Βολές Δρακουλόγκωνα κατά Κράτσα: «Μόνο της μέλημα, να κάνει απευθείας αναθέσεις»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:51

Βολές Δρακουλόγκωνα κατά Κράτσα: «Μόνο της μέλημα, να κάνει απευθείας αναθέσεις»


Ο Περιφερειακός σύμβουλος και νομικός σύμβουλος του Δημάρχου Σάμης, Παναγής Δρακουλόγκωνας φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξή για την αποκατάσταση υποδομών και περιουσιών μετά τον «Μπάλο» αλλά και για την ανεπάρκεια της Περιφερειακής Αρχής και της Κυβέρνησης.

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή
«Η ανακοίνωσή μας είναι, περισσότερο από όσο πρέπει, αναλυτική και δεν μπορεί να υπάρχει αντίλογος. Η κα Κράτσα κάνει αντίλογο αλλά η αλήθεια είναι ότι συμπεριφέρεται σαν ρεπόρτερ και όχι ως περιφερειάρχης. Από τα χρήματα που ήρθαν για αποκαταστάσεις του ΙΑΝΟΥ, πήρε 2 εκατ. και τα έδωσε στον ΦΟΔΣΑ για – δήθεν – αποκαταστάσεις στην εγκατάσταση στην Παλλοστή, που δεν έπαθε καμία ζημιά. Γι’ αυτό το θέμα που είναι αληθές και εξόφθαλμο, δεν δίνει καμία απάντηση και δεν κάνει αντίλογο».
«Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι πριν από λίγο καιρό το ελεγκτικό συνέδριο, της ακύρωσε (της Περιφερειακής Αρχής) μια απευθείας ανάθεση που είχε κάνει στην Ζάκυνθο περίπου 2 εκατ.. Αυτά είναι πράγματα σοβαρά, δεν είναι απλά καθημερινά ζητήματα. Ακόμα και στην περίπτωση της Λευκάδας είναι δυνατόν σε διαγωνισμό να παίρνεις προσφορά από 3 εταιρείες που έχουν έδρα το ίδιο διαμέρισμα της Πάτρας και να την αναθέτεις σε μια από τις 3; Είναι βέβαια φυσικό, μια Περιφερειακή Αρχή που αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα, αλλά είναι κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν. Για εμάς είναι εξοργιστική η τακτική να υπάρχουν κάποια χρήματα για τις καταστροφές και η μόνη έγνοια της Περιφερειάρχου είναι να τα δώσει με απευθείας αναθέσεις. Επίσης, η κα Κράτσα πριν κάνει το “ρεπορτάζ” ενάντια στις ανακοινώσεις της παράταξης, καλό θα είναι να τα βρει με του βουλευτές του κόμματός της».
«Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι άσχημα σε άλλους, ούτε στο παρελθόν  αλλά θεωρώ ανόητο να προσπαθείς να ανεβάσεις τον εαυτό σου μειώνοντας τους άλλους. Είναι κάποια πράγματα που ξεπερνούν το μέτρο. Υπήρχε σε αρκετούς συμπολίτες μας προεκλογικά, μια αίσθηση ότι με την εκλογή της κας Κράτσα θα “πνέει” στην Περιφέρεια ένας άνεμος Βρυξελλών. Όχι μόνο δεν γίνεται αυτό, αλλά αντιθέτως υπάρχει μια παλαιοκομματικού τύπου τακτική, της χειρότερης μορφής του πολιτικού κομπογιαννιτισμού. Η τελευταία ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής είναι για γέλια και για κλάματα, όταν ανακοινώνει ότι κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα που είχαν κατασχεθεί πριν από χρόνια, για τα οποία και εμείς είχαμε δώσει τεράστιο αγώνα. Για αυτή την υπόθεση είχα ασχοληθεί προσωπικά και έγραφα μερόνυχτα. Ο περιφερειάρχης (Θοδωρής Γαλιατσάτος) της είχε παραδώσει ένα έγγραφο για να πάει να εισπράξει τα χρήματα. Είχαμε κάνει το 99,5% και αυτή έκανε το μισό και θέλει να το καρπωθεί».
 
Για τις κλητεύσεις στη Σάμη
«Θα μιλήσω πολιτικά, γιατί όλα αυτά που γίνονται βρίσκονται στο στάδιο της προδικασίας και καλό είναι να μην αναφερόμαστε λεπτομερώς. Όταν ένας διωκτικός μηχανισμός ποινικοποιεί την νομιμότατη και ειρηνική διαμαρτυρία εκατοντάδων ανθρώπων, το θεωρώ απαράδεκτο. Βρέθηκα εκεί όλες τις μέρες και σας λέω ήταν μια καθαρά πολιτική διαμαρτυρία, καθόλα ειρηνική, χωρίς φθορές. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία, ήταν υπεύθυνοι για τον ευπρεπισμό του χώρου. Αυτό που ήθελαν όλοι να γίνει κατανοητό, ήταν ότι πρέπει να σταματήσουν να φυτεύουν ανεμογεννήτριες, πόσω μάλλον σε μια χρονική στιγμή που η αγανάκτηση των κατοίκων είχε φτάσει στο ζενίθ, γιατί είδαν τις περιουσίες τους να θάβονται στην λάσπη. Και αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν  - καλώς πιστεύουν - ότι για τις πλημμύρες φταίνε οι ανεμογεννήτριες».
«Δεν έχει συνταχθεί κάποιο κατηγορητήριο. Κάλεσαν κάποιους συμπολίτες μας , ένας εκ των οποίων και ο Δήμαρχος, για να δώσουν εξηγήσεις για τέσσερα αδικήματα: απειλή, παρακώλυση θαλάσσιων συγκοινωνιών, απείθεια…Δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτουν αυτά και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κατηγορούνται αυτοί οι άνθρωποι».




00 inkefalonia general ad 300X250