Έπεσαν οι υπογραφές! Δημοτικό στάδιο «κόσμημα» θα κατασκευαστεί στην Κεφαλονιά!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 22:54

Έπεσαν οι υπογραφές! Δημοτικό στάδιο «κόσμημα» θα κατασκευαστεί στην Κεφαλονιά!

Δημοτικό στάδιο «κόσμημα» που όμοιό του δεν έχουν ξαναδεί τα Ιόνια Νησιά, αλλά και γενικότερα η ελληνική περιφέρεια, ετοιμάζεται η κατασκευαστεί στην Κεφαλονιά, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Πριν από λίγο έγινε επισήμως γνωστό πως εγκρίθηκε τόσο η μελέτη, όσο και η χρηματοδότησή του έργου και σύντομα – αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο - αναμένεται να πάρει «σάρκα και οστά», δίνοντας έτσι τέλος στον Γολγοθά των αθλητών και ποδοσφαιριστών της Κεφαλονιάς.

Δεν είναι κρυφό άλλωστε πως η Δημοτική Αρχή κινήθηκε άμεσα και διακρίνοντας το μεγάλο πρόβλημα, κατάφερε - στο άψε σβήσε – να πάρει την πολυπόθητη άδεια ανακατασκευής του υπάρχοντος σταδίου στο Αργοστόλι, σε ένα γήπεδο «στολίδι» που θα κοσμεί τον αθλητισμό του νησιού.

Κωνσταντάκης: «Βαρέθηκα να τους βλέπω να σπάνε τα ποδάρια τους προσπαθώντας να παίξουν μπάλα»


Είχαμε μάλιστα και τις πρώτες δηλώσεις για το νέο γήπεδο. «Βαρέθηκα να τους βλέπω να σπάνε τα ποδάρια τους προσπαθώντας να παίξουν μπάλα και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε δυναμικά στην κατασκευή νέου γηπέδου» ήταν τα λόγια του πρόεδρου της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελου Κωνσταντάκη, μόλις επισημοποιήθηκε η κατασκευή του νέου σταδίου της Κεφαλονιάς, ενώ και ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης μίλησε για το νέο στάδιο λέγοντας πως: «Με τον Παρίση δήμαρχο όχι ένα, αλλά 10 τέτοια στάδια θα κατασκευαστούν στην Κεφαλονιά».

aek ghpedo 1024x518


Συν τοις άλλοις, το γήπεδο χωρητικότητας 12.000 θέσεων, από φυσικό χλοοτάπητα, θα περιλαμβάνει και πολυτελείς σουίτες, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες με τις ανέσεις ... ξενοδοχείου, εστιατόρια και μπαρ, ενώ για τους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν τους αγώνες, θα υπάρχει ειδικό μπουθ μεταδόσεων με τέλεια οπτική προς τον αγωνιστικό χώρο και κέντρο Τύπου με υπερσύγχρονους υπολογιστές και γρήγορο internet.
Το τελευταίο, άλλωστε, αποτελούσε και το προσωπικό στοίχημα του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ, που δεν άντεχε να βλέπει τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τους τοπικούς αγώνες ποδοσφαίρου να τους «τρώει» το κρύο και η βροχή.

Το πλάνο της δημοτική αρχής για τα υπόλοιπα γήπεδα

Το πλάνο της δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει ανάλογες αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις και σε άλλα πολύπαθα γήπεδα του νησιού, όπως την περίφραξη του γηπέδου στις Κεραμειές (για να σταματήσουν να γίνονται κερκίδες οι παρακείμενες ελιές), αλλά και της εγκατάστασης θερμαινόμενου χλοοτάπητα στο γήπεδο του Καραβόμυλου, όπως επίσης και σκεπαστής εξέδρας – για να μην βρέχονται οι κακόμοιροι οι Παλικισιάνοι - στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι.

«Αυτά είναι μόνο η αρχή, σε λίγο καιρό θα τρίβετε τα μάτια σας»

Υψηλόβαθμα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τόνιζαν με στόμφο πως «όλα αυτά είναι μόνο η αρχή για την δημιουργία μιας Κεφαλονιάς, όπως την έχουμε ονειρευτεί... Σε λίγο καιρό θα τρίβετε τα μάτια σας».

Εμείς από την πλευρά μας, δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τους πιστέψουμε!




00 inkefalonia general ad 300X250