Γιώργος Ισαουί για το Kefalonia Backyard Ultra στον Θαλασσόμυλο:’’ Ξεκινάμε το Σάββατο, αλλά αν οι αθλητές τα καταφέρουν, μπορεί να φτάσουμε να τρέχουμε μέχρι τη Δευτέρα!’’

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 08:39

Γιώργος Ισαουί για το Kefalonia Backyard Ultra στον Θαλασσόμυλο:’’ Ξεκινάμε το Σάββατο, αλλά αν οι αθλητές τα καταφέρουν, μπορεί να φτάσουμε να τρέχουμε μέχρι τη Δευτέρα!’’

Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο κ. Γιώργος Ισαουί Διοικητής της Τροχαίας Αργοστολίου και εκ των διοργανωτών του Kefalonia Backyard Ultra, το οποίο ξεκινά το Σάββατο 13 Απριλίου από τον Θαλασσόμυλο του Αργοστολίου.

Ο κ. Ισαουί, ανέφερε σχετικά:

«Το Backyard Ultra, είναι ένα είδος αγώνα αντοχής, είναι brand όπως ο μαραθώνιος και ως format αγώνας είναι ένας κύκλος, ο οποίος πρέπει πάντα να είναι 6706 μέτρα, τον οποίο οι αθλητές πρέπει να κάνουν το πολύ σε 1 ώρα, κάθε ώρα. Όσοι θα φτάνουν στον τερματισμό του κύκλου μετά την 1 ώρα, θα πρέπει να παραδίνουν το νούμερο τους και να βγαίνουν εκτός αγώνα. Όσοι θα φτάνουν εγκαίρως , ο χρόνος που τους περισσεύει μέχρι να πάει η ώρα ακριβώς, θα μπορούν να ξεκουραστούν. Αν είναι στον τερματισμό ακριβώς στην 1 ώρα θα συνεχίζουν για τον επόμενο κύκλο. Θεωρώ ότι οι 10 ώρες θα είναι παιχνίδι για κάποιους από τους αθλητές που θα έρθουν. Το Πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο έχει καταγραφεί στην Αγγλία, γιατί ο αγώνας είναι αρκετά πρωτότυπος και είμαστε οι δεύτεροι διοργανωτές στην Ελλάδα μετά την Κρήτη, είναι 29 ώρες και 195 χιλιόμετρα περίπου. Το παγκόσμιο είναι 108 ώρες , που σημαίνει 4μιση μέρες και 720 χιλιόμετρα. Το σκεπτικό του αγώνα είναι επειδή είναι πολύ μεγάλης απόστασης, είναι από τις λίγες μορφές αγώνα που μπορείς να διανύεις αυτές τις τεράστιες αποστάσεις σε πολύ περιορισμένο χώρο.

Η διαδρομή είναι μικτή, έχει το 10% άσφαλτο, το 45% είναι χωματόδρομος και άλλο τόσο είναι μονοπάτι. Κινείται κυρίως εκτός δρόμου, Θαλασσόμυλος,, Καταβόθρες, Φανάρι, Γκάλαξι , Λιμανάκι, ανεβαίνει Άγιο Θανάση, Τηλέγραφο, Μνημείο Ιταλών και τερματίζει Θαλασσόμυλο. Αυτός είναι ο πρώτος κύκλος( και συνεχίζει ξανά από τα ίδια σημεία ο επόμενος και πάει λέγοντας). Αν οι αθλητές τα καταφέρουν, μπορεί να φτάσουμε και Δευτέρα ακόμα. Ο αγώνας θα συνεχίζεται κανονικά ακόμα και την νύχτα, θα γίνεται τεχνικός έλεγχος από εμάς για το ότι όλοι οι αθλητές θα έχουν φακούς κλπ, η σηματοδότηση μας θα είναι ανακλαστική, κατάλληλη και για το βράδυ. Το πόσους κύκλους θα κάνουν οι αθλητές, δεν είναι στόχος του διοργανωτή, αλλά του αθλητή, ο οποίος θα πρέπει να βάλει ένα κάτω όριο επειδή είναι αργό το format του αγώνα και να ξεπεράσει το προηγούμενο όριο του.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 40 ή 45 εγγραφές εκτός νησιού, πολλοί από αυτούς είναι αθλητές Ultra, που σημαίνει ότι τρέχουν τεράστιες αποστάσεις, έχουν κάνει αγώνες πολυήμερους, Σπάρταθλα, Φειδιππίδειους 500 χιλιομέτρων, έχουνε τρέξει Άλπεις 350 χιλιόμετρα κλπ.

