Τέλος στο όνειρο: Αποκλείστηκε από τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 12:47

Τέλος στο όνειρο: Αποκλείστηκε από τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς (εικόνες)

Σε μεγάλη μέρα ο Ισπανός τενίστας

Φυσιολογική ήττα με 3-0 σετ υπέστη από τον τρομερό Ράφαελ Ναδάλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Ισπανός τενίστας έπιασε εκπληκτική απόδοση και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον 20χρονο Έλληνα, ο οποίος πάλεψε μα δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον πιο έμπειρο και ανώτερο αντίπαλό του. Ο αγώνας διήρκησε 1 ώρα και 46 λεπτά. Είναι η 5η φορά που ο Ισπανός αθλητής κατακτά το συγκεκριμένο Grand Slam.

Το πρώτο σετ έληξε 6-2 υπέρ του Ναδάλ, ο οποίος έκανε break από νωρίς και έλεγξε το παιχνίδι. Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος ήταν πιο ανταγωνιστικός, αλλά προδόθηκε από δικά του λάθη απειρίας (που είναι φυσιολογικά σε τόσο υψηλό επίπεδο) στο ένατο game που σέρβιρε ο ίδιος και με το σκορ στο 4-4. Ο Ναδάλ έκανε εκεί το break και πήγε το σκορ στο 2-0 με 6-4.

Στο τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, σετ τα πράγματα ήταν απλά. Ο Ναδάλ είχε πάρει φόρα, ο Τσιτσιπάς ήταν λίγο απογοητευμένος και με 6-0 στα games, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε.

Φυσικά και δεν χρειάζονται δάκρυα για τον πρωταθλητή μας. Ολοκλήρωσε μια εκπληκτική πορεία, φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό ενός Γκραν Σλαμ. Μάλιστα, πέτυχε και μια τεράστια νίκη επί του Φέντερερ που θα αποτελεί ορόσημο για την καριέρα του, η οποία έχει πολύ και λαμπρό μέλλον.

Έτσι κι αλλιώς ο Στέφανος ήταν αουτσάιντερ σε αυτό το παιχνίδι, όμως έπεσε πάνω σε έναν απίστευτα φορμαρισμένο Ναδάλ, που ακόμη δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά! Ο 32χρονος Ισπανός έμοιαζε πραγματικά ανίκητος. Λες και ήταν παντού μέσα στο γήπεδο, έβγαζε απίστευτες άμυνες, είχε εκπληκτικές επιστροφές και ασύλληπτα χτυπήματα. Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, ήταν τουλάχιστον δύο κλάσεις πάνω από τον Φέντερερ, στο δικό του ματς με τον Τσιτσιπά.

Το ταξίδι της Μελβούρνης ολοκληρώθηκε για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, όμως μια μεγάλη καριέρα μόλις ξεκίνησε. Και είναι σχεδόν δεδομένο ότι κρύβει πολλούς τελικούς και επιτυχίες… 

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα...

Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς/©EPA/LUKAS COCH

Ράφα Ναδάλ
Ράφα Ναδάλ/©EPA/LYNN BO BO

Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς/©EPA/HAMISH BLAIR

Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς/©EPA/LUKAS COCH

Ράφα Ναδάλ
Ράφα Ναδάλ/©EPA/LYNN BO BO

Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς/EPA/RITCHIE TONGO
 
www.athensvoice.gr



00 inkefalonia general ad 300X250