Ανουσάκης: Ισχνή και ασθενική η παρουσία της παράταξης Παρίση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:47

Ανουσάκης: Ισχνή και ασθενική η παρουσία της παράταξης Παρίση

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» Νίκος Ανουσάκης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την παράταξή του ενώ άσκησε κριτική και στην Δημοτική Αρχή αλλά και στην παράταξη στην οποία μέχρι πρότινος ανήκε.

«Την παράταξη την δημιουργήσαμε με σκοπό να κάνουμε αντιπολίτευση. Μέχρι να εμφανιστούμε εμείς δεν γινόταν τίποτα. Η προηγούμενη παράταξη ήταν αντιπολίτευση τύποις και όχι ουσίας. Υπάρχει όμως και μια ομάδα ανθρώπων, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, που ήθελε πραγματική  πολιτική αντιπαράθεση και αντιπολίτευση και διαφοροποιηθήκαμε. Την πολιτική την ασκούμε, γιατί είναι κάτι που αγαπάμε και μας αρέσει και όχι για να ωφεληθούμε».

«Δεν πρέπει να υπάρχει διχασμός και καμία συσχέτιση με την παράταξη Παρίση. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε κάτι διαφορετικό και κάτι καινούριο. Επειδή η «Ισχυρή Κεφαλονιά» ασκεί καθήκοντα μείζονος αντιπολίτευσης και επειδή σαν μείζονα αντιπολίτευση έχουμε το δικαίωμα να ελέγχουμε πιο αποτελεσματικά, γι’ αυτό τύποις δεν έχουμε παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως για την επόμενη εκλογική μάχη θα μετάσχουμε ως μια νέα παράταξη με τα στελέχη μας και πολλούς άλλους νέους. Μπορεί λοιπόν να είμαστε πολιτικά συγγενής με την παράταξη Παρίση, αλλά θα κατέβουμε με διαφορετικές παρατάξεις και θα κριθούμε στην κάλπη».

«Η παράταξη του κου Παρίση, από τότε που φύγαμε εμείς έχει μια ισχνή και ασθενική πολιτική παρουσία. Είναι επιλογή τους και θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο επιδεικνύουν πολιτικό πολιτισμό και επιλέγουν με πολιτική ηπίων τόνων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που διαφοροποιηθήκαμε. Η κοινωνία θέλει σοβαρή αντιπολίτευση. Έχουμε σκοπό να εκφράσουμε τα “στρώματα” που δεν εκφράζονται από την παρούσα Δημοτική Αρχή και γι΄ αυτό ξεκινάμε τώρα».

«Για τις χορωδίες είναι γνωστό ότι δεν λειτουργούν με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Μόνο στην Λειβαθώ κάνανε κάτι. Η καραντίνα έληξε τον Ιούνιο. Όλα έγιναν με καθυστέρηση. Θα έπρεπε από το καλοκαίρι να τα έχουν ετοιμάσει και τον Σεπτέμβρη να ξεκινήσουν. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Γενικότερα τα πολιτιστικά επέστρεψαν 30 χρόνια πίσω. Είναι δυνατόν σε ένα ολόκληρο πολιτιστικό καλοκαίρι να μην γίνει τίποτα που να δίνει το στίγμα. Και μπορούσαν να γίνουν υπό όρους και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Ακόμα και η αστυνόμευση είναι ελλιπής (από την Δημοτική Αστυνομία). Εμείς την καταργήσαμε μετά από αίτημα όλων των υπαλλήλων, κάτι που στήριξε και η τότε αντιπολίτευση. Αλλά, ναι κάναμε λάθος. Ήταν σφάλμα μας και πρέπει τώρα να διορθωθεί. Γίνεται συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί υπάρχουν φαινόμενα ανομίας, σε διάφορες περιοχές του Αργοστολίου. Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να έχουν την δυναμική να κινητοποιούν και να πιέζουν. Σε πολλά έργα υπάρχει καθυστέρηση. Μπορεί να φεύγουν τα μπάζα με 6 μήνες καθυστέρηση. Υπάρχουν πόροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και να λυθούν νωρίτερα πολλά θέματα».

«Για το Γηροκομείο και τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Θα πρέπει αυτά τα χρήματα  να μπουν σε λογαριασμό σε τράπεζα. Το κράτος θα τα ελέγχει και θα τα εποπτεύει. Δεν μπορεί η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος να λένε ότι θέλουν να προασπιστούν το δημοτικό χρήμα. Όποιος διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα, είναι υποχρεωμένος να το κάνει σύμφωνα με το νόμο. Αυτό που κάνουν, δημιουργεί προβληματισμούς. Επιτρέπεται, επίσης , το Δημοτικό Γηροκομείο να λειτουργεί σαν αποθήκη για τα έργα Σκλάβου; Γιατί δεν προσλαμβάνουν προσωπικό; Δεν θέλουν γιατί είναι κόπος; Δεν ξέρω. Αλλά, άλλα Γηροκομεία κάνουν διάφορες ενέργειες για να έχουν περισσότερους τρόφιμους και να εξυπηρετείται η κοινωνία». 




00 inkefalonia general ad 300X250