Θεόφιλος: ‘’Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε η καλύτερη πρόταση για να προχωρήσουμε τον δήμο και τα επόμενα χρόνια’’ - Ανοίγουν νέες θέσεις στάθμευσης στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023 10:36

Θεόφιλος: ‘’Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε η καλύτερη πρόταση για να προχωρήσουμε τον δήμο και τα επόμενα χρόνια’’ - Ανοίγουν νέες θέσεις στάθμευσης στο Αργοστόλι

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου "Το Βήμα του Πολίτη", παραχώρησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

O κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε αρχικά στα έργα που γίνονται, αλλά και σε αυτά που είναι να γίνουν στον Δήμο Αργοστολίου.

‘’Είχα συνάντηση με τον διευθύνων σύμβουλο της Fraport στην Ελλάδα και εκεί έγινε μια ωραία συζήτηση και μας είπε ότι το αεροδρόμιο θα ανέβει ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Συζητήσαμε και θέματα εξοπλισμού του αεροδρομίου και την εγκατάσταση του μηχανήματος εναέριου ελέγχου, ώστε να μπορούμε να δεχόμαστε με περισσότερα αεροπλάνα. Ο Ιούνιος θα κλείσει σε αφίξεις πολύ πάνω από πέρσι και φαίνεται, ότι σε αφίξεις αεροδρομίου, τα πράγματα θα είναι καλύτερα από το 2022. Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί με μεγάλη ζήτηση και τα επόμενα χρόνια θα περάσει άλλους προορισμούς με μεγαλύτερη τουριστική παράδοση. Ηταν θετική η συνάντηση και μπορώ να μιλάω με αισιοδοξία για το μέλλον του τουρισμού στο νησί μας ’’.

Για τα έργα στο Δήμο Αργοστολίου ο κ. Μιχαλάτος τόνισε: ‘’Σε λίγες μέρες υπογράφουμε και ξεκινάει η ανάπλαση από το άγαλμα Καββαδία έως το Λιμεναρχείο. Παράλληλα, υπάρχουν σε εξέλιξη αναπλάσεις τόσο στις Λαϊκές Κατοικίες, όσο και σε άλλα σημεία του Αργοστολίου. Ο εργολάβος που κάνει τους αμιαντοσωλήνες δουλεύει στις Λαϊκές Κατοικίες και σε λίγο θα πάει και σε άλλα χωριά. Υλοποιείται η ασφαλτόστρωση στο Αργοστόλι και περιμένουμε να τρέξει η προγραμματική με την Περιφέρεια τα 4 εκ. ευρώ. Έχουμε δημοπρατήσει την αγροτική οδοποιία και σε λίγο υπογράφουμε. Υπογράψαμε την δημοτική οδοποιία. Συνέχεια θα εκτελούνται έργα. Κάνουμε προσπάθειες να φέρουμε και άλλα χρήματα. Ο αγώνας είναι καθημερινός. Οι ανάγκες είναι πολλές και εμείς πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο και να διεκδικήσουμε και άλλα χρήματα’’.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου τονίζει πως: ‘’Από αυτά που βάλαμε στόχο προεκλογικά, το μεγαλύτερο κομμάτι θα το έχουμε μελετήσει, θα το έχουμε εντάξει σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, ή το περιμένουμε να εκτελεστεί. Όμως εμείς ετοιμαζόμαστε για τα έργα της επόμενης δημοτικής περιόδου. Δεν θα ασχοληθούμε πάρα πολύ με τις εκλογές, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί έχουμε ευθύνη και δεν μπορούμε να πούμε ότι τα σταματάμε από σήμερα έως τέλος του χρόνου γιατί έχουμε εκλογές. Ο Δήμος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να αυξήσει την προσπάθειά του για να έχει καλύτερα αποτελέσματα και ελπίζουμε ο κόσμος να το επιβραβεύσει αυτό.

Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας, η οποία ήταν πάρα πολύ μεγάλη, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και εκτιμώ πως είμαστε η καλύτερη πρόταση για να περπατήσουμε τον δήμο μας και τα επόμενα πέντε χρόνια’’

Κλείνοντας την συνέντευξή του ο δήμαρχος Αργοστολίου, έδωσε μια σημαντική εξέλιξη αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης στο Αργοστόλι:

‘’Θα έχω τις επόμενες ημέρες την έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να ανοίξει το παρκινγκ στο λιμάνι του Αργοστολίου, στο σημείο που έπεσε η άσφαλτος, για δεχθεί αυτοκίνητα και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με την στάθμευση στην πόλη του Αργοστολίου’’.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-465195449?si=428fecd4a63349cf8345baec36b0a450&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250