Ο Γιάννης Βαμβακίδης για την συμμετοχή του στο The Happiness Project της Κεφαλονιάς: «Το πιο σπουδαίο κολύμπι μου!»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 15:31

Ο Γιάννης Βαμβακίδης για την συμμετοχή του στο The Happiness Project της Κεφαλονιάς: «Το πιο σπουδαίο κολύμπι μου!»

 

 Με ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Βαμβακίδης μιλάει με θερμά λόγια για την επικείμενη συμμετοχή του στο The Happiness Project. 

"Νιώθοντας τεράστια τιμή και πολύ μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση-καλεσμα της Κεφαλονιτισσας Διονυσίας Βαλιανατου έτσι ούτως ώστε, να γίνω και εγώ μέρος αυτής της ιδέας, αυτής της γιορτής, αυτής της κολυμβητικής βόλτας, της εκδήλωσηςhttps://www.facebook.com/events/2376759722381966/   "The happiness project Kefalonia 2019".

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών συνεχής λειτουργίας του ορφανοτροφείου Κεφαλληνιας "Ο Σωτήρ" πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο νησί ταυτόχρονη συνάντηση αθλητών, ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνα δρόμου 32 χλμ και κολυμβητικού αγώνα 5,5 χλμ. όπου μοναδικός σκοπός και στόχος μας θα είναι η ανάδειξη του σπουδαίου έργου που επιτελεί το ορφανοτροφείο "Ο Σωτήρ" από το 1919 έως σήμερα.

Αρχικά στο ίδρυμα στεγάστηκαν παιδιά ορφανά που οι γονείς τους χάθηκαν στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην συνέχεια το ίδρυμα στήριξε παιδιά με σοβαρές δυσκολίες, ορφανά παιδιά από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953.

Σήμερα το ορφανοτροφείο φιλοξενεί παιδιά ορφανά η παιδιά με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα τοσο από την Κεφαλονιά όσο και από γειτονικούς νομούς.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου η Διονυσια, η Anna, η Efi, ο Spyros και εγώ θα κολυμπήσουμε από το Ληξούρι έως το Αργοστόλι χωρίς να σκεφτόμαστε χρόνους, αποστάσεις, ρολόγια και επιδόσεις.
Μονή μας σκέψη θα είναι τα χαμόγελα των παιδιών που θα μας περιμένουν στον τερματισμό καθώς ήδη γνωρίζουν πως όλο αυτό το project γίνεται για αυτά, γίνεται για να μάθει περισσότερος κόσμος την ύπαρξη, την δράση αλλά και τις ανάγκες του ιδρύματος.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και ο αγώνας δρόμου των 32 χλμ. στον οποίο μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε χλμ. δωρεαν οι αθλητές με κοινό τερματισμό ολων (κολυμβητών και δρομέων) στο άγαλμα του Καββαδια στο Αργοστόλι.

Πιστεύω πως η αγάπη της Διονυσίας για τον τόπο της, η ευαισθησία και το όραμα της να στήσει όλο αυτό θέτουν τις βάσεις να δημιουργηθεί κάτι πολύ σπουδαίο και μεγάλο στο νησί.

Με την σύμπραξη δημοσίων φορέων και ιδιωτικής εξωστρέφειας είμαι σίγουρος πως το "The happiness project" θα γιγαντωθεί και θα προσφέρει τεράστιο έργο στο μέλλον.
Διονυσία σε ευχαριστούμε που μας έκανες "κομμάτι" του ονείρου σου.

Καλή αρχή, ραντεβού στο όμορφο νησί σας !!!!




00 inkefalonia general ad 300X250