Μπατιστάτος απαντά σε Ανουσάκη: "Ειλικρινά κανείς δεν περίμενε ότι θα πέφτατε τόσο χαμηλά..."

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 10:56

Μπατιστάτος απαντά σε Ανουσάκη: "Ειλικρινά κανείς δεν περίμενε ότι θα πέφτατε τόσο χαμηλά..."

 Απαντώ με σεβασμό στον κ. Ανουσάκη και θα ξεκινήσω απ' το τέλος.

Επειδή το νέο κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, θα πρέπει να εξηγήσετε στην κοινωνία γιατί κάνατε προεκλογικά διοικητική παραλαβή από τον εργολάβο με ολοκληρωμένη την μισή πυρασφάλεια, τα ταβάνια να τρέχουν νερά, την κουζίνα χωρίς ηλεκτρολογικές γραμμές (ούτε πρίζα για τοστιέρα), τα ασανσέρ χωρίς πιστοποίηση, το σύστημα ψύξης - θέρμανσης να μη λειτουργεί, τα ηλιακά πάνελ αποσυνδεδεμένα, τον υποσταθμό της ΔΕΗ να πηγαίνει στην Καλαμάτα και τα μισά πορτοπαράθυρα να χάσκουν. Κανείς δεν θέλησε ποτέ να κλέψει τη δόξα κανενός.

Εννοείται πως είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής όλο αυτό.

Το λέω επειδή έχετε μια όψιμη ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεύτερον, το αν θέλετε ή δεν θέλετε ή που το θέλετε το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου είναι δικαίωμα σας και δεν μου πέφτει λόγος. Τα έργα του παγκοσμίου φήμης γλύπτη πάντως θα μείνουν εκεί που είναι μέχρι να κατασκευασθεί το μουσείο, το οποίο όπως εσείς έχετε δηλώσει θα ξανακάνετε δημαρχείο προφανώς γιατί στα δημαρχεία πονάμε ενώ τα μουσεία μας περισσεύουν.

Ειρήσθω εν παρόδω, κάποια στιγμή σε συνεργασία με τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης (του κόμματος σας) να εξηγήσετε στην κοινωνία την πρόοδο που έχει υπάρξει στο αρχαιολογικό μουσείο του Αργοστολίου το οποίο είναι κλειστό από το 2014. Τρίτον (από το τέλος), μην αντιγράφετε τη νομοθεσία η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε ΦΕΚ και ορίζει υπεύθυνο καταγγελιών για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων όλης της χώρας. Και καλώς τους ορίζει. Έχει ήδη παρθεί η σχετική απόφαση προ δεκαπενθημέρου από το ΔΣ του Ιδρύματος και έχει ορισθεί υπεύθυνος. Μην βγείτε αύριο και πείτε ότι και αυτό έγινε "δι' ενεργειών σας". Τέταρτον, είμαστε στη διαδικασία έκδοσης της άδειας λειτουργίας για την οποία τρία κόμματα (εκτός από την ΝΔ, το δικό σας δηλαδή) υπέβαλαν σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων και ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση.

Στην ίδια ερώτηση υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, γιατί οι "ευελιξίες" που προτείνατε ισχύουν εδώ και 20 χρόνια περίπου.

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης έχει δηλώσει ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει δοθεί λύση. Οψόμεθα. Πέμπτον, για τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ δεν θα απαντήσω γιατί μετά τη δέκατη φορά καταντάει κουραστικό.

Έκτον, για τους δήθεν θανάτους από κορωνοιό, ειλικρινά κανείς δεν περίμενε ότι θα πέφτατε τόσο χαμηλά. Οι οικείοι των "υποτιθέμενων θανόντων από κορωνοιό" για ποιον λόγο αλήθεια πιστεύετε ότι δεν έχουν επιρρίψει ευθύνες στο Ίδρυμα; Όσο για το επτασφράγιστο μυστικό των κρουσμάτων από κορωνοιό, η κοινωνία είχε ενημερωθεί από τον ίδιο τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στο νησί και επίσης από ηλεκτρονικό σάιτ μετά από επικοινωνία με την πρόεδρο του Ιδρύματος.

Το πλέον βασικό βεβαίως είναι ότι είχαν ενημερωθεί οι οικείοι των τροφίμων. Φαντάζομαι πως το ίδιο συνέβη με όλα τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας εκείνη την περίοδο που η "Ο" είχε τεράστια εξάπλωση. Για την ιστορία, εκείνη την περίοδο λειτουργούσαμε δύο Γηροκομεία. Ένα covid και ένα no covid σε διαφορετικούς ορόφους, ενώ αν είσασταν εσείς δημοτική αρχή το Ίδρυμα θα ήταν ακόμα στον ξενώνα της μονής του Αγίου Ανδρέα ο οποίος κατά την άποψη σας πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Με το έβδομο φτάσαμε στο πρώτο των "δι' ενεργειών σας". Κάθε μέρα από αυτά τα δύο μαρτυρικά χρόνια υιοθετήσαμε όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Και μάλιστα αυστηρά. Αυτό κάνουμε και τώρα που οι τρόφιμοι απολαμβάνουν την εκ του νόμου ελευθερία κινήσεων, αλλά προφανώς αν προαυλίζονταν αυτά τα δύο χρόνια και έρχονταν σε επαφή με ανθρώπους που δεν είχαμε ελέγξει με μοριακό ή rapid test θα είχαμε λιγότερα κρούσματα κατά την άποψη σας. Σεβαστή.

Για όποια άλλη ενέργεια θέλετε να εκδηλώσετε είμαστε στη διάθεση σας. Υποβοηθητικά πάντα.

Με εκτίμηση

Ταξίαρχος ε.α. Μπατιστάτος Αριστοτέλης

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου




00 inkefalonia general ad 300X250