Το σήκωσαν τα Διλινάτα στο ματς του αιώνα!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 13:48

Το σήκωσαν τα Διλινάτα στο ματς του αιώνα!

Τα Διλινάτα βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής στον έβδομο ουρανό! Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι αναμφίβολα το καλύτερο της 10ετίας και βάλε εξαιτίας της εναλλαγές συναισθημάτων , η ομάδα των Διλινάτων νίκησε το ΑΟΚΙ με 3-2 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΚΙ! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Και σίγουρα, αν δεν υπήρχαν τα σοβαρά επεισόδια που διέκοψαν το παιχνίδι για 15 περίπου λεπτά, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για μία πραγματική γιορτή του Κεφαλλονίτικου ποδοσφαίρου. Εμείς όμως θα ασχοληθούμε με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές και ότι έγινε εντός γηπέδου, διότι τόσες εναλλαγές συναισθημάτων στις καθυστερήσεις δεν θα μπορούσαμε ούτε καν να φανταστούμε.

Ήρωας των πρωταθλητών ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακάς τους ο Αλντο Αλιάι, ο οποίος έγινε πρώτος καθώς ο Λευτέρης Καλαφάτης ήταν τιμωρημένος. Ο εκπληκτικός Αλιάι όχι μόνο έπιασε πέναλτι, αλλά και … σκόραρε το τρίτο και νικητήριο γκολ των Διλινάτων στο 95’!

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Το ματς ήταν χλιαρό μέχρι το 42’ όπου κάπου εκεί άρχισε η δράση. Το ΑΟΚΙ κερδίζει πέναλτι (ανατροπή Μύρτο σε Φωκά), αλλά ο Αλιάι αποκρούει την εκτέλεση του Μπαζάρογλου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σκηνικό αλλάζει και τα Διλινάτα είναι αυτά που κερδίζουν πέναλτι (ανατροπή Αναλυτή από τον Χαλιώτη). Ο Χρήστος Τζωρτζάτος δεν λαθεύει από την άσπρη βούλα και ανοίγει το σκορ για την ομάδα του που πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με 1-0.

Στην επανάληψη το ΑΟΚΙ μένει με 10 παίκτες στο 70’ μετά από την αποβολή του Φωκά με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι το ΑΟΚΙ έπαιζε με 10 παίκτες πίεζε για την ισοφάριση που θα του έδινε το πρωτάθλημα (το βόλευε και η ισοπαλία). Και αυτή ήρθε στο 81’ με κοντινή κεφαλιά του Βουκελάτου μέσα από την περιοχή.

Στο 82’ και έπειτα από την ακύρωση γκολ των Διλινάτων για οφσάιντ, τα πνεύματα αγρίεψαν προκλήθηκαν επεισόδια μεταξύ παικτών και φιλάθλων και ο διαιτητής Λουκέρης διέκοψε τον αγώνα. Μάλιστα το ξύλο συνεχίστηκε και έξω από το ΔΑΚ Αργοστολίου.

Από την κόλαση στον παράδεισο και τούμπαλιν

Όταν ευτυχώς τα πράγματα ηρέμησαν το παιχνίδι ξανάρχισε και πρόσφερε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Είχε αποβληθεί και ο Κανάκης στο μεταξύ και το ΑΟΚΙ τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες και τα Διλινάτα με 10 λόγω της αποβολής του Κώστα Τζωρτζάτου.

Στο 92’ ο Αναλυτής πλασάρει μέσα από την περιοχή και κάνει το 2-1 που δίνει το πρωτάθλημα στην ομάδα του. Όμως τα Διλινάτα δεν χαίρονται για πολύ καθώς στο 93’ και πάλι ο Βουκελάτος με κεφαλιά κάνει το2-2 και στέλνει στον… παράδεισο την ομάδα του. Και ενώ όλοι πίστευαν ότι κάπως έτσι θα γραφόταν ο επίλογος, ο τρομερός τερματοφύλακας Αλιάι στο 95’, χρίζεται και… σκόρερ με σουτ μέσα από την περιοχή στην οποία είχε προωθηθεί. Το ματς λήγει και ο πάρτι ξεκινά. Τα Διλινάτα πήραν το πρωτάθλημα και θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Δ’ Εθνική σε μπαράζ.

ΔΙΛΙΝΑΤΑ: Αλιάι, Λάσκαρης (81’ Τσάκος), Αναλυτής, Μύρτο, Τζωρτζάτος Κ., Σεμπάστιαν (59’ Μηλιώνης), Βαγγελάτος, Τζωρτζάτος Δ., Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Σκριβάνος (77’ Μανώλης).

ΑΟΚΙ: Μαρκαντωνάτος, Τζάκης (59’ Πολλάτος Δ.), Κλειτογιάννης, Λαμπρόπουλος, Μεσοροπιάν Θ., Φωκάς, Πολλάτος Α. (80’ Μπελτσώνιας), Κανάκης, Μπαζάρογλου (55’ Κόμητας), Χαλιώτης, Βουκελάτος.

Δείτε τις 119 φωτογραφίες από τον αγώνα

{phocagallery view=category|categoryid=50}


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250