Λεωνίδας Πιστιόλης στον Inkefalonia 89,2: ‘’Ομάδα με μεγάλο βάθος ο ΝΕΟΛ – Θα πάει ψηλά φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 16:24

Λεωνίδας Πιστιόλης στον Inkefalonia 89,2: ‘’Ομάδα με μεγάλο βάθος ο ΝΕΟΛ – Θα πάει ψηλά φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Λεωνίδας Πιστιόλης, για τον ΝΕΟΛ και την φετινή προσπάθειά του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.  

Ο ΝΕΟΛ αντιμετωπίζει την Κυριακή 29/10 την Νίκη Βόλου (11.30 π.μ. κλειστό Νέας Ιωνίας Βόλου) και θα επιδιώξει να πετύχει την δεύτερη νίκη του σε τρείς αγώνες στο πρωτάθλημα

«Σε γενικές γραμμές ο ΝΕΟΛ είναι φιλόδοξος φέτος και έχει το υλικό να κάνει το βήμα παραπάνω, παρότι το ρόστερ του δεν είναι τόσο ακριβό θα έλεγα. Την 1η χρονιά, όταν ανέβηκε στην Β΄ Εθνική πριν από 2 χρόνια, είχε ομάδα που έμοιαζε να είναι από τα φαβορί, όμως δεν τα κατάφερε. Πέρσι το πώς σώθηκε ήταν ένας άθλος και οφείλεται κατά ένα μέρος στον προπονητή του τον Παναγιώτη Καυκή που ανέλαβε μεσούσης της περιόδου. Ο Καυκής δημιούργησε μία ομάδα φέτος που μπορεί να μην εντυπωσιάζει στα χαρτιά, δεν έκανε ισχυρές μεταγραφές, βέβαια έχει πάρει έναν παίχτη ο οποίος έχει δείξει απ την αρχή ότι μπορεί να κάνει την διαφορά ,γενικά στην θέση 5 είναι στους ψηλούς ο Γιώργος Μανάκας, ο οποίος έχει αρχίσει και πάρα πολύ καλά το πρωτάθλημα.

Ο ΝΕΟΛ θεωρείται δικαίως η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος στον όμιλο, έχει 10 παίχτες δηλαδή που ανά πάσα στιγμή μπορούν όλοι να βοηθήσουν και αυτό ίσχυε και πέρυσι γιατί παίζει προφανώς μεγάλο rotation ο Παναγιώτης Καυκής, αλλά νομίζω ότι έχει γίνει και πολύ καλή επιλογή με τον Σέρβο, τον Ντιμίτρι Ραίτσεβιτς.

Ο περσινός ξένος της ομάδας Σέρβος Μίλαν Σούρλιτς, παρότι τέλειωσε την σεζόν ως πρώτος σκόρερ της ομάδας, δεν ήταν τόσο επιδραστικός πάνω στην ομάδα και ειδικά προς το τέλος του πρωταθλήματος, ένας από τους παίχτες που πήρε ως μεταγραφή στην σημερινή περίοδο ο Καυκής, ο Καλδής , ήταν ένας παίχτης που βοήθησε πάρα πολύ να σωθεί η ομάδα και ο Σούρλιτς πήγε πολύ πίσω στο rotation . Έφυγε και ο Καλδής που ήταν πολύ σημαντικός , ωστόσο ο Ραΐτσεβιτς βοηθάει πάρα πολύ στον άσσο, είναι πάρα πολύ καλός δημιουργός πολύ καλός αμυντικός, δεν σουτάρει τόσο καλά, αν και Σέρβος, αλλά κάνει πάρα πολλά πράγματα στο παιχνίδι και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι πολύ δύσκολα βγαίνει από το γήπεδο.

Γενικά η ομάδα του ΝΕΟΛ είναι καλή, πρόσθεσε και ένα άλλον τον οποίο δεν τον είχα ξανακούσει, τον Μακαριάδη, ο οποίος έπαιζε στην Σουηδία πέρυσι και είναι κι αυτός πολύ καλή προσθήκη , όπως γενικά πολλοί παίχτες που έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Θα χρειαστεί χρόνος για να δέσει η ομάδα, αλλά είναι σε έναν όμιλο πάρα πολύ ισορροπημένο.

