Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Πάτρα με τη συμμετοχή παιδιών και απο την Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 13:20

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Πάτρα με τη συμμετοχή παιδιών και απο την Κεφαλονιά

1.050 παιδιά στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πατρών 

 Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 1.050 παιδιών και 1.800 γονέων – συνοδών πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πατρών, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, η δεύτερη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Ο ΑO Εικοσιμίας συμμετείχε για δευτερη συνεχή χρονιά με αποστολή 30 μικρων αθλητών, ενώ απο την Κεφαλονιά συμμετείχε επίσης και ο Παλληξουριακός. 

Στο φεστιβάλ που αφορούσε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Κεφαλληνίας, έδωσαν δυναμικό παρόν 11 ακαδημίες: Νίκη Προαστίου, Δαβουρλής Κ.92 Πατρών, Θύελλα Πατρών, ΑΟ Δίας, ΑΕ Πάτρα 2005, Θύελλα Αιγίου, Ακαδημία Μεσολογγίου ΑΟ Είκοσιμίας  Κεφαλονιά, Παλληξουριακός Κεφαλονιά, Δάφνη Ανδραβίδας και Θύελλα Καταραχίου.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών. Οι προπονητές όλων των ακαδημιών παρακολούθησαν προπονητικό σεμινάριο από τον υπεύθυνο της προπονητικής ομάδας του προγράμματος και βοηθό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Κώστα Τσάνα.

Στο φεστιβάλ της Πάτρας συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά. Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν οι: Σοφία Αλικανιώτη, Νίκος Αργυρόπουλος, Μάκης Γεωργαράς, Ιωάννα Κραβαριώτη, Γιώργος Λαζαρίδης, Κώστας Ντεντόπουλος, Μείνως Σταμάτης, Δημήτρης Τσόρδιας και Βασίλης Φερμελής.

Η ΟΠΑΠ διοργανώνει, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες, μεγάλες γιορτές αθλητισμού – φεστιβάλ σε δέκα πόλεις της Ελλάδας. Με πρώτη στάση το Ηράκλειο της Κρήτης την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και δεύτερη την Πάτρα, η ΟΠΑΠ έχει ήδη μοιραστεί τη χαρά του αθλητισμού με 1.880 παιδιά και του 2.850 γονείς και συνοδούς τους. Το ταξίδι των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ συνεχίζεται σε Αθήνα, Κατερίνη, Λάρισα, Άργος, Ιωάννινα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:

Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
Ασφαλιστική κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και τα φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: http://sportsacademies.opap.gr/el

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή της το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο της ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στην ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

espressonews.gr