Θεόφιλος στο ΝΗΣΙ 93,9 για το θέμα με τον νέο Γενικό Διευθυντή της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ - Πότε ξεκινούν τα σημαντικά έργα στον Δήμο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 15:07

Θεόφιλος στο ΝΗΣΙ 93,9 για το θέμα με τον νέο Γενικό Διευθυντή της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ - Πότε ξεκινούν τα σημαντικά έργα στον Δήμο

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου "Το Βήμα του Πολίτη", παραχώρησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Σχετικά με την πρόσληψη του νέου Γενικού Διευθυντή της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ τόνισε: 

“O κ. Παρίσης και ο κ. Ανουσάκης τα έβαλαν μαζί μου, όμως δεν έχω καμία σχέση εγώ. Είναι κάτι που αφορά τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΔΕΙΑΔΕΥΑΔΚ και δεν αναμειγνύομαι στο πως λειτουργούν τα Νομικά Πρόσωπα. Έχουν 15μελή ή 17μελή σύνθεση στα ΔΣ και μπορούν και μόνοι τους να διαχειρίζονται τα δικά τους θέματα. Ο ρόλος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ είναι σημαντικός και ο ρόλος του διευθυντή της πολύ σπουδαίος, γιατί πατάει πάνω σε «αναμμένα κάρβουνα».

Προβλέπει η διαδικασία ότι γίνεται μια επιλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο και έχει θητεία όσο είναι αυτή του ΔΣ. Δεν είναι μια μόνιμη θέση. Με βάση κάποια προσόντα επιλέγει το ΔΣ το ποιος μπορεί να "τρέξει" την ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ για τους επόμενους οκτώ μήνες μέχρι να γίνουν εκλογές και να αλλάξει το ΔΣ. Εγινε μια διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος, παρουσιάστηκαν δύο ενδιαφερόμενοι και εκεί πήγε να αποφασίσει το ΔΣ ποιον θα επιλέξει που είναι μια απόφαση συλλογική του οργάνου. Με κατηγορούν και βάλλουν εναντίον μου και δημιουργούν ένα τεχνητό πρόβλημα.

Και η γνώμη μου είναι πως πολύ καλά έκανε η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και το ανέβαλε το θέμα να μην προχωρήσει η διαδικασία, διότι δεν πρέπει να μπλέξουμε την λειτουργία αυτού του Νομικού Προσώπου, σε μία χρονιά εκλογών και να αποπροσανατολίσουμε τους δημότες από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η σωστή λειτουργία της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ.

Γι' αυτά που γράφτηκαν από τις παρατάξεις θλίβομαι, γιατί όλοι σε ένα νησί είμαστε λιγο πολύ συγγενείς και κουμπάροι, άρα με την λογική αυτή θα πρέπει να αποκλειστούν όλοι αυτοί, αν θέλουν να εργαστούν κάπου. Και επιπλέον ο κ. Παρίσης πρέπει να μας πει με τι κριτήρια έκανε την επιλογή προσώπων στην ΠΕΔΙΝ. Πρέπει να μείνουμε μακριά από όλα αυτά, ο κόσμος και είναι άλλα τα πραγματικά προβλήματα" ήταν τα λόγια του Δημάρχου Αργοστολίου. 

Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που είναι να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-904381074?si=f33a147284954546ae30a4f6052b5a3a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250