Διονύσης Αραβαντινός στον Cosmos 96,5: Τι λέει για Καππάτο - Κατσιβέλη και την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 10:48

Διονύσης Αραβαντινός στον Cosmos 96,5: Τι λέει για Καππάτο - Κατσιβέλη και την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Ληξουρίου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης « ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» Διονύσης Αραβαντινός.

Ο κ. Αραβαντινός αναφερόμενος στην πρόσφατη κοινή δήλωση του με τον επικεφαλής της παράταξης «ΠΑΛΛΗ – ΛΗΞΟΥΡΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ» Βασίλη Ρουχωτά σε σχέση με το Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτης 27 Οκτωβρίου για ενημέρωση  από τον Βουλευτή για θέματα της Παλικής και συζήτηση, έκανε γνωστή την θέση της δικής του παράταξης: «Όταν ο βουλευτής κ. Καππάτος, συμπαθέστατος, αλλά μη αποτελεσματικός σε επίπεδο δράσεων για την Παλική ,έρχεται ξαφνικά μία μέρα πριν από την Εθνική Επέτειο να μας ενημερώσει, μου φαίνεται λιγάκι σούπα αυτή η διαδικασία».

Ο κ Αραβαντινός επικαλούμενος  την επίσκεψη του κ. Καππάτου με τον κ. Καρβέλη στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και την μη ενημέρωση των Δημοτικών παρατάξεων και του Δημάρχου, το ΤΕΙ για το οποίο δεν έχει εκφρασθεί και δεν έχει εμπλακεί ο Βουλευτής,  την επίσκεψη του Πρωθυπουργού που δεν επετεύχθη στην Παλική και το ότι   Βουλευτής προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τις αποζημιώσεις που δόθηκαν για τους πληγέντες του «Ιανού» , ως προσωπική επιτυχία ενώ είναι ευθύνη του κράτους να αποζημιώσει τους πληγέντες από τις θεομηνίες, τόνισε: «Εγκαλεί αυτούς που δεν παραβρέθηκαν στο Συμβούλιο, μην με εγκαλεί εμένα κάποιος για ευαισθησία απέναντι στους συμπολίτες μου και υπευθυνότητα, γιατί το έχω καταδείξει. Όταν 9 χρόνια καρκινοβατούν και παραμένουν όλα τα προβλήματα ανεπίλυτα, με μία συμμετοχή σε ένα συμβούλιο δύο ωρών , που δεν υπάρχει καν ατζέντα, θα μπορούσαμε να δώσουμε λύσεις; Εγώ δεν τρέφω αυταπάτες, αν κάποιοι τρέφουν , να προσέλθουν και να κάνουν αυτή τη φιλολογική συζήτηση. Είναι πολιτική στάση δική μου να μην προσέλθω σε ένα συμβούλιο που θεωρώ ότι είναι άνευ ουσίας ».

Καλούμενος  να σχολιάσει τα όσα ανακοινώνονται από την πλευρά του Δημάρχου Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη για αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση και τον Βουλευτή, απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και απαρίθμησε τα προβλήματα που χρονίζουν σε βασικές υποδομές της Παλικής. Ελλιπείς χαρακτήρισε δε, τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει σε καίρια σημεία του Δήμου.  Ανέλυσε εκτενώς την αδράνεια που υπήρξε και υπάρχει για το ΤΕΙ, τις ευθύνες του Υπουργείου ,του Βουλευτή και του Δημάρχου για την παύση της λειτουργίας του «Τα αποτελέσματα σήμερα τα εισπράττουμε, δεν υπάρχει  κανένα μέλλον, δεν υπάρχει κανένα όραμα, κανένα σκεπτικό για το τι θα γίνει και σίγουρα τα κτίρια θα ρημάξουν. Το ΤΕΙ ήταν πηγή πολιτιστικής δημιουργίας, ήταν ένα σύνολο παιδιών ενταγμένα στην τοπική κοινωνία και αυτό το πλεονέκτημα το χάσαμε».

Κλείνοντας ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε και στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Ληξουρίου λέγοντας ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν λειτουργεί και έχει απαξιωθεί πλήρως.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250