Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για στήριξη στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 16:02

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για στήριξη στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

 Στην σωστή κατεύθυνση οι ρυθμίσεις της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση των Δομών που φιλοξενούν παιδιά

 

  • Ζητείται όμως η αναστολή των προστίμων και η ύπαρξη μεταβατικού σταδίου προκειμένου να συμμορφωθούν όλες οι δομές με τις ρυθμίσεις της Κυβέρνησης

 

  • Ρόδη Κρατσα – Τσαγκαροπούλου: Η ΑΝΑΣΑ αδιαφορεί για το σύνολο των Δομών και των αναγκών τους, προσβάλλοντας τον ρόλο τους

Την μεγάλη συμβολή του “Χαμόγελου του Παιδιού” και άλλων κοινωνικών δομών δημόσιων και ιδιωτικών αναφορικά με την στήριξη των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα αναγνώρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά την έκτακτη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας epresence.gov.gr.

Με το κατά πλειοψηφία ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ζητά την αναστολή των προστίμων και την ύπαρξη μεταβατικού σταδίου εύλογου χρόνου προκειμένου να συμμορφωθούν όλες οι δομές αυτές με τα νέα δεδομένα.

Θέση της Περιφερειακής Αρχής, όπως εκφράστηκε από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, είναι η ανάγκη άμεσης στήριξης όλων των δομών στο σύνολο τους και όχι αποσπασματικά, αναγνωρίζοντας το έργο τους και την σημασία τους για την συνδρομή των παιδιών που έχουν προβλήματα οικογενειακά ή έχουν βρεθεί χωρίς οικογένεια.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στηλίτευσε την συμπεριφορά του κ. Γαλιατσατου και της ΑΝΑΣΑ οι οποίοι επίμονα και προκλητικά αδιαφορούν για τις ανάγκες όλων των δομών που υποστηρίζουν τα παιδιά σε συνθήκες κοινωνικής ανάγκης, εστιαζόμενοι αποκλειστικά στο “Χαμόγελο του Παιδιού

“Προδίδουν εσκεμμένη προτίμηση για την υποστήριξη ενός φορέα, όσο αξιόλογος και εάν είναι αυτός και απαξιούν να αναγνωρίσουν τον ρόλο και τις ανάγκες του συνόλου των κοινωνικών δομών.

Προσβάλλουν έτσι και το έργο των λειτουργών στις διάφορες δομές, αλλά και τα ίδια τα παιδιά που φιλοξενούνται” σχολιάζει η Περιφερειάρχης.

Το ψήφισμα, όπως συνδιαμορφώθηκε από τις παρατάξεις “Ιόνιο Δυνατά - Κάθε νησί ψηλά”, “Ιόνιος Συμμαχία” και “Επτανησιακή Πρωτοβουλία” υποστηρίζει ότι η βούληση της Κυβέρνησης είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την εύρυθμη λειτουργία και την κοινωνική επάρκεια των κοινωνικών δομών αλλά ζητεί αναστολή προστίμων και μεταβατικό στάδιο για την προσαρμογή τους:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο αναγνωρίζει την μεγάλη συμβολή του “ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” και άλλων κοινωνικών δομών που αφορά την στήριξη των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα.

 

Υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις είναι στην σωστή κατεύθυνση σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία και κτηριακή επάρκεια όλων των δομών που ασχολούνται με την προστασία ανηλίκων τόσο τις κρατικές όσο και τις υπόλοιπες δομές, δημόσιες και ιδιωτικές.

 

Στο πλαίσιο της αναμονής των ανακοινώσεων όπου έχουν γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο περι βελτίωσης των όρων που έχουν τεθεί ζητούμε την αναστολή των προστίμων και την ύπαρξη μεταβατικού σταδίου εύλογου χρόνου προκειμένου να συμμορφωθούν όλες οι δομές αυτές με τα νέα δεδομένα της κυβερνητική πολιτικής”.




00 inkefalonia general ad 300X250