Θεόφιλος στο ‘’Νησί 93,9’’: ‘’Με στεναχώρησε και με αδικεί με αυτά που είπε ο Διονύσης Τρωιάννος. Εμείς οποιοδήποτε μέτρο παίρνουμε, το παίρνουμε βήμα, βήμα με τους επαγγελματίες και την κοινωνία’’

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 15:19

Θεόφιλος στο ‘’Νησί 93,9’’: ‘’Με στεναχώρησε και με αδικεί με αυτά που είπε ο Διονύσης Τρωιάννος. Εμείς οποιοδήποτε μέτρο παίρνουμε, το παίρνουμε βήμα, βήμα με τους επαγγελματίες και την κοινωνία’’

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου "Το Βήμα του Πολίτη", παραχώρησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Αναφορικά με την νέα κυκλοφοριακή μελέτη Αργοστολίου τόνισε πως: «Από την Δευτέρα θα εφαρμοστεί η νέα κυκλοφοριακή μελέτη που ήδη έχει ανακοινωθεί, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η ελεγχόμενη στάθμευση». Το καλοκαίρι - όπως τόνισε - θα δοθούν και χώροι στάθμευσης μέσα στο λιμάνι όπου και θα πέσει άσφαλτος, ενώ θα συνεχιστούν οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο Αργοστόλι.

Για την οδό Μομφεράτου τόνισε ότι «στην παρούσα φάση θα εφαρμοστεί η μελέτη που δεν προβλέπει μονοδρόμηση, ωστόσο θα γίνουν όλες οι διαδικασίε,  ώστε σε επόμενη φάση να μονοδρομηθεί».

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε στην και επερώτηση του κ. Διονύση Τρωιάννου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης πλωτής εξέδρας στην παραλία της Φτέρης.

“Υπάρχει μια πανέμορφη και παρθένα παραλία η Φτέρη. Στην Αγία Κυριακή έχει δημιουργηθεί μία υποδομή από επαγγελματίες που έχουν αγοράσει μεγάλα σκάφη και κάνουν δρομολόγια με τουρίστες που κάνουν το μπάνιο τους στην Φτέρη. Αυτή η επισκεψιμότητα βοηθάει την περιοχή. Με τον τελευταίο νόμο που αφορά τα επαγγελματικά σκάφη, δεν επιτρέπεται αυτά να ακουμπούν την παραλία, την άμμο. Η πολιτεία όμως απλοποιεί τις διαδικασίες και μπορεί να φτιάξει μία πλωτή εξέδρα για να βγαίνει ο κόσμος. Είχε βγει ένα αίτημα από έναν επαγγελματία εκεί για να γνωμοδοτήσει ο Δήμος για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση και είπε να γνωμοδοτήσει ο Φορέας Διαχείρισης του Αίνου, ως αρμόδιος φορέας. Έγινε μία επερώτηση από τον κ. Τρωιάννο σε εμένα, αν προτίθεμαι να ανακαλέσω την απόφαση και να παρθεί μία νέα απόφαση. Του εξήγησα ότι πρέπει να ξαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο, γιατί δεν αποφασίζει ο Δήμαρχος. Και εκεί ο κ.Τρωιάννος με αιφνιδίασε γιατί είπε πώς έχουμε κάνει κάποια συναλλαγή, ενώ στην πραγματικότητα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν έχουμε σχέση πολιτική, ούτε στηρίζει εμένα. Μετά αναφέρθηκε στους λιποσυλλέκτες που δεν έχουν μπει στα καταστήματα και σε άλλα ζητήματα. Με στεναχώρησε με αυτά που είπε ο Διονύσης Τρωιάννος και με αδικεί με αυτά. Εμείς οποιοδήποτε μέτρο παίρνουμε, το παίρνουμε βήμα, βήμα με τους επαγγελματίες και την κοινωνία. Καταλαβαίνω ότι ανεβάζουν την ένταση επειδή έρχονται εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Απλά θα προτιμούσα ο πολιτικός διάλογος να είναι πιο ήρεμος και να κινηθούμε σε πολιτισμένα επίπεδα για να μην οδηγηθούμε σε αντιπαραθέσεις σκληρές και χωρίς λόγο».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό: 

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-700219984?si=7662df86b83147c89ce6ad16304e19b2&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250