Συγχαρητήρια! Ο 17χρονος Κεφαλονίτης Πάρης Παπαδάτος ''πέταξε'' στις ΗΠΑ, με υποτροφία σε High School του Λας Βέγκας!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 14:35

Συγχαρητήρια! Ο 17χρονος Κεφαλονίτης Πάρης Παπαδάτος ''πέταξε'' στις ΗΠΑ, με υποτροφία σε High School του Λας Βέγκας!

 Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον 17 χρόνο κεφαλονίτη Πάρη Παπαδάτο, γιο του Αλέξη Παπαδάτου.

Ο μικρός πήρε υποτροφία στο Las Vegas με μπασκετική και μαθητική υποτροφία.

Η μεγάλη αγάπη του Πάρη είναι το νησί του η Κεφαλονιά, κάθε καλοκαίρι περνάει τις διακοπές του στην Λακήθρα.

Ακόμη και στην Αμερική έφτασε με T-shirt που έγραφε KEFALONIA, ενώ ήδη όλο του team του High School έχει ενημερωθεί για το ομορφότερο νησί στον κόσμο, όπως το αποκαλεί! 

Οπως αναφέρει το Sport24.gr: ''Ο Πάρης Παπαδάτος είπε το "ναι" στην πρόκληση των ΗΠΑ και έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να αγωνιστεί σε high school στην περιοχή Σάμερλιν λίγο έξω από το Λας Βέγκας.

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα στον αθλητισμό από το να βλέπεις την πρόκληση, να την δέχεσαι, να την μετατρέπεις σε ευκαιρία και να είσαι έτοιμος να την αρπάξεις. Ένα νέο παιδί προκλήθηκε, προσκλήθηκε, δέχτηκε και πλέον είναι έτοιμος να μην αφήσει την ευκαιρία να του φύγει από τα χέρια του που σουτάρουν καλά.

{https://www.youtube.com/watch?v=xIYDrqlW3hw}

Ο λόγος για τον Πάρη Παπαδάτο, ο οποίος ξεκίνησε την... αμερικανική του περιπέτεια με τις καλύτερες προοπτικές. Γεννημένος το 2006 -τελευταία χρονιά στο λύκειο- ο Πάρης μετακόμισε στο SFBA Trinity prep High School στο Las Vegas. Ένα πρόγραμμα που δουλεύει με μεθοδικότητα και στόχευση ώστε τα παιδιά να ετοιμαστούν για το επόμενο βήμα που είναι το κολεγιακό πρωτάθλημα. Ήδη δυο από τους παίκτες έχουν κλείσει στα πανεπιστήμια Saint Johns και UNLV.

unnamed 6

O Παπαδάτος φρόντισε να κάνει "θόρυβο με το καλημέρα". Είναι χαρακτηριστικό, ότι μπήκε στην ομάδα μόλις μια ημέρα πριν το Border League του Las vegas. Δίχως να έχει κάνει προπόνηση με τους καινούργιους συμπαίκτες του διακρίθηκε, παίζοντας σε τρια παιχνίδια (8, 15 και 11 πόντοι με 8 εύστοχα τρίποντα συνολικά).

Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των Ηνωμένων Πολιτειών και μέσα στην τριάδα αντίπαλος του SFBA ήταν και η πρωταθλήτρια ομάδα από την Καλιφόρνια. Πολλοί επίδοξοι stars περνάνε από το Border league, ανάμεσά τους και ο γιός του Λεμπρόν Τζέιμς.

Papad3

Το high school από το οποίο ξεκινάει το «ταξίδι του» ο Πάρης Παπαδάτος είναι στην περιοχή Summerlin λίγο έξω από το Las Vegas. Προπονητής της ομάδας ο Greg Lockridge που όπως είπε σε δηλώσεις του: "Συμμετέχουμε στα πιο ανταγωνιστικά τουρνουά των Ηνωμένων Πολιτειών. Κορυφαίο αυτών στο οποίο θα βρεθούμε, είναι το Grind Session. Συνολικά θα αντιμετωπίσουμε περίπου 40 λύκεια , αλλά από το δικό μας πρόγραμμα έχουν ξεπηδήσει παίκτες για τα πιο αναγνωρισμένα κολέγια της χώρας και στην συνέχεια βρέθηκαν τόσο στο ΝΒΑ, όσο και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Έχουμε μια δυνατή ομάδα και φέτος, ήδη οι δυο ψηλότεροι παίκτες μας θα παίζουν από την επόμενη σεζόν σε κολέγια, αποκτήσαμε έναν combo guard τον Παπαδάτο από την Ελλάδα και άλλους δυο μπασκετμπολίστες από το Columbia. Ταξιδεύουμε στην μισή Αμερική και μας αρέσει πολύ, που στα παιχνίδια μας, υπάρχουν προπονητές πολλών κολεγίων αλλά και ομάδων απ' όλο τον κόσμο".

Οπως αναφέρει και το superbasket.gr : ''Αμέσως διακρίνεται με τις εμφανίσεις του στις ΗΠΑ ο Πάρης Παπαδάτος, με τον νεαρό αθλητή να κάνει 3 συνεχόμενα πολύ καλά παιχνίδια με το γυμνάσιό του. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Παπαδάτος ταξίδεψε για τις ΗΠΑ προκειμένου να συνδυάσει σπουδές και μπάσκετ στο SFBA Trinity prep High School του Λας Βέγκας. 

Πριν καλά καλά κάνει προπόνηση, ο Έλληνας παίκτης σημειώνοντας 8,11 και 15 πόντους, ενώ ευστόχησε σε 8 τρίποντα συνολικά. 

Σε λίγες ημέρες η ομάδα του θα παίξει στο Border League, από το οποίο παιρνάνε κατά καιρούς διάφορες προσωπικότητες του μπάσκετ, ανάμεσά τους και ο Λεμπρόν Τζέιμς''.

cc9728c4 f9ea 4257 b6a4 2f2ba02ec37bIMG 9179IMG 9380IMG 9437papad1pAPAD2

IMG 9168

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250