Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης για την συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Αγίας Ευφημίας για το έργο αποκατάστασης του λιμανιού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 20:24

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης για την συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Αγίας Ευφημίας για το έργο αποκατάστασης του λιμανιού

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ                           

Ειδική συνεδρίαση τοπικού συμβουλίου για το έργο αποκατάστασης του λιμανιού.

Ανταποκρινόμενοι την πρόσκληση του προέδρου της κοινότητας Αγίας Ευφημίας κ. Π. Ζαφειράτου παραβρεθήκαμε στην ειδική συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου την Πέμπτη 17 Μάρτη.

Το κύριο θέμα , το έργο καθαρισμού και βελτίωσης του λιμανιού.

Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των καιρών, που όμως δύσκολα θα απαντήσουμε πλέον καιρούς χωρίς δυσκολίες, κάνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις ·

Ηχηρές,… από την ιδιαίτερης σημασίας για τους συνδημότες της Αγίας Ευφημίας , της Πυλάρου αλλά και του δήμου συνολικά ήταν η απουσίες του δημάρχου και κάποιων δημοτικών συμβούλων της περιοχής, μένουμε για την ώρα μόνο στην επισήμανση.

Όσον αφορά το έργο, φαίνεται να υπάρχει παρέκκλιση από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες έναρξης και  λειτουργούν ήδη οι νόμιμες προθεσμίες …

Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής και έχει εγείρει ανησυχίες που έχει να κάνει με τον κίνδυνο να χαθεί ακόμα μια οικονομική περίοδος.

Προσεγγίζοντας προσεκτικά το ζήτημα , αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που εμφανίζονται από τις νομικές δυσκαμψίες, που στραγγαλίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, θα εστιάσουμε την κριτική μας στην αποκλειστική ευχέρεια του δημάρχου και της οικονομικής επιτροπής  να επιλέγει τον εκτελεστή ανάδοχο του έργου.

Αυτή η νομική ρύθμιση που έγινε για να «βοηθήσει» στην ταχεία εξέλιξη των έργων , αν πιστέψουμε το νομοθέτη, περιέχει και αυξημένες ευθύνες για αυτούς που κάνουν χρήση της.

Για να γίνουμε σαφέστεροι,.. αν όπου, στο χρονοδιάγραμμα ή στο τεχνικό μέρος εμφανιστεί ανακόλουθος ο ανάδοχος, αυτόματα οι ευθύνες βαραίνουν και τη δημοτική αρχή, εφόσον αυτός αποτελεί επιλογή της.

Αξίζει αναφοράς η  προσφορά των πολιτών όποιας βοήθειας τους ζητηθεί από τη δημοτική αρχή,  απαιτώντας όμως παράλληλα δράση.

Πρόταση που εμφάνισε απροετοίμαστη τη δημοτική αρχή για την αξιοποίησή της.

Η συνεδρίαση επεκτάθηκε και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και που κατέδειξε σε μας την απομάκρυνση της διοίκησης από την καθημερινότητα των πολιτών, όπως ·

Πρόβλημα με την μελέτη του ηλεκτροφωτισμού της παραλιακής ζώνης.

Πρόβλημα με την κυκλοφορία οχημάτων και χώρων στάθμευσης.

Πρόβλημα με την αισθητική και τη λειτουργικότητα του οικιστικού ιστού.

Και βέβαια το πρόβλημα της ύδρευσης όπου χρονίζει χωρίς να τυχαίνει ανάλογης της σημασίας του… προσοχής !

  Αυτά τα σημαντικά προβλήματα που δυστυχώς δεν συμβαίνουν μόνο στην Αγία Ευφημία αποκάλυψαν την έλλειψη  σχεδιασμού, την ανεπαρκή παρουσία ειδικών συνεργατών- συμβούλων (συγκοινωνιολόγων κ.α.), την ελλιπή λειτουργία των επιτροπών (τουριστική),  την παράβλεψη της νομικής πρότασης  της συναρμοδιότητας στους ΟΤΑ, που αφήνει περιθώρια συνεργασιών αλλά και δημιουργεί και ευθύνες.

Δυστυχώς παρατηρούμε όλο το  διάστημα μετά την καταστροφή, στο φόντο της καταταλαιπωρημένης Αγίας Ευφημίας να  φτιάχνονται, ανερυθρίαστα…, πολιτικά προφίλ με την πρόθυμη συμβολή κομπάρσων της Νέας Δημοτικής αρχής.

Εμείς με την ευθύνη των όσων λέμε προτρέπουμε τη Νέα Δημοτική αρχή  σε έγκαιρη ενημέρωση  των πολιτών για τα μεγάλα προβλήματα , με την μορφή διαβουλεύσεων ή συνελεύσεων, ούτως ώστε να έχει επίσης έγκαιρα τις απόψεις και τις προτάσεις αυτών ,…ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το εννοεί ότι τις ζητάει !

Σε αδιέξοδα , τετελεσμένα , το να διατείνεσαι ότι επιζητείς προτάσεις από τη βάση των πολιτών, αποτελεί αισχρή μορφή ειρωνείας που χαρακτηρίζει το ήθος του κάθε «υπεύθυνου αρμόδιου»!

Συμμεριζόμαστε την αγωνία των συνδημοτών και συνδημοτισσών μας και παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΚΑΙ … απευθυνόμενοι στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης ζητάμε να δώσουν άμεσα τέλος στον εμπαιγμό των δημοτών και δημοτισσών του δήμου Σάμης !

Οι πολίτες της Σάμης , της Κεφαλονιάς,  ξέρουμε να επιβραβεύουμε … αλλά ξέρουμε και να τιμωρούμε !!!

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ                 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250