Οδυσσέας Γαλιατσάτος στον COSMOS 96,5: Μετά από 14 χρόνια το νέο λιμάνι στον Πόρο απέκτησε κοινόχρηστες τουαλέτες

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 13:14

Οδυσσέας Γαλιατσάτος στον COSMOS 96,5: Μετά από 14 χρόνια το νέο λιμάνι στον Πόρο απέκτησε κοινόχρηστες τουαλέτες

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος.

Ο κ Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στις κοινόχρηστες τουαλέτες που μετά από 14 χρόνια κατασκευής του νέου λιμανιού στον Πόρο επιτέλους υφίστανται : « Όλα αυτά τα χρόνια είναι γεγονός ότι τόσο οι κάτοικοι όσο και οι διερχόμενοι έβλεπαν το κεντρικό λιμάνι  της Κεφαλονιάς να μην είναι καθόλου λειτουργικό και να μην έχει τις υποδομές που έπρεπε για να υποδεχτεί τους επιβάτες. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια κάτι αλλάζει και οι τρείς τουαλέτες που λειτουργούν , μία ανδρών , μία γυναικών και μία για ΑΜΕΑ ,είναι ότι καλύτερο για την εξυπηρέτηση του κοινού. Ήταν στις προτεραιότητες μας και έγιναν και  στόχος μας είναι  να παραμείνουν καθαρές  και σε άριστη κατάσταση. Το Λιμενικό Ταμείο έχει άνθρωπο που σε καθημερινή βάση καθαρίζει το λιμάνι και τα έργο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Λιμενικού Ταμείου. Πριν τρία χρόνια με δικούς του πόρους τοποθετήθηκε και η πλωτή εξέδρα η οποία και αυτή είναι έργο υποδομής για τον θαλάσσιο τουρισμό. Στο λιμάνι υπολείπεται τώρα ένα κτήριο υποδοχής , όλα τα σύγχρονα λιμάνια έχουν τέτοιες υποδομές».

Για τον αγροτικό γιατρό στον Πόρο  ανέφερε ότι δεν έχει λυθεί το πρόβλημα παρ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει: « Δυστυχώς πηγαίνουμε στην Σάμη και η εξυπηρέτηση και στην Σάμη είναι πλημμελής. Ο κάθε ένας αισθάνεται ασφάλεια όταν γνωρίζει ότι υπάρχεις γιατρός στη περιοχή ανεξαρτήτως αν υπάρχει σε καθημερινή η όχι βάση και δεν έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο ακόμα. Ένας ηλικιωμένος δεν ξέρει τι σημαίνει άυλη συνταγογράφηση, έχει ανάγκη να έρθει σε επαφή με τον γιατρό. Μας είπαν ότι εντός του Δεκεμβρίου θα έρθουν νέοι αγροτικοί γιατροί και εύχομαι κάποιος από αυτούς να στελεχώσει και το ιατρείο του Πόρου. Εμείς προσφέρουμε και κατοικία στον γιατρό. Δεν είναι δυνατόν η Λειβαθώς να έχει δύο γιατρούς και εμείς κανέναν»

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε επίσης στον σοβαρότατο κίνδυνο κατολίσθησης βράχων στο φαράγγι του Πόρου : « Το πρόβλημα δεν είναι το δίχτυ που υπάρχει, αυτό καθαρίζεται, το πρόβλημα είναι ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρεί έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης  του φαινομένου. Σε κάθε βροχόπτωση πέφτουν πέτρες και δημιουργούν προβλήματα και  από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Πρέπει οπωσδήποτε με την μελέτη κατασκευής της οδικής αρτηρίας Αργοστολίου-Πόρου να δοθεί μία βαρύτητα και στο φαράγγι. Έχω την διαβεβαίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη ότι το τρέχει το θέμα , όμως πρέπει να υπάρξει μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση. Υπήρχε ένα συρματόπλεγμα και το έχω μεταφέρει στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, που εμπόδιζε τα ζώα να πλησιάζουν το φαράγγι, αυτό  έχει πέσει και πρέπει άμεσα να επανατοποθετηθεί». 

Για την φιλοζωική στάση του συλλόγου «Πρόννησος»: « Ο σύλλογος με δική του πρωτοβουλία τοποθέτησε δύο σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες του Πόρου και δεν μπορεί παρά να είμαστε ευγνώμονες γι αυτό που έκανε και υπάρχουν και ζωοτροφές για τα αδέσποτα. Χρειάζεται προσοχή από κάποιους να μην τοποθετούν οποιαδήποτε τροφή στα σημεία, γιατί δημιουργείται πρόβλημα με την παρουσία τρωκτικών».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250