Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα 5 εκ. ευρώ για έργα Στρατηγικής Ανάπλασης – Θεόφιλος: «Μόλις 60 Δήμοι στην Ελλάδα κατάφεραν να εντάξουν ένα τόσο σημαντικό έργο και μέσα σε αυτούς είναι και ο Δήμος Αργοστολίου»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 23:57

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα 5 εκ. ευρώ για έργα Στρατηγικής Ανάπλασης – Θεόφιλος: «Μόλις 60 Δήμοι στην Ελλάδα κατάφεραν να εντάξουν ένα τόσο σημαντικό έργο και μέσα σε αυτούς είναι και ο Δήμος Αργοστολίου»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου χθες ήρθαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το έργο του Δήμου με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ».

Το θέμα ήρθε ως έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με «7η Τροποποίηση Προϋπολογισμού που περιέχει και την 5η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2022» και την εισήγηση έκανε ο κ. Τουμάσης, από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη, λέγοντας χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά Νησί Για όλους» Αλέξανδρο Παντελειό, τόνισε: «Θεωρώ ότι ο Αλέξανδρος Παντελειός, που πρεσβεύει το νέο στο δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει να πει μπράβο στον Δήμο Αργοστολίου και σε αυτούς που κατάφεραν να εντάξουν το έργο των 5 εκ ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόλις 60 από τους συνολικά 330 δήμους όλης της Ελλάδας, είναι αυτοί που το κατάφεραν να εντάξουν αυτό το έργο και μέσα σε αυτούς είναι και ο Δήμος Αργοστολίου».

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που προβλέπει τις εξής παρεμβάσεις – αναπλάσεις:

Αναβάθμιση της εισόδου της πόλης του Αργοστολίου με την Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου «Αντώνης Τρίτσης» επιφάνειας 17,7 στρεμμάτων.

Δημιουργία ανοιχτού θεάτρου 1.200 θέσεων με την ανάπλαση της Πλατεία, στην περιοχή των Λαϊκών Κατοικιών, στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Τσιλιμιδού – Τζουγανάτου και Σόλωνος Γαλιατσάτου επιφάνειας 3,5 στρεμμάτων.

Δημιουργία ζώνης Ήπιας Κυκλοφορίας με την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων και των Δημοτικών οδών στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Βύρωνος – Αντώνη Τρίτση – Ανδρέα Χοϊδά – Λεωφόρος Βεργωτή – Βύρωνος επιφάνειας 1,5 στρεμμάτων.

Ανάπλαση της πλατείας έμπροσθεν του Σχολικού Συγκροτήματος του οικισμού των Κεραμειών επιφάνειας 1,1 στρεμμάτων.

Ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Κοινοτικού Καταστήματος του Πόρου επιφάνειας 8 στρεμμάτων.

Ανάπλαση της πλατείας του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος του οικισμού του Αγίου Νικολάου επιφάνειας 1,55 στρεμμάτων.

Γιώργος Χαλαβαζής 




00 inkefalonia general ad 300X250