Νικόλας Βαλλιανάτος: «Είναι ντροπή κάποιοι να κάνουν αντιπολίτευση με προσβλητικά επίθετα και ηλικιακό ρατσισμό»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 09:33

Νικόλας Βαλλιανάτος: «Είναι ντροπή κάποιοι να κάνουν αντιπολίτευση με προσβλητικά επίθετα και ηλικιακό ρατσισμό»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, σχετικά με το ζήτημα του θέματος της παραλίας Κορώνι, που θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου την Κυριακή το πρωί, αλλά και τους ατυχείς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που απέδωσαν προς το πρόσωπό του δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη παρατάξεων του Δήμου.

Σχετικά ο κ. Βαλλιανάτος ανέφερε γιατί έβαλε τελευταίο στην ημερήσια διάταξη το θέμα με το Κορώνι στο δημοτικό συμβούλιο: «Το θέμα που αφορά στην παραλία «Κορώνι» το έβαλα τελευταίο με το σκεπτικό ότι τα υπόλοιπα θέματα είναι για κάποια Συμβούλια του Δήμου που πρέπει να λειτουργήσουν, Γηροκομείο κ.λπ. και δεν έχουν καθυστέρηση, είναι και κάποιες επιτροπές για κάποια έργα, τυπικά θέματα και είπα να βάλω τις επιτροπές. Μπορούσα κάλλιστα να κάνω Συμβούλιο στις 11 και να κάνω και στις 12:30. Το θέμα για το «Κορώνι» κατά την άποψη μου πάντα, είναι ένα θέμα το οποίο όντως ταλανίζει την περιοχή και όλο το τουριστικό κομμάτι. Αυτός ο κύριος που έχει το χωράφι, το 1997-1998 πήρε μια τελεσίδικη απόφαση ότι είναι δικό του.

Μέχρι πριν λίγο καιρό κανείς δεν ενδιαφερόταν, ο ιδιοκτήτης άφηνε και περνούσαν ,όμως κάποια στιγμή αποφάσισε να το κλείσει. Κάναμε προσπάθειες ως Δήμος με τον ιδιοκτήτη, δεν βρίσκαμε λύση, έγινε ένα δικαστήριο εδώ και 10 μέρες και περιμένουμε να βγει η απόφαση και να δούμε τα περαιτέρω βήματα για το Δήμο, γιατί αυτή τη στιγμή έχει μια απόφαση ο κύριος αυτός ότι είναι δικό του, εάν γίνει ένα απρόσεκτο βήμα θα χαθεί όλη η ιστορία. Θέλει βήματα προσεκτικά ,όντως έχουν δίκιο οι κάτοικοι. Εγώ δεν είμαι υπέρ του ιδιοκτήτη, είμαι υπέρ του να ανοίξει ο δρόμος.

Από κει και πέρα θα πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι θα πρέπει να γίνει με προσεκτικά νομικά βήματα γιατί αν γίνει μία λάθος κίνηση ,κινηθεί ο Δήμος και βγει μια απόφαση εναντίον, τελείωσε η δουλειά. Το έβαλα τελευταίο να συζητηθεί με πλήρη χρόνο, ήρεμα, να βρούμε λύση όλοι μαζί, δεν το έβαλα για να κάνω το κομμάτι μου.

Θέλουν να πάει πρώτο, έστειλα διορθωτικό και το έβαλα πρώτο. Ο κ. Παντελειός (επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κεφαλονιά Νησί Για Όλους) έχει αρχίσει να παρεκτρέπεται από την ανοχή και την ευγένεια που εγώ πάντα στο Δημοτικό Συμβούλιο δείχνω. Όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους τους σέβομαι, τους ατυχείς χαρακτηρισμούς δεν είναι να τους επιστρέψεις, θεωρώ ότι για πέντε ψήφους να κάνεις αντιπολίτευση είναι λάθος, περίμενα ότι ο Αλέξανδρος είναι τουλάχιστον ευγενής, ότι ασχολείται με άλλα πράγματα».

