"Δεν έχει δόση σοβαρότητας η πρόκληση Ανουσάκη", τονίζει ο Θεόφιλος απαντώντας για τα χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:30

"Δεν έχει δόση σοβαρότητας η πρόκληση Ανουσάκη", τονίζει ο Θεόφιλος απαντώντας για τα χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και έδωσε απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση και η νέα παράταξη «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον».

Γιατί παρέμειναν ανοιχτά τα σχολεία

«Αν τα σχολεία έκλειναν θα είχαμε παράπονα, γιατί οι γονείς δεν θα μπορούσαν να είναι σπίτι με τα παιδιά τους. Οι συνθήκες, για το πότε κλείνουν τα σχολεία, είναι καθορισμένες. Αν έπρεπε να κλείσουν, το Υπουργείο, δεν θα έβγαζε εντολή να κλείσουν μόνο σε κάποιες Περιφέρειες, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Δεν είχαμε συνθήκες επικίνδυνης μετάβασης των παιδιών στα σχολεία ούτε άλλα φαινόμενα, πέραν του κρύου. Δεν μπορούσε λοιπόν η Πολιτική Προστασία να ζητήσει κλείσιμο των σχολείων. Δεν είναι μόνο στο χέρι του Δημάρχου να κάνει τον “καλό” και να ανοίγει και να κλείνει τα σχολεία. Το κλείσιμο γίνεται στην βάση του να μην υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά. Σέβομαι τα παράπονα και παίρνω ακέραιη την ευθύνη  αν έκανα καλά ή όχι».

Απάντηση προς Νίκο Ανουσάκη για τα χρέη προς την ΔΕΥΑΚ

«Φαντάζομαι ότι δεν έχει δόση σοβαρότητας αυτή η πρόκληση του κου Ανουσάκη. Του δίνω την ευκαιρία και την πρόσβαση να πάει στην ΔΕΥΑΚ και να αναζητήσει με τα δικά μου στοιχεία, αν έχω χρέη είτε εγώ είτε οι επιχειρήσεις μου. Υπάρχει μια ένταση, προσπαθούν να μετατρέψουν το κλίμα σε νοσηρό, που δεν θα ευχαριστεί κανέναν. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει να δίνονται λύσεις σε προβλήματα και να σχεδιάζουμε το μέλλον».

Τι έχει γίνει με το θέμα της Υγείας

«Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα αυτοδιοικητικά στο νησί μας, υπάρχουν πάντα προβλήματα με την υγεία και πάντα ψάχνουμε λύσεις. Η οικονομική κρίση ήταν αυτή που έστειλε όλους τους νέους γιατρούς στο εξωτερικό. Ήρθε η  πανδημία και γίνεται ένας τεράστιος αγώνας να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ. Ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος, παρόλα αυτά όμως, εμείς κινηθήκαμε βοηθώντας το Νοσοκομείο με εξοπλισμό, ζητήσαμε να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας στο νησί μας, το Δημοτικό Συμβούλιο στάθηκε στο να καλύψει κάποια χρήματα των γιατρών για σίτιση και στέγη. Κάναμε το Δημοτικό Συμβούλιο για να μεταφέρουμε την αγωνία μας στον αρμόδιο Υπουργό. Είχαμε πει ότι θα πάει μια επιτροπή στον Υπουργό. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, γιατί οι συνθήκες του Υπουργείου δεν επιτρέπουν να δεχθεί ο Υπουργός παραπάνω από 3 άτομα. Αυτοί οι λόγοι της πανδημίας δεν έχουν φύγει. Δεν είναι εύκολο να υπάρξει δια ζώσης συνάντηση με πολλά άτομα. Το μήνυμα και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την μετέφερα στον ίδιο τον Υπουργό».

Απάντηση στις κατηγορίες περί συγκεντρωτισμού

«Λειτουργώ με βάση τον νόμο που ισχύει. Υπάρχει ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν διαφορετικές αρμοδιότητες. Αν τους ενοχλεί αυτό το μοντέλο και το γεγονός ότι προεδρεύω σε διάφορες επιτροπές  είναι δικαίωμα μου (με βάση το νόμο) και αυτό γίνεται και σε πολλούς άλλους Δήμους της χώρας. Δεν κάνω κάποια κατάχρηση ή αυθαιρεσία σε σχέση με την λειτουργεία του Δήμου».

Αίτημα από την αντιπολίτευση για Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την παραλία «Κορώνι»

«Δε νομίζω ότι όσοι ζητούν Δημοτικό Συμβούλιο αγαπούν περισσότερο το χωριό ή την παραλία. Είναι καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους. Είναι κάτι που το έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε σε έκτακτο είτε ως εκτός ημερησίας. Έχει γίνει δικαστήριο στα μέσα Δεκεμβρίου και περιμένουμε την απόφαση σχετικά με την θέση δρόμου. Δηλαδή αν θα ανοίξει ο δρόμος ή αν θα είναι ιδιοκτησία του κου Τσιλιμιδού (ιδιοκτήτης), για να δούμε πως θα κινηθούμε και να χαράξουμε στρατηγική».




00 inkefalonia general ad 300X250