Αλεξάκης: «Φτωχότερο» το Ελληνικό θέατρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 08:43

Αλεξάκης: «Φτωχότερο» το Ελληνικό θέατρο

Δελτίο τύπου της "Επτανησιακής Πρωτοβουλίας" για την απώλεια της Ειρήνης Παπά και του Κώστα Καζάκου. 

Η Ελληνική θεατρική σκηνή θρηνεί την απώλεια δύο σπουδαίων ηθοποιών, δύο σχεδόν μυθικών προσωπικοτήτων του πολιτισμού, δύο ανθρώπων των οποίων η καλλιτεχνική πορεία προίκισε το θέατρο και τον κινηματογράφο με τις σπουδαίες ερμηνείες τους.

Η Ειρήνη Παπά και ο Κώστας Καζάκος υπήρξαν δύο από τους πιο αναγνωρισμένους και ταλαντούχους ηθοποιούς, που με σθένος διατύπωναν τις απόψεις τους, δύο καλλιτέχνες που υπηρέτησαν με απέραντο σεβασμό την υποκριτική, μα κυρίως δύο άνθρωποι που έτρεφαν απεριόριστη αγάπη για την Ελλάδα.

Την Ελλάδα της αρχαίας τραγωδίας, των σπουδαίων σύγχρονων δημιουργών του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής, με τους οποίους η Ειρήνη Παπά συνεργάστηκε και έγινε συνώνυμο της Ελληνικής ανεπιτήδευτης ομορφιάς σε όλο τον κόσμο.

Και φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αντιδικτατορικό θρίαμβο της παράστασης "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" δια χειρός Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, τον Ιούνιο του 1973.

Οι γενιές των Ελλήνων που γνώρισαν το υποκριτικό χάρισμα και το εύρος της προσωπικότητας των δύο σπουδαίων ηθοποιών, δεν θα λησμονήσουν ποτέ πόσο τυχεροί υπήρξαν.

Είναι πράγματι παρήγορη η παρουσία τέτοιων ανθρώπων και ελπίζουμε η χώρα μας να εξακολουθήσει να εμπνέει νέους καλλιτέχνες, να ενθαρρύνει την ελευθερία έκφρασης και την όξυνση του πνεύματος.

Αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση τους δύο ανυπέρβλητους ηθοποιούς, ευγνώμονες για όσα απλόχερα προσέφεραν.

Καλό ταξίδι και ανάπαυση εν ειρήνη.

Από το Γραφείο Τύπου




00 inkefalonia general ad 300X250