Ο κ. Βαλλιανάτος ιδιαίτερα φορτισμένος αναφέρθηκε στην συνέχεια στα όσα κοινοποίησε ο Μάκης Παπαναστασάτος σημειώνοντας: «Διάβασα μια ανακοίνωση του κ. Παπαναστασάτου στελέχους του κ Ανουσάκη ο οποίος λέει «προς μπάρμπα Νικόλα».

Νομίζει ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί τον τιμούν κι ότι κάνει αντιπολίτευση. Εάν κάνεις έτσι αντιπολίτευση θα σε στείλει ο κόσμος στα τάρταρα, όπως και θα τους στείλει βέβαια μ αυτά που κάνουνε. Εγώ ποτέ δεν αποκάλεσα είτε Δημοτικό Σύμβουλο είτε επικεφαλής παράταξης με χαρακτηρισμούς τέτοιους. Το «Μπάρμπα Νικόλα», το επιστρέφω, και με χιούμορ πρόσθεσε, «αλλά αν θέλει να τρέξουμε κιόλας, εδώ είμαι να τρέξουμε, να δούμε ποιος θα περάσει τον άλλον, να το δούμε κι αυτό κι αν θέλει να αγωνιστούμε οπουδήποτε όμως, είμαι εύκαιρος. Αυτό είναι ρατσισμός, αλλά δυστυχώς είναι άνθρωποι μικροί, με χαρακτηρίζει ως ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως ανήκω σε ένα χώρο, όπως ανήκει εκείνος στην ακροδεξιά. Τον πήγε κανένας από το χέρι να ψηφίσει; Ο καθένας έχει την ιδεολογία του αρκεί να μην ενοχλεί τον άλλον, όμως η συμπεριφορά του είναι στην ακροδεξιά. Και με στενοχωρεί όταν ασχολούνται με την πολιτική άνθρωποι μορφωμένοι, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Καθηγητές, με αυτό τον τρόπο.

Είμαι τελειόφοιτος δημοτικού, αλλά θεωρώ ότι όλοι αυτοί που κατέχουν πτυχία και μεταπτυχιακά και συμπεριφέρονται δι αυτού του τρόπου ρατσιστικά, ασχολούνται με την οικογένεια του καθενός, είναι ντροπή.

Σέβομαι την κοινωνία και τον καθένα όπου ανήκει, από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά, αρκεί να μην ενοχλεί τον άλλο και γι αυτό όπου βάζω (υποψήφιος) 50 χρόνια εκλέγομαι, γιατί δεν πήγα για κονόμα, ούτε τίποτα στην πολιτική. Είναι γνωστά όλα αυτά. Είναι ντροπή τους να κάνουν αντιπολίτευση με προσωπικά επίθετα και χαρακτηρισμούς. Και δυστυχώς, κανένας επικεφαλής και κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν καυτηρίασε τη ρατσιστική επίθεση την οποία εδέχθην. Δεν ντρέπομαι για την ηλικία μου και αν είμαι μπάρμπας η δεν είμαι, αλλά είναι ρατσιστικό, πες την άποψη σου, καυτηρίασε, αλλά δε μπορείς να συμπεριφέρεσαι δι αυτού του τρόπου.

Οι επικεφαλείς των παρατάξεων ή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι βγάζουν ανακοίνωση και με καταδικάζουν, αλλά βγαίνει ο άλλος και κάνει τέτοια ρατσιστική επίθεση ,κανείς μα κανείς να μη βγει να του πει, τι είναι αυτά που λες είσαι άουτ. Μπορεί να ανήκουμε σε διαφορετικές παρατάξεις αλλά πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός, αυτή η συμπεριφορά μου θύμισε εποχές αλλοτινές , το 60».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/vallianatos-892-2022?si=c702867369e54084a5cdf14ad8efde6c&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250