Ο Διονύσης Στανίτσας στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 12:49

Ο Διονύσης Στανίτσας στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας με αφορμή την  αδελφοποίηση των Δήμων Πύργου και Ιθάκης που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο αλλά και για θέματα που αφορούν στην Ιθάκη..

Ο κ. Στανίτσας  ανέφερε ότι η όλη διαδικασία για την αδελφοποίηση των Δύο Δήμων είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν και σημείωσε: « Μια αδελφοποίηση δεν είναι μόνο ότι κάνεις κάποιες εκδηλώσεις ,είναι μια αδελφοποίηση που θα περάσει και στο κομμάτι των Δήμων.» Χαρακτήρισε το εγχείρημα δύσκολο όσον αφορά τις υπόλοιπες δράσεις όμως η καλή συνεργασία που υφίσταται όπως είπε με τον Δήμαρχο Πύργου δεν θα οδηγήσει αυτή την αδελφοποίηση σε αδελφοποίηση «σφραγίδα».

Για τις υποδομές της Ιθάκης εν όψει της Καλοκαιρινής περιόδου ο κ.Στανίτσας ανέφερε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα σε λιθοδομές στο δρόμο Φρίκες –Κιόνι,  που σύμφωνα με την ενημέρωση από πλευράς Περιφέρειας προχωρά άμεσα η δημοπράτηση αυτού του έργου, όπως και ότι θα πραγματοποιήσει έργα στο οδικό δίκτυο της Ιθάκης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Από την πλευρά του ζήτησε να επισπευτούν  οι διαδικασίες ,γιατί το επαρχιακό δίκτυο της Ιθάκης έχει τρομερά προβλήματα και ανέφερε τα επισφαλή σημεία.
Διαβεβαίωσε ότι τα έργα του Δήμου που αφορούσαν άμεσα τον τουρισμό και τα προβλήματα που υφίσταντο έχουν δρομολογηθεί και ευχήθηκε να κυλήσει η καλοκαιρινή περίοδος ομαλά, ούτως ώστε να είναι αποδοτική για τον κόσμο.
Δεν παράλειψε να αναφερθεί στην ενεργειακή κρίση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, στην έξαρση των κρουσμάτων covid -19 και  στη συχνή αλλαγή αποφάσεων που δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες.
Η Ιθάκη είναι έτοιμη να δεχτεί τους επισκέπτες της ,η πασχαλινή περίοδος καταγράφει υψηλά νούμερα όπως ανέφερε και το φετινό καλοκαίρι διαφαίνεται πολύ καλύτερο από το περσινό.
Τέλος ο κ. Στανίτσας ενημέρωσε ότι ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης θα επισκεφθεί την Ιθάκη  31 Μαρτίου-1η Απριλίου.
Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη  την προηγούμενη εβδομάδα του συμβούλου του κ. Τσίπρα του κ. Φαραντούρη  με κλιμάκιο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ,ο οποίος ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στο Δήμο Ιθάκης.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

 




00 inkefalonia general ad 300X250