Για την σημασία του μπάτζετ κάθε ομάδας ο κ Πιστιόλης σημείωσε: «Ο ΝΕΟΛ έχει το πρόβλημα των μετακινήσεων, όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα, φέτος έχουν αλλάξει τα πράγματα και θα πάει Βόλο κλπ, και ως νησιωτική ομάδα πληρώνει για διαμονή και σίτιση , αν και είναι καλό που είναι κοντά στην Πάτρα και έχει Πατρινούς παίχτες και ενδεχομένως κάποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν μεγάλο ταξίδι. Αυτό είναι πρόβλημα και μεγάλη συζήτηση και έχει να κάνει με το ότι η περιφέρεια δεν βγάζει παίχτες , αναγκάζεται να φέρει παίχτες εκτός Κεφαλονιάς και γι αυτό και τα μπάτζετ αυτών των ομάδων πρέπει να είναι μεγαλύτερα για να μπορέσουν να αντέξουν κα να προσελκύσουν παίχτες».

Για τις ομάδες που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με τον ΝΕΟΛ ανέφερε: « Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί στον όμιλο. Πέρυσι είχαμε δύο ομάδες μπροστά από τον ΝΕΟΛ, την Μύκονο, τον Μύλωνα και που ήξεραν σχεδόν όλες οι ομάδες ότι είχαν πρακτικά 4 ήττες στο πρωτάθλημα. Φέτος, δεν υπάρχει τέτοια ομάδα ,απλά είναι πολύ πιο δυνατός ο όμιλος στα «χαμηλά» και μπορεί να χάσεις παντού και να κερδίσεις παντού. Η Νίκη Βόλου που αντιμετωπίζει ο ΝΕΟΛ την Κυριακή , θεωρητικά είναι μια ομάδα που θα παίξει για να σωθεί και με όχι πολύ καλές πιθανότητες. Νομίζω ότι είναι δύο οι ομάδες που είναι λίγο πιο κάτω να σωθούν, η Νίκη Βόλου και ο Πρωτέας Γρεβενών. Ο ΝΕΟΛ ανήκει σ αυτούς που πάνε για ψηλά , θα μπορούσα να τον εντάξω και στις 3 ομάδες που ξεχωρίζουν. Οι άλλες είναι ο Βίκος Ιωαννίνων , ο οποίος έχασε την προηγούμενη Κυριακή και πήρε νέο προπονητή τον Γιάννη Διαμαντάκο που είναι πολύ καλός και θα τον ανεβάσει και ο Αίολος Αγυιάς, ο οποίος έφθασε πέρσι μέχρι την 4άδα. Είναι βέβαια υο σύστημα του πρωταθλήματος τέτοιο, που οι 6 πρώτες ομάδες πάνε στα πλέι οφ , οπότε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες . Έχουν αλλάξει βέβαια πολλά πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα, κατ αρχάς δεν μεταφέρονται τα αποτελέσματα της χαμηλής περιόδου που είναι για μένα πάρα πολύ καλό και σωστό ,ο στόχος των ομάδων στην κανονική περίοδο θα είναι να φτάσουν στην πρώτη 2άδα, γιατί η πρώτη 2άδα σε πάει κατ ευθείαν στα ημιτελικά , στην τελική 4άδα οπότε αποκλείουν έναν γύρο στα πλέι οφ χωρίς αγώνες. Από το 3 μέχρι 6 παίζουν μεταξύ τους στην Α΄ φάση και θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να μην είναι σ αυτή την 6άδα ο ΝΕΟΛ. Θα γίνει πολύ καλύτερος στην πορεία. Έχασε ένα ματς στην Κυψέλη απο τον Πανελλήνιο που άξιζε να το πάρει με έναν Πανελλήνιο που έπαιζε χωρίς 3 παίχτες βασικούς και στο 2ο μάτς προβλημάτισε με την Νήαρ Ηστ, όμως κέρδισε ,όμως έχει παίξει με δύο ομάδες που δεν είναι για πολύ ψηλά. Και η Νίκη Βόλου είναι μια τέτοια ομάδα και ίσως χαμηλότερης δυναμικότητας».

Οσον αφορά το σύστημα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής τόνισε: «Μία ομάδα ανεβαίνει στην επόμενη κατηγορία , σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και σαφώς είναι δύσκολο το εγχείρημα. Δεν υπάρχει περσινή διασταύρωση με άλλους ομίλους και μία ομάδα ανεβαίνει με σειρά τρείς νίκες σε πέντε αγώνες . Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι είναι πολύ ανοιχτός όμιλος και δεν υπάρχει Μίλωνας, Μύκονος. Ο ΝΕΟΛ είναι σημαντικό να φτάσει στην πρώτη δυάδα και να έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Σίγουρα θα παίξουν πολλά ρόλο. Έχει καλή έδρα και δεν έχω ακούσει να γίνονται και επεισόδια και πρέπει ο κόσμος να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-921919084?si=ffc281f060524310a79c231652d8c7c9&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250