

15. Γρηγορόπουλος Σταύρος

Μέλος του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφ/νίας και Ιθάκης, μέλος της διοίκησης της Ιόνιας Ομποσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, και αντιπρόσωπος στην ΕΣΕΕ. Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την Λ.Σ. στον δήμο Αργοστολίου το διάστημα 2019-2023.

16. Γρουζή Μαρία

 

Αυτοαπασχολούμενη στον χώρο της εστίασης και μέλος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Και Ιθάκης.

17. Γκιάφη Ελένη

 

Ιδιωτικός υπάλληλος, ζει και εργάζεται στον Πόρο, είναι εκλεγμένη με την Λαϊκή Συσπείρωση στην τοπική κοινότητα του Πόρου.

  1. Δαναλάτος Γεράσιμος

Εργάζεται ως γεωοπόνος στην Ένωση Συνεταιρισμών Ρομπόλας και έχει ασχοληθεί στο

παρελθόν με το γονεικό κίνημα.

19. Ζιάννη Αφροδίτη

 

Ψυχολόγος που εργάζεται στην δομή της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ και μέλος του Παραρτήματος Αργοστολίου της ΟΓΕ.

20. Ιακωβάτου Ευαγγελία

 

Είναι σχεδιάστρια – γραφίστρια που εργάζεται ως αυτοαπασχόλουμενη και μέλος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφ/νίας και Ιθάκης.

21. Καλογηράτος Μεμάς

 

Γλύπτης και παράλληλα με την γλυπτική που το έργο του είναι πιο γνωστό ασχολήθηκε με την ζωγραφική και το θέατρο. Το 1990 ίδρυσε την Κεφαλονίτικη Εταιρεία Καλλιτεχνικής Αναζήτησης.

22. Καππάτος Διονύσιος

 

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας – ζαχαροπλάστης παραδοσιακών γλυκών. Είναι

Γραμματέας του Συλλόγου Ζωοφίλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης « ΝΤΟΡΙΣ – ΑΡΚ».

23. Γιώργος Κουμαριώτης

 

Εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος – υδραυλικός. Είναι Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ από το 1996 μέχρι και σήμερα .

24. Κολαίτη Σοφία

 

Είναι πολιτικός μηχανικός και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Αργοστόλι, και είναι εκλεγμένο μέλος της Ν.Ε. Κεφ/νίας και Ιθάκης του ΤΕΕ.

25. Λάγιος Γεράσιμος

 

Εκπαιδευτικός της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, χημικός, μέλος της ΕΛΜΕΚΙ, και πρώην

δημοτικός σύμβουλος με την ΛΑΣΥ στον δήμο Βισαλτίας Σερρών.

26. Λασκαράτος Σπυρίδων

 

Συνταξιούχος πλοίαρχος του Ε.Ν., μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ναυτικών «ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ» .

27. Μαρκέτου Μπετίνα

 

Γενική Ιατρός, από το 2000 έως το 2015 υπηρέτησε στο ΕΣΥ και τώρα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης και μέλος του ΔΣ της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ.

28. Ματιάτος Πάνος

 

Εργάσθηκε ως τραπεζοϋπάλληλος. Μπασκετμπολίστας, προπονητής, είναι μέλος του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης και Αντιπρόεδρος στον ΑΣΚ.

29. Μαυροφρύδου – Τσιμά Ελευθερία

 

Συνταξιούχος του ΝΑΤ, διετέλεσε αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού και μέλος της ΟΓΕ Αργοστολίου.

30. Μισαηλίδου Σοφία

 

Εργάζεται ως υπάλληλος στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης και είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης και Γραμματέας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κεφ/νιας και Ιθάκης.

31. Μολφέτας Παναγής

 

Εργάζεται ως κρεοπώλης, και στο παρελθόν υπήρξε εργαζόμενος στην Διαδημοτική

Επιχείρηση Καθαριότητας.

32. Μπατιστάτος Αριστοτέλης

 

Είναι γυμναστής ασχολείται με την φωτογραφία και την δημιουργία βίντεο. Τελευταία δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον Πόρο.

33. Νικολάτος Ευάγγελος

 

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών μέλος του ΔΣ της Ιόνιας Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

34. Παλουμπής Δημήτρης

 

Ιδιωτικός υπάλληλος σε οινοποιείο, φοιτητής σε ΙΕΚ , Γραμματέας του ΤΣ Κεφ/νίας και Ιθάκης της ΚΝΕ.

35. Παπαδάτος Νικόλαος

Είναι φοιτητής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων.

36. Τζανάτος Διονύσιος

 

Είναι συνταξιούχος λογιστής. Επί σειρά ετών διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο

Αργοστόλι και νομαρχιακός σύμβουλος Κεφαλονιάς εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

37. Τζανετάτος Γεράσιμος

 

Εργάσθηκε ως δημόσιος υπάλληλος στην εφορία και σήμερα είναι συνταξιούχος .

38. Τάντης Παύλος

Είναι δικηγόρος και άσκησε το επάγγελμα επί σειρά ετών στην Αθήνα και από το 2016 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και ασκεί το επάγγελμα στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

39. Τσιμάρας Νικόλαος

 

Αυτοαπασχολούμενος και Αναπληρωτής Γραμματέας της Ιόνιας Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, εκλεγμένος στην ΕΣΕΕ.

40. Φραγκιάς Φανούριος

 

Εργάσθηκε ως τραπεζικός υπάλληλος στην Εμπορική τράπεζα Αργοστολίου και σήμερα είναι συνταξιούχος. Υπήρξε μέλος και γραμματέας του νομαρχιακού παραρτήματος ΟΤΟΕ, και σήμερα είναι μέλος του Πανελληνίου συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών.

41. Χαμηλοθώρης Λευτέρης

 

Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος που εργάσθηκε επί σειρά ετών στην Εθνική Τράπεζα.




00 inkefalonia general ad 300X250