Ο Σπύρος Σαμούρης στον Inkefalonia 89,2: Τι θα γίνει με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό;

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 13:00

Ο Σπύρος Σαμούρης στον Inkefalonia 89,2: Τι θα γίνει με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό;

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι”στον Inkefalonia 89,2 με την  Δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων σε σχέση με την εναπόθεση των απορριμμάτων τους, χαρακτηρίζοντας την ως αδυναμία της κοινωνίας και ανέφερε περιστατικά που ο ίδιος διαχειρίστηκε, επιστρέφοντας σε κομιστές απορριμμάτων τις σακούλες τους, εν είδη συμμόρφωσης.

Στην καθημερινότητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου, απαριθμώντας  τις πρόσφατες δράσεις της. Υπενθύμισε τον αριθμό κλήσης για την  αποκομιδή απορριμμάτων 2671362601και 610 και το e- Argostoli που είναι στην διάθεση των πολιτών και σημείωσε την αμεσότητα της υπηρεσίας παρ όλο το μειωμένο εργατικό δυναμικό. «Έχουμε μείον 10 εργαζόμενους, όμως  οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρες . Ο Δήμος  έχει δικό του προϋπολογισμό, δικό του ΟΕΥ που ορίζει πόσους υπαλλήλους και ποιές ειδικότητες πρέπει να έχει και με βάση αυτό , με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, θα έπρεπε να προσλαμβάνει ο Δήμος. Το έχω μεταφέρει σε όσους Υπουργούς έρχονται και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η χρονοβόρα διαδικασία. Τους εποχιακούς θα τους έχουμε έως τον Φεβρουάριο, όμως φέτος με την έλλειψη εργατικού προσωπικού, οι προσλήψεις ήταν περιορισμένες. Παρόλα αυτά, είχαμε πολλά θετικά μηνύματα για την καθαριότητα του νησιού μας». Ο κ. Σαμούρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας διαβεβαιώνοντας ότι σκοπός και στόχος είναι να αποδίδει ακόμα καλύτερα».

Στις διαγραμμίσεις  κομβικών σημείων της πόλης του Αργοστολίου και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις διαβάσεις  πεζών στο σημείο του Ιονίου Πανεπιστημίου και στην ανάγκη πρόσθετων παρεμβάσεων στην διασταύρωση Βεργωτή και Σουηδίας.

Στην απόσυρση μηχανημάτων του Δήμου Αργοστολίου: « Ο Δήμος έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό κατεστραμμένων μηχανημάτων και φορτηγών, έχουμε υποχρέωση να τα παραχωρήσουμε στο ΟΔΔΥ και ο ΟΔΔΥ με την σειρά του τα βγάζει σε δημοπρασία ως σκραπ, με ένα μικρό αντίτιμο για τον Δήμο. Υπάρχει και το δεύτερο σκέλος για τα μηχανήματα για να καθαρίσει το τοπίο. Αυτή διαδικασία ξεκίνησε από το 2ο έτος της θητείας μου και έγινε τώρα, υπάρχει μία δαιδαλώδης γραφειοκρατία δυστυχώς». Για τα δε  ιδιωτικά εγκαταλελειμμένα οχήματα ,ενημέρωσε ότι υπάρχει άλλη νομοθεσία και ότι υπάρχει ανάδοχος για τη συλλογή τους.

Τέλος ο κ. Σαμούρης αναφέρθηκε στον καλλωπισμό του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στις Βινάριες, στις παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια του Αργοστολίου και στο πλάνο  της Υπηρεσίας για την περίοδο των Χριστουγέννων. « Για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό δεν υπάρχει κάποια εγκύκλιος ακόμα που να μας δεσμεύει σε κάτι (σχετικά με την ενεργειακή κρίση), αν υπάρξει, θα προσαρμοστούμε. Εμείς κάνουμε την προετοιμασία μας και θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250