Κονταρίνης στον Cosmos 96,5: Κάποιοι νομίζουν, ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας τοίχος και κόβουμε λεφτά. Δεν είναι έτσι

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Μαΐου 2022 12:51

Κονταρίνης στον Cosmos 96,5: Κάποιοι νομίζουν, ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας τοίχος και κόβουμε λεφτά. Δεν είναι έτσι

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παλληξουριακού, Παναγιώτης Κονταρίνης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στους στόχους του Παλληξουριακού: « Ο πρώτος στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση η παρουσία μας αυτή την περίοδο στους αγώνες ανόδου για την Γ΄ Εθνική, που ήταν και ο κύριος στόχος. Η ομάδα ολοκληρώνοντας αυτή την πολύ όμορφη χρονιά, έχει την τύχη να παίξει το προσεχές διάστημα με αντίπαλους, πολύ δυνατές ομάδες για να διεκδικήσουμε μία θέση και να εκπροσωπήσουμε πρωτίστως το νησί μας και δευτερευόντως αν τα καταφέρουμε να ανεβούμε».

Στην ώρα Playoffs! : «Την Κυριακή στις 2:30μ.μ.  στον Άγιο  Αντώνιο, έρχεται η πρωταθλήτρια ομάδα της Ε.Π.Σ. Λακωνίας ,ο Γ.Σ. Πανγυθεατικός - μια ιστορική ομάδα, που τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής -  για την 1η Αγωνιστική του 5ου Ομίλου των Playoffs για την άνοδο στη Γ' Εθνική Κατηγορία. Ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε με το δεξί, είναι ο στόχος μας».

Στις δυσκολίες του τοπικού ποδοσφαίρου: « Δυστυχώς δεν δίνουμε τη βάση που πρέπει στο ποδόσφαιρο για να το προσεγγίσουμε σωστά. Δεν έχουμε τις ίδιες πληθυσμιακές επιλογές με άλλες περιοχές και είναι δύσκολο αυτό. Εμείς τα τελευταία χρόνια είμαστε 9 με 10 μήνες στο γήπεδο , τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα κάνουν μεγάλες θυσίες για να ανταπεξέλθουν όπως και οι προπονητές και η Διοίκηση εννοείται. Ακούω μετά λύπης όλους να λένε ότι εσείς «ρίχνετε» λεφτά ,ενώ εμείς δεν «ρίχνουμε» και αυτό είναι μία καραμέλα που φτάνει στα όρια της κακοήθειας . Από κει και πέρα όταν έχεις κάνει ένα δυνατό γκρούπ, που έχει πάει στην Γ΄ Εθνική έχει φέρει κάποιες επιτυχίες, μπαίνεις στην διαδικασία του να δεις τι μπορείς να κάνεις για να εξελίξεις τους ποδοσφαιριστές τους ντόπιους και τα παιδιά που έχεις στις ακαδημίες. Έχουμε γύρω στα 90 παιδιά στις Ακαδημίες. Όταν μπαίνεις σ αυτή τη διαδικασία, πρέπει να κάνεις κάποιες επιλογές , που μπορείς να τις υποστηρίξεις και οικονομικά, φτηνές επιλογές, γιατί είμαστε ένα πολύ νεανικό ΔΣ , από τα σπλάχνα του Συλλόγου, μαζί με ένα δύο γηραιότερους και είμαστε καθημερινοί άνθρωποι. Δεν είναι κανένας πλούσιος, από το υστέρημα μας θέλουμε να φτιάξουμε κάτι για να εκπροσωπήσουμε το νησί μας. Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να το δούμε πιο σοβαρά και όχι να ξεκινούμε τον Οκτώβριο και Μάρτη να τελειώνει. Προφανώς υπάρχουν προτεραιότητες στη ζωή, αλλά θεωρώ ότι αν γίνεται κάτι με μεράκι , συνέπεια και συνέχεια, μπορεί να εξελιχθεί. Βλέπουμε και ομάδες του τοπικού, που τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί, εκτός του Παλληξουριακού. Πρέπει σιγά σιγά όλοι μας, να ανοίξουμε λίγο τους ορίζοντες μας , να δούμε τι γίνεται έξω από το νησί στο ποδόσφαιρο, πως μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και βήμα βήμα να εξελιχθούμε».