Έχουμε να περιμένουμε πολλά από τους αθλητές μας , επίσης επειδή ο αγώνας μας έχει πιστοποιηθεί από τον επίσημο διοργανωτή που ξεκίνησε τον Backyard Ultra και έχει σειρά αγώνων, έχουμε χώρο μέσα στο site του που το event μας διαφημίζεται και έχουμε αθλητή που έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα από το εξωτερικό, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ τις 30 ώρες».

Για τον χρόνο προετοιμασίας και τους διοργανωτές, ο κ Ισαουί ανέφερε: « Η ομάδα δουλεύει από τον Δεκέμβρη αδιάκοπα για την προετοιμασία του αγώνα, στην οργανωτική επιτροπή είμαστε εγώ, ο Γιώργος Ποταμιάνος, ο Μάκης Λαμπίρης, η Ανδριάνα Βασιλάτου. Τα Φωκάτα με τον Νίκο Φωκά έχουν μπεί συνδιοργανωτές μας και μας βοηθάνε σε πολλά ζητήματα και η Περιφέρεια επίσης συνδιοργανώνει μαζί μας τον αγώνα και μας στηρίζει. Την σύλληψη της ιδέας την είχα εγώ, ήθελα να το τρέξω, οπότε έπεσε μια ιδέα κάποια στιγμή στο τραπέζι για να το κάναμε ποιο χαλαρό με τους δρομείς της Κεφαλονιάς ένα Σαββατοκύριακο, αλλά μετά στην πορεία ,είπαμε ότι θα ήταν ωραίο να το κάναμε με λίγο εξωστρέφεια, μπας και καθιερωθεί και μείνει κάτι ωραίο στο νησί μας ( στο σημείο αυτό, ανέπτυξε την φιλοσοφία του συγκεκριμένου αγώνα και ανέλυσε τους τρόπους προσέγγισης του, το πρακτικό μέρος και τους κανόνες του αγώνα)».

Όσον αφορά το πρόγραμμα των αγώνων, την Παρασκευή θα ανοίξει η γραμματεία των αγώνων στον Θαλασσόμυλο για να δοθούν τα πακέτα συμμετοχών στους αθλητές και 19:30 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φωκάτων θα λάβουν χώρα παραδοσιακοί χοροί εν είδει υποδοχής στους αθλητές και στην συνέχεια pasta party όπως συνηθίζεται σε αγώνες αντοχής.

Το Σάββατο 13 Απριλίου η έναρξη του αγώνα στις 09:00 και το απόγευμα του Σαββάτου θα έχουμε συναυλία ροκ με 2 τοπικά συγκροτήματα. Κατά τις ώρες της άφιξης των αθλητών η συναυλία θα ρίχνει ρυθμούς.

Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί θα λάβει χώρα ο αγώνας juniors’ sprint για τις ηλικιακές κατηγορίες κατηγορίες 6-8 ετών και 10-12 ετών σε αγώνα cross-country (εκτός δρόμου) απόστασης 200 μέτρων, σε πολύ ήπια διαδρομή και παιδιά 12-15ετών τα οποία θα συμμετέχουν σε αγώνα cross-country (εκτός δρόμου) απόστασης 600 μέτρων, με 40 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, που πραγματοποιείται σε χωματόδρομο χωρίς τεχνικές δυσκολίες, αλλά σε διαδρομή απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί workshop με θέμα «Yoga & Pilates για παιδιά» από το στούντιο ευεξίας «YSPK The Yoga & Pilates Society». Τέλος στους μικρούς μας φίλους, θα κληρωθούν δώρα, προσφορά του καταστήματος αθλητικών ειδών «XL Store». Εάν ο αγώνας Backyard Ultra είναι ακόμα ενεργός, θα είναι και ο χρόνος για νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Τέλος ο κ Ισαουί όσον αφορά την στροφή του κόσμου στους αγώνες δρόμου, σημείωσε: « Το να ασκείσαι καθημερινά γίνεται μια συνήθεια που την ζητάς όταν την διακόψεις. Σε ηρεμεί, σε φέρνει σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και σε κρατάει και υγιή. -Αν θέλεις να τρέξεις, τρέξε ένα μίλι, εάν θές να νιώσεις δυνατός, τρέξε έναν μαραθώνιο, εάν θες να μιλήσεις με τον Θεό, τρέξε έναν Ultra- λέει ο Ντιν (Κωνσταντίνος) Καρνάζης Ελληνοαμερικανός αθλητής των υπεραποστάσεων».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-350830127?si=dba0f4dc2ea34023ad06c7dd3c3a1f41&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250