Στην συνεισφορά της Πολιτείας: «Από την πολιτεία έχουμε την τύχη να έχουμε αθλητικές εγκαταστάσεις στολίδι, κάνουμε τις προπονήσεις μας, τα παιδιά έχουν ασφαλείς εγκαταστάσεις. Η Περιφέρεια με την πίεση του Δήμου και την δικιά μας, έφτιαξε και το βοηθητικό γήπεδο πρόσφατα. Από κει και πέρα όμως υπάρχει κωλυσιεργία  σε θέματα οικονομικής φύσης και είναι πανελλαδικό φαινόμενο αυτό. Η ομάδα δεν βοηθιέται  από το Δήμο και την περιφέρεια όσο θα έπρεπε, η όσο βοηθούνται άλλες ομάδες σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Έχουμε ένα ποσό, δεν το έχουμε πάρει ακόμα. Η κορωνίδα ενός νησιού είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός του. Δόξα των θεώ , εμείς και τα δύο τα έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο εδώ και η Παλλική αυτή την εποχή πρωτοστατεί, άρα θεωρώ ότι θα έπρεπε όλοι να στηρίξουν κάτι που σε μεγάλο ποσοστό ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι μία βιτρίνα για το νησί μας».

Στην δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της ομάδας με την ένταξη της στην Γ΄ Εθνική : «Θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθούν οι όμιλοι. Υπάρχει η γραμμή της ΕΠΟ η οποία λέει ότι θα γίνουν 2 κατηγορίες , 2 βόρειοι , 2 νότιοι όμιλοι . Θεωρητικά είμαστε στο νότιο όμιλο. Δεν μπορούμε να μιλάμε με εικασίες. Αν  είναι βιώσιμο το πλάνο  της Γ Εθνικής, θα βγει. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να βγει από τα μπαράζ η ομάδα νικήτρια. Έχουμε κάνει ένα πλάνο , αλλά από κει και πέρα έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι δεν θα κάνουν κάποια βίαιη αλλαγή. Σε βάθος χρόνου, ακούγεται ότι θα προσκολληθεί η Κεφαλονιά στην Πάτρα, η Ζάκυνθος στην Ηλεία,. Είμαστε σε μια περίοδο που θα επέλθουν μεγάλες αλλαγές στο ποδόσφαιρο, από κει και πέρα έχει να κάνει και με τι πιέσεις θα δεχθούν».

Στους αγώνες των Playoffs!: « Δεν κατεβαίνει η Ζάκυνθος ,επηρεάζει το πρόγραμμα, και βλέπουμε ένα νησί πολύ πιο προηγμένο από το δικό μας ποδοσφαιρικά να παίρνει την απόφαση να μην κατεβαίνει και είναι και η μοναδική ομάδα που πήρε την απόφαση αυτή. Οπότε να μην θεωρούμε τίποτα αυτονόητο εδώ στην Κεφαλονιά, γιατί όλα γίνονται με κόπο και θυσίες.

Το πρόγραμμα δεν μας εξυπηρετεί και μας δυσκολεύει πολύ από τη στιγμή που δεν κατεβαίνει και η ομάδα της Ζακύνθου , γιατί εμείς χάνουμε ένα εντός έδρας παιχνίδι και κάποιοι άλλοι ένα εκτός.. Έχουμε 3 παιχνίδια εντός παίζοντας σε μία εβδομάδα 3 παιχνίδια και 15 μέρες κενό και χωρίς δυνατότητα φιλικού. Δεν είναι καλό το πρόγραμμα για μας, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Τον κόσμο τον θέλουμε δίπλα μας, θέλουμε να μας στηρίξει και να γίνει μια προέκταση της προσπάθειας μας. Ο κόσμος που θα επιλέξει να έρθει την Κυριακή στο Ληξούρι, σίγουρα θα δει μια ομάδα , η οποία θα τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο και να είναι σίγουροι ότι όλοι θα φύγουν περήφανοι για την προσπάθεια που  έγινε από την Κεφαλονιά. Είμαστε ομάδα από την Κεφαλονιά και η Κεφαλονιά ακούγεται έξω, την Κεφαλονιά εκπροσωπούμε και μετά τον Παλληξουριακό».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250